Ringen op het ringkussen knopen, zo doe je dat!

De trouwringen vormen een belangrijk onderdeel van de trouwceremonie. Deze ringen staan namelijk symbool voor de verbintenis die jullie met elkaar aangaan. Traditioneel worden de trouwringen op een ringkussen vastgemaakt voor de ceremonie. Alleen ringen op een ringkussen knopen, hoe doe je dat eigenlijk? 

Het omdoen van de ringen is een bijzonder moment tijdens de trouwceremonie. Waarschijnlijk laten jullie de trouwringen dan ook op een speciale manier naar voren brengen, bijvoorbeeld door één van jullie bruidskinderen of een getuige. Hierbij kunnen jullie gebruik maken van een ringkussentje om de trouwringen te vervoeren.

Ringen op een ringkussen knopen

Je wilt de trouwringen niet kwijtraken, daarom is het belangrijk ze goed vast te knopen op een ringkussentje. Hoe je dat doet, hangt af van het kussentje dat je kiest. Er zijn namelijk kussentjes te krijgen met één en twee strikjes. Beide soorten zijn geschikt voor het vastknopen van de trouwringen. In onderstaand filmpje kun je zien hoe je dit zelf kunt doen zodat de ringen goed vastzitten, maar je ook gemakkelijk weer los kunt krijgen.


Het is natuurlijk belangrijk dat de ringen niet kwijt kunnen raken, maar toch is het niet aan te raden ze stevig vast te knopen. Met alle zenuwen is het al wat lastiger om de ringen los te knopen en je wilt natuurlijk niet hebben dat jullie ze tijdens de ceremonie niet van het ringkussen krijgen. Een los knoopje is daarom voldoende. Laten jullie de ringen door een hond of een klein kind naar voren brengen en zijn jullie bang dat er onderweg wat mee gebeurt? Dan is het een idee om de ringen met een drukknoopje vast te zetten. Op deze manier zitten ze stevig vast, maar kun je ze ook gemakkelijk weer loshalen.

Alternatief voor het ringkussentje

Liever geen ringkussentje om de ringen naar voren te laten brengen tijdens de ceremonie? Het kan natuurlijk ook anders! Lees bijvoorbeeld dit blog met 5 Ideeën voor het trouwringendoosje op jullie bruiloft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *