Bruiloft gast in een blauwe jurk

Fotograaf: Anouk Wubs

Blauwe jurk als gast op een bruiloft

Ben je binnenkort te gast op een bruiloft? Dan ben je vast al aan het nadenken over je outfit voor de grote dag. Want een bruiloft is de ideale gelegenheid om eens flink uit te pakken en er op je best uit te zien. Veel vrouwen kiezen ervoor een jurk te dragen tijdens een trouwfeest. Twijfel je nog over de kleur? Met een blauwe jurk voor de bruiloft zit je eigenlijk altijd goed! 

Tegenwoordig zijn er allerlei soorten outfits mogelijk voor de bruiloft, maar de jurk blijft niet alleen voor de bruid, maar ook voor de vrouwelijke gasten favoriet. Niet zo gek, want er zijn heel wat leuke jurkjes te krijgen voor een bruiloft!

Welke kleur draag je op een bruiloft?

Om een goede outfit voor de bruiloft uit te kunnen kiezen, zul je eerst iets moeten weten over de dresscode. Sommige bruidsparen koppelen namelijk een dresscode aan hun bruiloft. Als dat het geval is, kun je dit lezen op de uitnodiging. Het kan een dresscode zijn zoals black tie, tenue de ville, casual chic of summer chic, maar het komt ook steeds vaker voor dat er alleen een kleur wordt doorgegeven als richtlijn voor je kleding.

Staat er geen dresscode of kleur op de uitnodiging vermeld? Dan mag je zelf kiezen wat je draagt op de bruiloft. Hierbij is het natuurlijk wel verstandig om je aan de algemene richtlijnen te houden. Bruiloft kleding ziet er vooral feestelijk uit, met een leuk jurkje zit je zeker goed. De kleur wit is een echte no go, deze kleur is gereserveerd voor de bruid. En wist je dat je eigenlijk ook geen rood hoort te dragen op een bruiloft? Zwart kan een heel chique kleur zijn, maar vaak is het leuker om een vrolijkere kleur aan te trekken. Met een blauwe jurk op een bruiloft zit je sowieso goed!

Blauwe jurk voor de bruiloft

Wist je dat de kleur blauw veel voorkomt op bruiloften? Met de traditie something old, something new, something borrowed, something blue draagt de bruid vaak iets blauws bij zich, dit is alleen niet altijd direct zichtbaar. Ook voor de gasten op de bruiloft is blauw een mooie kleur. Je hebt hier heel wat verschillende variaties in. Denk bijvoorbeeld aan een kobalt blauwe jurk voor de bruiloft, een lichtblauwe of juist een donkerblauwe variant. Wat betreft de materiaalkeuze zijn er ook heel wat opties. Voor een chique uitstraling kun je bijvoorbeeld kiezen voor een blauwe kanten jurk voor de bruiloft. Benieuwd wat alle opties zijn? We hebben hieronder wat voorbeelden verzameld ter inspiratie.

Kort blauw jurkje of een lange jurk voor de bruiloft

Twijfel je of je een korte of een lange jurk aan doet op de bruiloft? Dit hangt af van je persoonlijke voorkeur, maar ook van hoe chic de trouwdag is. Als je op een chique bruiloft bent uitgenodigd voor het diner dan zul je hiervoor een lange jurk aan moeten trekken. Ben je alleen op het feest te gast? Dan is een kort cocktailjurkje ook prima!

Dit blog bevat affiliate links.