6 Entertainment ideeën voor jullie bruiloft

Natuurlijk wordt jullie bruiloft een geweldige dag en zullen ook de gasten het ontzettend naar hun zin hebben. Toch is het lastig om als bruidspaar goed in de gaten te houden of alle gasten zich vermaken. Er zijn wat momenten waarop het risico dat mensen zich vervelen iets groter is. Door hier vooraf bewust mee bezig te zijn en verschillende entertainment ideeën voor jullie bruiloft in te plannen, kun je saaie momenten voorkomen! 

Een bruiloft is een prachtige dag die niet alleen voor jullie als bruidspaar erg bijzonder is. Als het goed is, zullen de gasten het namelijk ook erg naar hun zin hebben. Toch zijn er altijd wat momenten waarop verveling op de loer ligt. Door hier vooraf bewust over na te denken, zorg je ervoor dat ook de gasten een onvergetelijk dag zullen hebben. In dit blog vind je 6 momenten die snel saai kunnen worden voor de gasten en originele activiteiten voor jullie bruiloft om deze verveling te voorkomen.

#1. Bruiloft activiteiten tijdens het maken van de trouwfoto´s

Dat jullie er even tussenuit knijpen om samen foto´s te laten maken, is natuurlijk niets geks. Zeker wanneer je de fotoshoot pas na de trouwceremonie hebt gepland, zullen jullie best een tijdje weg zijn. Alleen hebben jullie ook bedacht wat de gasten in de tussentijd doen? Dit is vaak nog maar het begin van jullie bruiloft en het is daarom fijn als de gasten elkaar ondertussen wat beter kunnen leren kennen. Zorg er dan ook voor dat de gasten gezellig kunnen zitten of staan aan statafels en dat ze voldoende hapjes en drankjes krijgen. Op deze manier houden ze het wel even vol zonder jullie!

#2. Op het bruidspaar wachten bij de ceremonie

Als het goed is zitten de gasten al een tijdje klaar bij de ceremonie als jullie binnen komen lopen. Soms kan het echter lang duren voor het bruidspaar gearriveerd is. Om de gasten bezig te houden, is het daarom leuk om vast een programmaboekje klaar te leggen op hun stoelen. Zeker wanneer je hier een persoonlijk en origineel boekje van maakt, zullen de gasten dit kunnen waarderen. Je kunt eventueel ook een puzzeltje of een leuke opdracht toevoegen die de gasten kunnen doen terwijl ze wachten. Huren jullie iemand in om live muziek te verzorgen tijdens de ceremonie? Ook dit is leuk voor de gasten wanneer ze wachten tot jullie er zijn.

#3. In de felicitatierij staan

Nadat het jawoord gegeven is, wil je natuurlijk meteen het bruidspaar feliciteren met hun huwelijk. Wanneer er veel gasten op de bruiloft zijn, kan dat alleen best een tijdje duren. De felicitatierij is niet alleen erg saai voor de gasten, ook voor het bruidspaar (en hun ouders) is het niet ideaal. Gelukkig is er overal een oplossing voor. Je leest het in het blog: 3 Manieren om de felicitatierij te voorkomen

#4. Bruiloft entertainment ideeën tijdens de receptie

Ook de receptie is een moment waarop veel gasten zich op een gegeven moment misschien gaan vervelen. Zorg er daarom voor dat er genoeg te eten en drinken is en regel eventueel wat entertainment. Ben je nog op zoek naar bruiloft entertainment ideeën? Live muziek zorgt voor extra sfeer en je zou een photobooth neer kunnen zetten waarmee de gasten zelf foto´s kunnen maken. Het inhuren van een live schilder is ook een gaaf idee. Deze schilder maakt dan ter plekke een schilderij van jullie bruiloft. Voor de gasten is het erg leuk om de schilder bezig te zien en voor jullie is het een mooi aandenken dat jullie na de bruiloft thuis op kunnen hangen! Tot slot zouden jullie nog wat spelletjes kunnen regelen als activiteit. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 5 Spelletjes voor de gasten op jullie bruiloft?

#5. Bruiloft activiteiten voor een zittend diner

Gaan jullie voor een uitgebreid diner waarbij de gasten urenlang naast dezelfde mensen zitten? Dit kan heel leuk en gezellig zijn, maar wanneer de gasten elkaar niet goed genoeg kennen, zullen ze zich snel gaan vervelen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om goed na te denken over de tafelschikking. Daarnaast kunnen jullie er eventueel voor zorgen dat er tijdens het diner van zitplek gewisseld wordt of dat er een vorm van entertainment is. Zo kan live muziek bijvoorbeeld een leuke aanvulling zijn. Wellicht zijn er ook gasten die een speech willen geven of iets anders voor jullie willen doen. Als jullie dit fijn vinden, kan de ceremoniemeester dit voor jullie regelen.

Komen er ook kinderen op jullie bruiloft? Dan is het belangrijk dat zij genoeg te doen hebben. Er zijn verschillende bruiloft activiteiten voor kinderen te bedenken. Leg bijvoorbeeld kleurplaten voor ze neer of koop een aantal (wegwerp)camera’s waar je een leuke opdracht aan kunt koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld een fotowedstrijd organiseren waarbij de kinderen verschillende dingen op jullie bruiloft moeten fotograferen. Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Lees dan zeker even het blog Kinderen op jullie bruiloft: 10 Ideeën om ze te vermaken

Gasten tijdens huwelijksdiner

Fotograaf: Mon et Mine

#6. Eindeloze stukjes en speeches

De gasten zorgen zelf ook vaak voor wat activiteiten op jullie bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van bruiloft stukjes of speeches? Dit kan een heel leuke aanvulling op het programma zijn, maar let wel op dat het niet too much wordt. Voor jullie als bruidspaar is het ongetwijfeld leuk als mensen zich uitsloven om een lied voor jullie te zingen of een stukje op te voeren, maar niet voor alle gasten is dat even vermakelijk. Zeker wanneer het om suffe ABC´tjes gaat of eindeloze speeches met grapjes waar niemand wat van begrijpt, zal de aandacht snel verslappen. Denk er daarom vooraf goed over na of jullie überhaupt stukjes op jullie bruiloft willen. De ceremoniemeester kan er eventueel voor zorgen dat het aantal beperkt blijft en er genoeg afwisseling is in het programma.