Lampionnen met bloemen voor de bruiloft

Fotocredits: Make Life Lovely

Lampionnen voor jullie bruiloft decoreren met bloemen

Hopen jullie op een romantische buiten bruiloft? Als je midden in de natuur trouwt, is de omgeving zelf natuurlijk al hartstikke mooi. Toch is het ook buiten leuk om nog wat extra decoratie toe te voegen. Lampionnen staan bijvoorbeeld altijd erg mooi op een bruiloft. Zeker wanneer je ze van bloemen als decoratie voorziet! 

Als jullie buiten trouwen, kun je decoratie op de grond neerzetten, maar het is ook mogelijk om de bomen te versieren. Hier kun je bijvoorbeeld lichtjes, pompons, slingers of lampionnen in hangen. Papieren lampionnen zijn los al erg mooi, maar met een bloemstukje maak je er helemaal een prachtig geheel van!

Wat heb je nodig?

Wil je deze prachtige lampionnen met bloemen zelf maken voor jullie bruiloft? Dan heb je de volgende dingen nodig:

Je kunt zowel gebruikmaken van verse bloemen als van kunstbloemen. Het voordeel aan kunstbloemen is dat je al een paar weken voor de bruiloft kunt beginnen met het decoreren. Bovendien kunnen jullie de decoratie ook na de bruiloft nog gebruiken. Mooie kunstbloemen kunnen echter wel prijzig zijn. Bovendien vinden veel mensen echte bloemen uiteindelijk toch het mooist. Allebei de opties zijn mogelijk, dus je kunt hier zelf een keuze in maken. Wanneer je kunstbloemen koopt, is het wel belangrijk om voor zo hoog mogelijke kwaliteit te gaan. Je wilt immers dat de bloemen er echt uitzien. Kijk eens op internet voor de mogelijkheden.

Witte lampionnen voor bruiloft met bloemen

Fotocredits: Make Life Lovely

DIY lampionnen decoreren voor jullie bruiloft

Heb je alle materialen verzameld? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Het maken van de lampionnen is niet ingewikkeld, maar je moet er wel even wat tijd voor rekenen. Als je gebruikmaakt van echte bloemen, dan kan dat pas op de ochtend van jullie bruiloft. Bespreek je wensen in dat geval wel ruim tevoren vast met de bloemist. Heb je voor kunstbloemen gekozen? Dan kun je de lampionnen klaarmaken wanneer je maar wilt.

De bloemen kun je met nylondraad aan de lampionnen bevestigen. Zorg dat je verschillende bloemen en wat groen met elkaar combineert om een mooi bloemstukje samen te stellen. Je kunt het lijmpistool gebruiken om de bloemen goed aan de lampion vast te maken. Heb je een aantal lampionnen op deze manier versierd? Dan kun je ze buiten ophangen. Met nylondraad hang je ze op aan de bomen. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij de plek waar jullie elkaar het jawoord geven, maar het is ook leuk om de lampionnen te gebruiken als decoratie voor de receptie of het diner van jullie bruiloft.