Fotocredits: Pixabay

Cheesecake fans opgelet: Dit is jullie favoriete bruidstaart!

Cheesecake is niet alleen in New York erg populair, ook in Nederland zijn er veel liefhebbers. Niet zo gek, want je kunt deze taart in heel wat lekkere smaken maken. Ook voor jullie bruiloft is dit een goed idee, weer eens iets anders dan een traditionele bruidstaart! Bovendien zijn er allerlei lekkere varianten te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overheerlijke cheesecake gemaakt van witte chocolade en met een bodem van bastogne? 

Vinden jullie cheesecake ook zo lekker? Deze taart is niet lastig om te maken en bovendien heb je hem in allerlei soorten smaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van bosbessen, citroen, karamel of framboos? Jullie gasten zullen hier vast ook van kunnen genieten!

Makkelijk cheesecake recept

Je kunt een cheesecake bestellen voor jullie bruiloft, maar het is niet lastig om er zelf één te maken. Op internet kun je zo een makkelijk cheesecake recept vinden waar je eventueel nog je eigen draai aan kunt geven. Het basisrecept voor cheesecake bestaat uit 150 gram koekjes naar keuze (bastogne en lotus koekjes zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor cheesecake), 60 gram roomboter, 600 gram roomkaas, 3 eieren en 100 gram suiker. Van de koekjes en roomboter maak je de bodem, de andere ingrediënten meng je samen en schep je vervolgens ook in de taartvorm. Met dit basisrecept kun je natuurlijk eindeloos variëren. Het is bijvoorbeeld heerlijk om citroen of aardbeien toe te voegen, maar ook een witte chocolade cheesecake of cheesecake met karamel smaakt heerlijk!

Cheesecake als bruidstaart

Op veel bruiloften kiest het bruidspaar voor een traditionele taart tijdens de receptie. Een bruidstaart is opgebouwd uit meerdere lagen. Met een cheesecake gaat dit iets minder makkelijk, maar het is zeker mogelijk. Het is een slim idee om de taarten op een speciale standaard voor bruidstaarten te zetten zodat ze op verschillende hoogtes komen te staan. Zo lijkt het net een echte bruidstaart! Je kunt de taarten versieren met allerlei soorten vers fruit.

Cheesecake taartenbuffet

Er zijn zo veel lekkere smaken dat het eigenlijk zonde is om te moeten kiezen. Het is dan ook leuk om een taartenbuffet te maken met verschillende soorten cheesecake. Je kunt al deze taarten op een mooie standaard neerzetten. Plaats bordjes met de verschillende smaken bij de taarten zodat je gasten weten waar ze allemaal uit kunnen kiezen.

Mini cheesecakes voor jullie bruiloft

Willen jullie eigenlijk liever geen traditionele bruidstaart op jullie bruiloft? Je kunt er ook voor kiezen om in plaats daarvan mini cheesecakes te maken. Deze kleine taartjes zijn gemakkelijk uit te delen tijdens de receptie, maar je kunt ze ook als dessert gebruiken. Het is helemaal leuk wanneer je deze mini cheesecakes in de vorm van een hartje maakt. Zo zien ze er extra leuk uit!

Mini cheesecakejes

Fotocredits + recept: Cooking Classy

Cheesecake met bastogne in de vorm van een hartje

Fotocredits + recept: Wall Flower Girl

Andere lekkere bruidstaart ideeën

Naast cheesecake zijn er natuurlijk nog heel wat andere lekkere én originele bruidstaart ideeën te bedenken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hartige bruidstaart gemaakt van kaas? Je kunt verschillende kazen stapelen als kaasplankje na afloop van de maaltijd of tijdens de receptie. Als zoete taart zou je kunnen denken aan carrotcake, red velvet of een taartenbuffet met meerdere soorten taarten. Kies vooral iets waar jullie zelf blij van worden en trek je niet te veel aan van wat gebruikelijk is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *