Bruidspaar met zonnebril op

Fotograaf: Hello Miss Lovely

5 Bruiloft survivaltips voor het bruidspaar

Het klinkt misschien een beetje gek, bruiloft survivaltips. Het kost immers weinig moeite om enorm te genieten van jullie eigen bruiloft. Toch zijn er heel wat dingen te bedenken die deze dag een stuk minder leuk zouden kunnen maken. Met deze 5 bruiloft tips voorkom je vervelende momenten tussendoor en wordt het zeker de dag van jullie dromen!

Een bruiloft plannen kost meestal veel tijd en je wilt dan ook dat alles goed verloopt. Hierbij denken sommige bruidsparen zo veel aan hun gasten dat ze zichzelf een beetje vergeten. Zo lang je deze 5 survivaltips blijft gebruiken gedurende jullie dag, kun je zelf ook van ieder moment genieten!

#1 Eet en drink genoeg

Jullie zullen niet het eerste bruidspaar zijn dat voor de gasten een overvloed aan eten en drinken heeft geregeld, maar er zelf halverwege de dag achter komt dat ze nog niets gegeten of gedronken hebben. Door de drukte en de spanning kom je hier misschien weinig aan toe. Terwijl het juist zo belangrijk is om een gevulde maag te hebben en voldoende vocht binnen te krijgen. Zorg er daarom voor dat er altijd een flesje water in de buurt is en neem in ieder geval een goed ontbijt. Let er bij het trouwfeest op dat de alcohol wel eens wat harder aan kan komen dan normaal. Na zo´n lange, vermoeiende dag kun je hier anders op reageren. Wissel de wijntjes of biertjes dus af met voldoende water.

#2 Zorg dat je comfortabel kunt lopen

Heb je hoge hakken uitgekozen voor jullie bruiloft? Prima natuurlijk, maar maak het jezelf wel zo comfortabel mogelijk. Koop daarom speciale dopjes die je op de hak kunt bevestigen waardoor je niet wegzakt in het gras. En neem een paar platte schoenen mee om af te kunnen wisselen als je pijnlijke voeten krijgt. Ben je bang dat je zolen te glad zijn en je daardoor uit kunt glijden? Of heeft je bruidegom een paar spiksplinternieuwe schoenen aangeschaft met gladde zolen? Maak de zool dan wat ruwer door er met een schuurpapiertje overheen te gaan!

Verder lezen: 6 Tips om pijnlijke voeten op jullie bruiloft te voorkomen

#3 Plan momentjes voor jullie samen in

Natuurlijk is het heerlijk om al jullie familie en vrienden om jullie heen te hebben, maar zorg dat je ook wat momentjes voor jullie samen inplant. Zo kunnen jullie de gasten betrekken bij het first look moment, maar kan het ook juist heel intiem en romantisch zijn om dit met z´n tweetjes te doen. De hele dag is immers al druk genoeg en het zou jammer zijn als jullie te weinig van elkaar kunnen genieten.

#4 Zorg voor een bruidstas in de buurt

Tussendoor even opfrissen is geen overbodige luxe. Zeker wanneer het buiten erg warm is, kan dit heel fijn zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je een bruidstas in de buurt hebt met een deodorant, pepermuntjes, haarlak en andere benodigdheden om je op te kunnen frissen.

#5 Maak je niet druk over de bruiloft

En tot slot de laatste van deze bruiloft tips: Maak je niet te druk. Een bruiloft verloopt nooit helemaal perfect en het is daarom het beste om alles los te laten. Vertrouw er op dat problemen vanzelf worden opgelost, bijvoorbeeld door het personeel van de trouwlocatie of jullie ceremoniemeester. Het is zonde van je tijd om je te veel bezig te houden met dingen die niet helemaal lekker lopen. Je bent er tenslotte om te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *