De hoelahoep ken je waarschijnlijk vooraf van vroeger tijdens het buitenspelen, maar wist je dat je hier ook mooie bruiloft decoratie van kunt maken? Je kunt deze hoepel op verschillende manieren gebruiken!

Het zelf maken van de decoratie op jullie bruiloft is altijd leuk om te doen. Niet alleen past alles perfect bij jullie thema als je het zelf maakt, ook zul je er extra van kunnen genieten. Deze hoepels zijn niet lastig te maken, maar geven wel meteen een prachtig effect!

Hoepel decoreren

Het decoreren van een hoepel is een leuk DIY projectje omdat het niet lastig is en wel een mooi resultaat geeft. Je kunt de kleur van de hoepel veranderen door met spuitverf te werken of washi tape te gebruiken. Verder kun je nog heel wat andere soorten decoratie toepassen. Wij laten wat leuke voorbeelden aan je zien:

Met foto´s

Je kunt een hoepel goed gebruiken als grote fotolijst. Door lint van onder naar boven te spannen, kun je hier meerdere foto´s in kwijt. Denk maar eens aan foto´s van jullie als kind, foto´s tijdens jullie relatie of trouwfoto´s van (groot)ouders.

Met tekst

Deze hoepel met tekst er in kan ook heel leuk zijn. Op internet zijn veel gratis printables te vinden van teksten in mooie lettertypes. Je kunt deze tekst op dik karton overtrekken en vervolgens uitsnijden. Met een stuk visdraad laat je de tekst in het midden van de hoepel hangen. Door de randen met groen te decoreren krijg je een extra leuk resultaat!

Tafelschikking

Heb je hard je best gedaan om de ideale tafelschikking te maken? Dan is het handig om de namen van de gasten met hun tafelnummer op te hangen. Dit kan op een mooie manier door gebruik te maken van een hoepel. Je bevestigt de kaartjes aan een stuk lint.

Bohemian

Ook bij een bohemian bruiloft passen deze hoepels goed als decoratie. Je kunt ze versieren met stukken lint, touw en veren. Hiermee creëer je de perfecte, romantische achtergrond voor een bohemian bruiloft.

Bohemian bruiloft hoepels

Fotograaf: Valorie Darling Photography, styling: Poppy & Blush via Green Wedding Shoes

Met bloemen

In plaats van bloemstukken op de tafels te zetten, kun je ook hoepels vullen met bloemen. Deze hoepels kunnen vervolgens opgehangen worden boven de tafels tijdens het diner. Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken als decoratie tijdens de ceremonie.

One comment to “Leuk DIY project: Hoepel als bruiloft decoratie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *