5 Redenen om een foodtruck op je bruiloft te huren

Foodtrucks zie je de laatste tijd overal terug. Bij deze rijdende keukens kun je allerlei lekkernijen halen. Van vers gesneden frieten tot biologische hamburgers en tropische cocktails; er is van alles mogelijk. Niet alleen op festivals, maar ook bij steeds meer bruiloften kom je foodtrucks tegen. Niet zo gek, want een foodtruck op je bruiloft is hartstikke hip! 

Op festivals en feestjes zie je steeds vaker foodtrucks voorbij komen. Super handig, want je kunt hier heel gemakkelijk de lekkerste snacks, drankjes en maaltijden halen. Maar wist je dat je ook een foodtruck kunt huren voor jullie bruiloft? Wij geven je 5 redenen waarom het huren van zo´n keuken op wieltjes een absolute must is:

#1. Een foodtruck biedt eindeloze mogelijkheden voor de bruiloft

Veel trouwlocaties bieden mogelijkheden voor een buffet of een diner op jullie bruiloft. Vaak zijn dit weinig verrassende menu´s met een aantal standaard opties. In plaats hiervan kun je ook voor een foodtruck kiezen op jullie bruiloft die jullie favoriete eten serveert. Gaan jullie voor Mexicaans, Amerikaans, Aziatisch of juist Italiaans? Fastfood of biologische producten vol superfoods? Complete maaltijden of kleine hapjes? Er is zo ontzettend veel keus dat het lastig is om de beste en lekkerste foodtruck te vinden! Naast lekkere maaltijden, kun je ook een foodtruck huren voor een bijzonder dessert. Wat dacht je bijvoorbeeld van Belgische wafels of Italiaans ijs? Een groot voordeel is bovendien dat je gemakkelijk meerdere foodtrucks kunt combineren. Zeker wanneer jullie een groot aantal gasten hebben, kan het leuk zijn om verschillende soorten eten aan te bieden.

#2. Een keuken op wieltjes heeft een hippe uitstraling

Foodtrucks hebben meestal een hippe uitstraling. Je hebt bijvoorbeeld prachtige vintage exemplaren, maar het is ook mogelijk om juist een stoere keuken op wieltjes te boeken. Er is van alles mogelijk en jullie bruiloft foodtruck zal dus in ieder geval lekker opvallen! Organiseren jullie een festival bruiloft? Dan kan de foodtruck zeker niet ontbreken!

#3. De prijs van een foodtruck huren is per persoon niet duur

Een luxe driegangendiner met alle daggasten kan flink in de kosten lopen. Een foodtruck op jullie bruiloft is een goedkopere manier om de gasten van eten te voorzien. Je hebt geen personeel nodig om het eten rond te brengen, je hoeft de tafels niet te decoreren met luxe tafellinnen en in plaats van een heel buffet kunnen de gasten hun favoriete eten direct bij de foodtruck ophalen. Ben je benieuwd wat de precieze prijs is voor een foodtruck op jullie trouwfeest? De uiteindelijke kosten hangen natuurlijk af van de hoeveelheid gerechten die je afneemt en het soort foodtruck dat jullie boeken. Maar gemiddeld genomen ben je per gerecht zo´n 3 tot 8 euro per persoon kwijt. Je kunt op deze manier een combinatie maken van verschillende gerechten en nog steeds goedkoper uit zijn dan wanneer je een heel diner voor je gasten moet betalen. Trouwen jullie met een beperkt budget? Dan kan een bruiloft foodtruck dus zeker een goede oplossing zijn!

#4. Gezellig samen eten geeft een ontspannen sfeer

Zeker wanneer jullie buiten trouwen, is het heerlijk om een foodtruck op de bruiloft te hebben. De gasten hoeven namelijk niet op een vaste plek aan tafel te zitten waardoor iedereen slechts een aantal mensen kan spreken. Iedereen loopt door elkaar of zoekt zelf een plekje. Op deze manier krijg je een heerlijke, ongedwongen sfeer. Bovendien is het ook voor jullie als bruidspaar veel gemakkelijker om een groot aantal gasten te spreken. Je kunt steeds kort een praatje maken en vervolgens weer bij een ander groepje gasten aanschuiven.

Foodtruck frietje op bruiloft

Fotograaf: Trouw Trendy

#5. Anyplace, anywhere, anytime

Hebben jullie geen officiële trouwlocatie, maar trouwen jullie in het bos, op het strand of in eigen tuin? Een foodtruck kan zonder problemen op heel veel verschillende plekken komen. Zo zijn jullie verzekerd van een lekkere maaltijd, waar de bruiloft ook plaatsvindt! Daarbij maakt het niet veel uit hoe laat het is. Trek in een lekkere midnight snack na een fantastisch trouwfeest? Ook hier kunnen jullie een foodtruck voor huren! Eigenlijk kun je met een foodtruck (bijna) al jullie bruiloft wensen vervullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *