3 Leuke manieren om je vader te vragen je weg te geven

Bij bruiloften horen heel wat leuke en bijzondere tradities. Eén van deze tradities is het weggeven van de bruid door haar vader. Een beetje ouderwets misschien, maar nog steeds een bijzonder moment om met jouw vader te delen. Alleen hoe kun je je vader vragen om je weg te geven op de trouwdag? Dit zijn 3 leuke manieren! 

Lang niet iedere bruid wil meer weggegeven worden door haar vader. Er zijn namelijk ook verschillende alternatieven te bedenken. Toch kan het leuk zijn om deze oude traditie in ere te houden. Het is immers een bijzonder moment voor jou en je vader. De kans is daarom groot dat hij het heel eervol zal vinden om voor deze taak gevraagd te worden. Alleen hoe kun je je vader vragen om je weg te geven op de bruiloft?

Je vader vragen om je weg te geven

Eigenlijk is de vraag al bijzonder genoeg en hoef je dus weinig extra’s te regelen om je vader te vragen om je weg te geven. Je kunt hem daarom gewoon verrassen met een bezoekje en hem de vraag meteen stellen. Je kunt er een bijzonder moment van maken door hem hierbij meteen te vertellen hoeveel hij voor je betekent. Natuurlijk kun je de vraag ook op een brief of kaart schrijven die je aan hem geeft.

Cadeau voor je vader

Wil je toch graag iets meer doen dan alleen de vraag te stellen? Dan is het leuk om een mooi cadeau voor je vader te kopen. Geef hem bijvoorbeeld een lekkere fles bubbels cadeau waarmee jullie meteen kunnen proosten op deze bijzondere gebeurtenis, eventueel zou je zelfs een eigen etiket kunnen maken met een foto van jullie samen er op. Het kan ook leuk zijn om je vader iets cadeau te geven wat hij kan dragen op de bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan een mooie stropdas of manchetknopen.

Gezellig etentje samen

Tot slot kan het een leuk idee zijn om je vader mee te nemen voor een gezellig uitje samen. Dit is een mooie manier om hem de vraag te stellen. Neem je vader bijvoorbeeld mee naar jullie favoriete restaurant of maak thuis een uitgebreid diner voor hem. Je kunt je vraag stellen bij het voorgerecht zodat jullie de rest van de avond nog tijd hebben om de bruiloft plannen met elkaar door te nemen, maar het kan ook leuk zijn om het etentje juist feestelijk af te sluiten met jouw vraag aan hem!