Man in pak op bruiloft

Fotograaf: Big Bouquet

Als man te gast op een bruiloft, deze kleding draag je!

Heb je één of zelfs meerdere uitnodigingen voor bruiloften gekregen? Dan is het fijn om de juiste kleding vast klaar te hebben liggen. Maar wat voor kleding draag je eigenlijk op een bruiloft als je als man te gast bent? Afhankelijk van de dresscode zijn er verschillende mogelijkheden. 

Bij een bruiloft wil je natuurlijk extra je best doen om er goed uit te zien. Sommige bruidsparen kiezen zelfs voor een bepaalde dresscode zodat alle gasten in stijl op hun bruiloft verschijnen. Alleen wat voor kleding hoort er bijvoorbeeld bij Tenue de Ville? En hoe casual is Smart Casual?

Bruiloft outfit voor de man

Als je als man te gast bent op een bruiloft is nette kleding natuurlijk een vereiste. In veel gevallen betekent dit dat je een pak draagt. Hoe chic de bruiloft outfit van de man precies moet zijn, hangt af van de dresscode en de wensen van het bruidspaar. Ben je benieuwd waar je aan kunt denken? Wij lichten hieronder de meest voorkomende dresscodes toe.

Black Tie

Bij de dresscode Black Tie wordt een zwarte smoking verwacht. Overigens wordt het woord ‘black’ tegenwoordig niet al te letterlijk meer genomen. Donkergroen of bordeauxrood kan een mooi alternatief zijn. Black Tie wordt gebruikt voor bruiloften die in de avond plaatsvinden. Je maakt je outfit als man af met een zwarte strik. Een witte bowtie staat ook chic en is een iets originelere toevoeging.

Tenue de Ville

De letterlijke vertaling van Tenue de Ville is stadskleding. Dit komt nog voort uit de tijd dat mensen zich formeel kleedden wanneer ze buitenshuis waren. Tegenwoordig heeft Tenue de Ville echter een andere betekenis. Het is een dresscode waarbij je als man een tweedelig pak draagt. Hierbij wordt voor traditionele kleuren zoals effen blauw of antraciet grijs gekozen. Eventueel kun je op een subtiele manier wat kleur aan je outfit toevoegen.

Smart Casual

Bij een casual outfit gaat het vooral om het comfort. Bij de dresscode Smart Casual hoef dan ook niet je meest chique kleding uit de kast hoeft te trekken. Aan de andere kant betekent dit ook weer niet dat je in je spijkerbroek naar de bruiloft kunt komen. Strak in pak is niet nodig, maar sportieve kleding is weer het andere uiterste. Kies in ieder geval een net overhemd en een mooi jasje uit.

Summer Chic of Ibiza Chic

Tegenwoordig zie je steeds meer bruidsparen die voor de dresscode Summer Chic of Ibiza Chic gaan. Als je te gast bent op een bruiloft met deze dresscode draag je als man zomerse kleding met een chic tintje. Ga bijvoorbeeld voor lichte pastelkleuren en luchtige stoffen zoals linnen en katoen. Zomerse accessoires, zoals een zonnebril, maken de outfit compleet. Overigens kent de dresscode Summer Chic veel varianten.

Bruiloft gast man in summer chic kleding

Fotograaf: Miki Studios via One Fab Day

Twijfel je over de kleding die je draagt als bruiloft gast?

Staat er een dresscode op de uitnodiging maar weet je niet precies wat ermee bedoeld wordt? Of is er juist geen dresscode en vind je het lastig om in te schatten wat het bruidspaar verwacht? Over het algemeen geldt dat je beter iets te netjes gekleed kan zijn dan te casual. Je kunt bij twijfel ook altijd even bij de ceremoniemeester informeren wat precies de bedoeling is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *