Een moodboard maken voor jullie bruiloft

Een bruiloft plannen is een flinke klus waar jullie waarschijnlijk al lang tevoren mee beginnen. Er zijn namelijk zo ontzettend veel keuzes om te maken! Wellicht heb je al verschillende ideeën voor jullie trouwdag. Maar hoe zorg je ervoor dat al deze ideeën samenkomen tot één geheel? En wat als je juist nog niet zo goed weet wat je wilt? Dan is het een slim idee om een moodboard te maken voor de bruiloft. 

Komt er een bepaald thema op jullie bruiloft? Maken jullie gebruik van een kleurenpalet? En zijn er andere wensen die jullie hebben met betrekking tot jullie trouwdag? Waarschijnlijk zijn er ideeën genoeg, maar is het lastig om hier structuur in aan te brengen en keuzes te maken voor de bruiloft. Het kan dan helpen om een moodboard te maken als start van de voorbereidingen.

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een verzameling aan plaatjes waarmee je al jouw ideeën bij elkaar kunt brengen. Je kunt een moodboard maken voor de bruiloft waarbij je een collage samenstelt van leuke inspiratie die je voorbij hebt zien komen. Op basis hiervan kun je jouw voorkeuren van de bruiloft verzamelen en vergelijken met die van je verloofde. Met behulp van deze collages kunnen jullie vervolgens de eerste plannen voor de bruiloft maken.

Hoe maak je een moodboard?

Een moodboard maken is helemaal niet ingewikkeld en bovendien ook nog eens leuk om te doen. Plan er een avondje samen met je verloofde voor in, neem er een lekker drankje bij en ga er goed voor zitten. Het is slim om vooraf vast wat materialen voor het moodboard te verzamelen. Hierbij is het in ieder geval belangrijk dat je een ondergrond hebt om de collage op te maken, zoals bijvoorbeeld een canvasdoek of een groot vel papier. Vervolgens heb je inspirerende afbeeldingen nodig die je kunt gebruiken om het moodboard mee te vullen. Het kan leuk zijn om de afbeeldingen uit bruiloft tijdschriften te halen waar jullie doorheen kunnen bladeren ter inspiratie. Je kunt natuurlijk ook op internet op zoek gaan naar plaatjes. Het is dan wel handig als jullie ook een printer klaar hebben staan waarmee je de afbeeldingen meteen kunt printen.

Heb je genoeg mooie plaatjes gevonden? Leg ze dan op een leuke manier neer om er een echte collage van te maken. Plak ze niet meteen vast zodat je nog de mogelijkheid hebt om wat te schuiven. Pas als je helemaal tevreden bent kun je alle plaatjes opplakken en is je moodboard klaar.

Bruiloft moodboard maken via Pinterest

Moodboard gratis online maken

Ben je niet zo van het knippen en plakken? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om gratis online een moodboard te maken. Hier kun je verschillende programma’s voor gebruiken. Pinterest is het meest bekende online moodboard. Je kunt hier heel gemakkelijk inspirerende voorbeelden pinnen op je eigen Pinterest board. Zo krijg je een online verzameling van mooie bruiloften waar jullie inspiratie uit kunnen halen. Je kunt zoektermen invoeren bij Pinterest om mooie foto’s te zien, maar het is ook mogelijk om andere bruidsparen of bedrijven te volgen. Kijk bijvoorbeeld eens bij het Bruiloft Inspiratie Pinterest bord voor een mooi voorbeeld met een flinke dosis inspiratie. Vergeet trouwens niet om een privé bord aan te maken (als het goed is zie je dan een slotje bij het bord staan) zodat jij alleen de inhoud kunt bekijken. Je wilt de bruiloft immers nog een verrassing houden voor de gasten.

Een andere optie om gratis online een moodboard te maken, is via het programma Canva. Je kunt hiermee heel gemakkelijk allerlei mooie collages maken. Eventueel kun je hier ook teksten of korte quotes in een mooi lettertype maken. Zowel je Canva als je Pinterest moodboard zou je uiteindelijk ook kunnen printen. Op deze manier kun je hem een mooi plekje geven in huis ter inspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *