Hoepel als decoratie voor jullie bruiloft (DIY)

De hoelahoep ken je vast wel van vroeger tijdens het buitenspelen, maar wist je dat je de hoepel ook kunt gebruiken voor jullie bruiloft? Hij is namelijk perfect als decoratie! Benieuwd hoe dit er uit komt te zien? Wij laten je de leukste ideeën voor het gebruik van een hoepel als decoratie op jullie bruiloft zien. 

Het is altijd leuk om de decoratie op jullie bruiloft zelf te maken. Niet alleen kun je alles zo precies op jullie wensen laten aansluiten, ook is het extra leuk om het zelf te doen. Bovendien is DIY decoratie over het algemeen een stuk goedkoper dan wanneer je decoratie huurt of koopt. Ben je nog op zoek naar leuke DIY ideeën voor jullie bruiloft? Verzameld dan een aantal grote hoepels en kijk mee wat je hier allemaal van kunt maken!

Decoratie hoepel

Het decoreren van een hoepel is een leuk creatief projectje dat niet al te lastig is en al snel voor een mooi resultaat zorgt. Heb je nog ergens een oude hoepel liggen? Of kun je er misschien tweedehands een aantal voor een mooie prijs op de kop tikken? Je kunt de hoepels er snel weer als nieuw uit laten zien door gebruik te maken van spuitverf of washi tape. Hiermee kun je ze meteen de juiste kleur geven voor de bruiloft. Vervolgens ga je de hoepel decoreren. Dat kun je op de volgende 5 manieren doen:

#1. Hoepel met foto’s

Je kunt een hoepel goed gebruiken als grote fotolijst. Door lint van onder naar boven te spannen, kun je hier meerdere foto´s in kwijt. Denk maar eens aan foto´s van jullie als kind, foto´s tijdens jullie relatie of trouwfoto´s van (groot)ouders. Door foto’s te gebruiken als decoratie, maak je jullie bruiloft extra persoonlijk.

#2. Een mooie grote tekst

Een hoepel met tekst er in kan ook heel leuk zijn. Op internet zijn veel gratis printables te vinden van teksten in mooie lettertypes. Je kunt deze tekst op dik karton overtrekken en vervolgens uitsnijden. Met een stuk visdraad laat je de tekst in het midden van de hoepel hangen. In plaats hiervan kun je de tekst ook laten lasersnijden. Door de randen van de hoepel met groen te decoreren krijg je een extra leuk resultaat!

#3. De tafelindeling bekendmaken

Heb je hard je best gedaan om de ideale tafelschikking te maken? Dan is het handig om de namen van de gasten met hun tafelnummer op te hangen. Op deze manier kunnen ze namelijk snel zien waar ze moeten zitten. Je kunt de tafelschikking op een mooie manier bekendmaken door gebruik te maken van een hoepel. Je bevestigt de kaartjes aan een stuk lint en spant de stukken lint tussen de randen van de hoepel.

#4. Een bohemian bruiloft hoepel

Het bohemian bruiloft thema is erg populair. Hier past zelfgemaakte decoratie natuurlijk ontzettend goed bij! Ook hier kun je de hoepels weer voor gebruiken. Versier ze bijvoorbeeld met stukken lint, touw en veren. Zo worden de hoepels een stoort grote dromenvangers. Hiermee creëer je de perfecte, romantische achtergrond voor een bohemian bruiloft.

Bohemian bruiloft met dromenvangers

Fotograaf: Valorie Darling Photography, styling: Poppy & Blush via Green Wedding Shoes

#5. Hoepel decoratie met bloemen

In plaats van bloemstukken op de tafels te zetten, kun je ook hoepels vullen met bloemen. Deze hoepels kunnen vervolgens opgehangen worden boven de tafels tijdens het diner. Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken als decoratie tijdens de ceremonie. De hangende bloemen geven een mooi effect en ze zorgen voor een luxe uitstraling van jullie bruiloft.

Handige decoratie checklist

Willen jullie alle decoratie op jullie bruiloft zelf regelen? Dan is het handig gebruik te maken van deze bruiloft decoratie checklist. Zo weet je zeker dat jullie niets vergeten en kun je alles afstrepen wat jullie al geregeld hebben. Wel zo handig!