Glazen trouwringendoosje met mos

Fotograaf: Mon et Mine

5 Ideeën voor het trouwringendoosje op jullie bruiloft

Hebben jullie het perfecte paar trouwringen uitgezocht? Dan hoort daar natuurlijk ook een mooi trouwringendoosje bij! Je wilt de ringen immers niet verliezen en bovendien is het leuk om ze in een mooi doosje naar voren te laten brengen tijdens de ceremonie. Wat dacht je bijvoorbeeld van een glazen trouwringendoosje of juist een ringkussentje voor de trouwringen in plaats van een doosje? 

Jullie trouwringen zijn een ontzettend belangrijk onderdeel van de bruiloft. Deze ringen staan namelijk symbool voor het huwelijk dat jullie met elkaar aangaan. Het is daarom leuk om jullie trouwringen op een bijzondere manier op te bergen. Met een mooi trouwringendoosje zit je zeker goed. Er zijn verschillende soorten doosjes om uit te kiezen.

1. Glazen trouwringendoosje

Veel bruidsparen kiezen voor een glazen trouwringendoosje. Het leuke van zo’n doosje is dat je hem zelf nog extra kunt decoreren. Door het glas geeft het een mooi effect als je het doosje vult met bijvoorbeeld mos of verse bloemen. Op deze manier kun je ook gemakkelijk mooie foto’s van jullie trouwringen laten maken.

Glazen trouwringendoosje

Fotograaf: Xenia Udalova via Hochzeitswahn

2. Houten doosje voor de trouwringen

Liever nóg wat natuurlijker? Dan is het een gaaf idee om gebruik te maken van een houten ringendoosje. Een klein stukje boomstam als doosje gebruiken ziet er ook prachtig uit. Dit past heel goed bij een ontspannen buiten bruiloft in het bos!

Houten ringendoosje

Fotograaf: Autumn Nicole

3. Fluwelen ringdoosje

Liever een zachte en romantische uitstraling? Dan is een fluwelen ringdoosje wat voor jou! Je hebt doosjes die geschikt zijn voor één ring, maar je kunt ook een mooi fluwelen doosje uitzoeken waar jullie ringen allebei in passen.

4. Ringkussentje in plaats van een ringendoosje voor de bruiloft

Je hoeft natuurlijk niet per se een ringendoosje aan te schaffen. In plaats daarvan kun je ook een ringkussentje uitkiezen om jullie ringen op te laten vervoeren. Eventueel zou je dit kussentje zelf kunnen maken voor de bruiloft. Vergeet niet om een persoonlijk detail toe te voegen zoals bijvoorbeeld jullie initialen of trouwdatum.

Wit ringkussentje

Fotocredits: Etsy

5. Uniek trouwringendoosje voor jullie bruiloft thema

Het kan ook een leuk idee zijn om jullie trouwringendoosje aan te passen aan het thema van de bruiloft. Trouwen jullie bijvoorbeeld op het strand? Dan kun je de trouwringen in een mooie schelp vervoeren. Star Wars fans zullen onderstaand ringendoosje waarschijnlijk wel kunnen waarderen.

Wie brengt de ringen naar voren?

Tijdens de ceremonie gaat het niet alleen om het ringendoosje, maar ook om de manier waarop de ringen naar voren worden gebracht. Jullie kunnen dit bijvoorbeeld laten doen door jullie huisdier, kinderen of één van jullie getuigen. Maak er vooral een bijzonder moment van zodat jullie trouwceremonie éxtra persoonlijk wordt. Met een schattige ringdrager scoren jullie bovendien zeker punten bij de rest van de gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *