Bruid met simpel wit bruidsboeket in haar handen

Photo by Soroush Karimi on Unsplash

De mooiste simpele bruidsboeketten

Wist je dat de bruidegom traditioneel het bruidsboeket uitkiest voor de bruid? Tegenwoordig zijn er echter veel bruiden die toch liever zelf de touwtjes in handen houden. Niet zo gek, want het is ook gewoon heel leuk om een bruidsboeket uit te kiezen. Hoeft het niet groot en uitbundig van jou? Dan zijn simpele bruidsboeketten een goede keuze.

Waarom kiezen voor een simpel bruidsboeket als er zo ontzettend veel keuze is uit prachtige, grote boeketten vol met verschillende bloemen en kleuren? Simpele bruidsboeketten zijn echt niet minder mooi! Ze hebben juist een charmante uitstraling en passen perfect bij een moderne bruiloft. Eenvoudige bruidsboeketten zijn namelijk ó zo trendy.

Simpele bruidsboeketten: Less is more

Bang dat je met een simpel bruidsboeket concessies moet doen? Niets is minder waar. Je kunt weliswaar minder verschillende bloemen en kleuren kiezen voor je boeket, maar de bloemen die je kiest hebben alle mogelijkheid om te shinen. In dit geval is less dus zeker more. Je kunt een simpel bruidsboeket maken door slechts voor één enkele bloemsoort te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor rozen, pioenrozen of tulpen. Ook een bruidsboeket van lavendel kan een mooie en rustige uitstraling bieden. Eventueel kun je jouw bruidsboeket nog aanvullen met wat groen. Zo kan een bruidsboeket van witte rozen met eucalyptus bijvoorbeeld prachtig staan. Zachte, neutrale kleuren passen goed bij een simpel bruidsboeket.

Bruid met een simpel bruidsboeket in haar hand

Fotograaf: Silvia Poropat

Een enkele bloem in plaats van een bruidsboeket

In plaats van een bruidsboeket kun je ook kiezen voor een enkele bloem. Dit is een mooi alternatief als je gaat voor een rustige en stijlvolle uitstraling. Je kunt bijvoorbeeld voor één bijzondere eyecatcher zorgen zoals een zonnebloem of protea. Dit is een mooie subtiele toevoeging aan jouw trouwoutfit. Liever helemaal geen bruidsboeket? Je kunt ook een bloemenkrans of een klein bloemstukje om je pols dragen. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen uit één van de alternatieven voor een bruidsboeket.