De leukste ideeën voor papieren bloemen op je bruiloft + DIY

Bloemen kunnen absoluut niet ontbreken op een bruiloft, maar naast verse bloemen zijn er ook nog alternatieven te bedenken. Zo zijn er prachtige papieren bloemen die waanzinnig mooi kunnen staan op jullie bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een papieren bruidsboeket of papieren bloemen als decoratie? Het klinkt misschien een beetje gek, maar dit kan een heel gaaf effect hebben! 

Verse bloemen zijn ontzettend mooi en ze zijn op bijna elke bruiloft te vinden. Toch zijn er ook redenen te bedenken waarom verse bloemen niet ideaal zijn. Zo kun je bloemen maar kort bewaren en moeten ze dus vlak voor de bruiloft klaargemaakt worden. Daarnaast zijn sommige mensen allergisch voor bepaalde bloemen. Gelukkig zijn er ook alternatieven te bedenken.

Bloemen van papier

Of het nou te maken heeft met een allergie of dat je gewoon eens iets anders wilt proberen, papieren bloemen zijn sowieso erg leuk voor jullie bruiloft. Het grote voordeel van bloemen van papier is dat ze eindeloos goed blijven. Dat betekent dat je ze al lang voor de bruiloft klaar kunt maken en dat jullie de bloemen eventueel zelfs kunnen bewaren als herinnering aan jullie trouwdag. Daarnaast zijn papieren bloemen ook nog eens origineel en kun je er prachtige decoratie van (laten) maken. Klinkt goed toch?

Papieren bloemen op de bruiloft gebruiken

Papieren bloemen zijn ontzettend fijn om te gebruiken op de bruiloft. Je zou bijvoorbeeld voor een papieren bruidsboeket kunnen kiezen en bijpassende papieren corsages kunnen regelen. Papieren bloemen zijn ook heel geschikt als decoratie voor de bruiloft. Je kunt ze in kleine vaasjes neerzetten, maar grote bloemen als backdrop tijdens jullie ceremonie geven ook een waanzinnig mooi effect!

Grote papieren bloemen maken

Het maken van mooie, papieren bloemen is een echte kunst. Zeker als je wilt dat ze bijna niet van verse bloemen te onderscheiden zijn, zul je met veel precisie te werk moeten gaan. Ben je creatief en lijkt dit je wel een leuke uitdaging? Het filmpje hieronder is een handige tutorial voor het maken van grote papieren bloemen als decoratie op jullie bruiloft. Je maakt deze mooie bloemen met crêpepapier.

Maak je liever kleine papieren bloemen voor de bruiloft, bijvoorbeeld voor het bruidsboeket? Ook dat is natuurlijk mogelijk. Er zijn heel wat verschillende soorten bloemen die je zou kunnen maken. Onderstaande YouTube video geeft een handige uitleg voor het maken van 10 prachtige soorten bloemen van papier. Een leuk DIY projectje om samen met vriendinnen te doen!

Natuurlijk is het ook mogelijk om papieren bloemen (online) te bestellen bij iemand die zich hierin gespecialiseerd heeft. Op deze manier weet je zeker dat je prachtige bloemen zult hebben voor jullie bruiloft. Omdat papieren bloemen met de hand worden gemaakt, zijn ze wel erg prijzig. Het grote voordeel is echter dat je ze ook na de bruiloft nog kunt bewaren en je er dus lang plezier van kunt hebben. Hierdoor is het de investering wel waard.