Trouwringen in een ringendoosje

Fotograaf: Anouk Wubs

Wanneer wisselen jullie de ringen uit tijdens de ceremonie?

Het uitwisselen van de ringen is een bijzonder moment tijdens de ceremonie voor jullie huwelijk. Deze ringen staan namelijk symbool voor de verbintenis die jullie met elkaar aangaan. Grote kans dat jullie dus een set mooie trouwringen hebben uitgekozen. Maar wanneer is het eigenlijk tijd om deze ringen uit te wisselen? En hoe gaat dat precies? 

Wist je dat trouwringen symbolisch zijn? Ze staan voor de oneindige liefde die jullie voor elkaar hebben. Het is mooi om de ringen bij elkaar om te kunnen doen tijdens de huwelijksceremonie. Alleen wat is daar het juiste moment voor?

Ringen uitwisselen na de geloften

Hoe jullie de trouwceremonie inrichten, is grotendeels afhankelijk van jullie eigen wensen. Wanneer jullie een zelfstandig trouwambtenaar hebben uitgekozen, kan hij of zij jullie in het voorgesprek meenemen in de mogelijkheden die er zijn. Er is een standaard opbouw die meestal gebruikt wordt. Zo begint een trouwceremonie natuurlijk altijd met de binnenkomst van het bruidspaar. Vervolgens vertelt de trouwambtenaar iets over jullie liefdesverhaal en dan is het moment aangebroken voor de geloftes. Dit kunnen standaard geloftes zijn, maar nog leuker is het om eigen geloften te schrijven. Wanneer is het dan tijd voor het uitwisselen van de ringen die symbool staan voor jullie huwelijk? Vaak gebeurt dit na de geloften. Als de trouwringen zijn uitgewisseld, kunnen jullie nog officieel de trouwakte tekenen en dan is het einde van de ceremonie alweer aangebroken!

Ringen naar voren laten brengen

Het doosje met trouwringen kan door de bruidegom meegenomen worden in z’n broekzak of de trouwambtenaar kan ze voor jullie tevoorschijn toveren op het juiste moment, maar leuker is het om de ringen op een bijzondere manier naar voren te laten brengen. Dit kan door een ringdrager te vragen voor jullie bruiloft. Huisdieren en kinderen zijn daar heel geschikt voor, omdat ze zo schattig zijn. Dit maakt jullie bruiloft meteen extra bijzonder en persoonlijk. Zorg er wel voor dat er niets met de trouwringen kan gebeuren, dat zou toch zonde zijn! En spreek goed af wie de trouwringen klaarlegt en meeneemt naar de ceremonie. Jullie zullen niet het eerste bruidspaar zijn dat de ringen vergeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *