14 Toffe ideeën voor een alternatief bruidsboeket

Traditioneel draagt de bruid een bruidsboeket op haar bruiloft. Maar wat als je eigenlijk niet zo zit te wachten op zo’n grote bos met bloemen? In plaats van een bruidsboeket zijn er ook nog heel wat andere leuke dingen te bedenken om vast te houden op jullie trouwdag. Wij hebben 14 ideeën voor een alternatief bruidsboeket voor je op een rijtje gezet! 

Een bruidsboeket staat natuurlijk prachtig, maar is niet zo origineel. Bovendien zijn er ook bruiden die niet van bloemen houden of er allergisch van zijn. Ben je daarom op zoek naar een geschikt alternatief? Dan zou je één van de volgende ideeën kunnen kiezen!

#1. Eén grote bloem in plaats van een bruidsboeket

Hou je wel van bloemen, maar wil je iets anders dan een traditioneel bruidsboeket? Dan is het een idee om voor één enkele bloem te gaan. Kies een mooie grote bloem als echte eyecatcher. Een protea of zonnebloem is hier bijvoorbeeld heel geschikt voor. Eventueel kun je de bloem nog aanvullen met wat groene bladeren.

#2. Bloemenkrans in je haar

Gek op bloemen, maar wil je je handen liever vrij houden? Dan is een bloemenkrans een leuk alternatief voor het bruidsboeket. Deze bloemenkrans draag je op je hoofd en is meteen een mooi haaraccessoire. Eventueel zou je de bloemenkrans ook nog kunnen combineren met een bijpassend bruidsboeket. Dit past mooi bij een bohemian bruiloft thema.

Bruid met bloemenkrans in het haar

Fotograaf: Pedro Bellido

#3. Alternatief bruidsboeket gemaakt van kruiden

In plaats van bloemen kun je ook kruiden gebruiken voor het bruidsboeket. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boeket gemaakt van lavendel? Lavendel ziet er niet alleen prachtig uit, maar ruikt ook nog eens heel lekker. Bovendien heb je zo een origineel bruidsboeket!

#4. Grote ballon in plaats van een bruidsboeket

Ballonnen zijn sowieso leuk om te gebruiken voor jullie bruiloft, maar ze zijn ook heel geschikt als vervanging van het bruidsboeket. Neem bijvoorbeeld een grote heliumballon mee of ga voor een tros met meerdere kleine ballonnen. Het touw waar de ballonnen aan vastzitten kun je nog extra decoreren, bijvoorbeeld met bloemen of slierten van lint.

#5. Tropische bladeren als alternatief voor het bruidsboeket

Heeft jullie bruiloft een tropisch tintje? Dan is het een tof idee om gebruik te maken van een groot tropisch blad in plaats van het bruidsboeket. Je kunt dit blad combineren met één of meerdere bloemen. Het is extra leuk als je deze bladeren ook terug laat komen in de decoratie voor jullie bruiloft.

#6. Hangend bruidsboeket

In plaats van een traditioneel bruidsboeket kun je ook kiezen voor een hangend boeket. Het boeket op onderstaande foto is bijvoorbeeld gemaakt van verschillende takken gecombineerd met bloemen. Doordat de bloemen naar beneden hangen, geeft dit een extra bijzonder effect.

#7. Hoepel met bloemen

Nog een andere manier om de bloemen van jouw bruidsboeket op een bijzondere manier te schikken is door gebruik te maken van een kleine hoepel. Je bindt de bloemen en bladeren rondom de hoepen en je kunt ze zo gemakkelijk met je meedragen. Wel zo handig, en het ziet er ook nog eens fantastisch uit!

#8. Groen bruidsboeket zonder bloemen

Ben je niet zo van de bloemen? Dan kun je ook kiezen voor een compleet groen bruidsboeket gemaakt van takken, bladeren of varens. Dit past bijvoorbeeld mooi bij een bruiloft in het bos of op een andere plek midden in de natuur. Een groot voordeel is dat een groen bruidsboeket vaak een stuk goedkoper is dan wanneer je veel bloemen in je boeket gebruikt.

Groen bruidsboeket van varens

Fotograaf: Jo Bartholomew via Nouba

#9. Bloemen om je pols

Een andere mooie manier om bloemen met je mee te dragen is via een bloemstukje aan je pols. Door middel van een pols corsage heb je de hele dag door bloemen bij je zonder dat je met een groot boeket hoeft te sjouwen.

#10. Alternatief bruidsboeket van papier

Je zou het in eerste instantie niet zeggen, maar het prachtige bruidsboeket op de foto hieronder is helemaal gemaakt van papier. Een papieren bruidsboeket is een goed alternatief voor bruiden die allergisch zijn voor bloemen of bang zijn dat er stuifmeel op hun mooie witte jurk komt. Papieren bloemen zijn namelijk minstens zo mooi en zorgen niet voor dit soort problemen!

#11. Lantaarn met een lichtje

Vindt jullie ceremonie in de avond plaats? En is het daarom donker wanneer jullie elkaar het jawoord geven? Dan is het een leuk idee om een lantaarn mee te nemen in plaats van een bruidsboeket. Het licht hiervan zorgt voor een sprookjesachtige sfeer!

#12. Alternatief bruidsboeket gemaakt van schelpen

Trouwen jullie op het strand? Dan is het leuk om in dit thema te blijven en je bruidsboeket van schelpen te maken. Door de schelpen op de juiste manier vast te lijmen, lijkt het net een echt bruidsboeket. Maar dan wel één die uniek is en perfect bij jullie trouwlocatie past!

#13. Bruidsboeket met cactussen

Stiekem is dit natuurlijk gewoon een bruidsboeket, maar dan wel een heel bijzondere. Een bruidsboeket met cactussen tussen de bloemen zie je immers niet vaak! Een beetje uitkijken is wel belangrijk, want je wilt natuurlijk niet dat er gewonden vallen. Toch is zo’n cactus bruidsboeket een ontzettend gaaf idee voor jullie bruiloft!

#14. Bruidsboeket gemaakt van veren

Tot slot kun je ook een boeket samenstellen van ander materiaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bruidsboeket gemaakt van veren? Dit is een leuk alternatief voor de traditionele bloemen en het staat minstens zo mooi!

Bruidsboeket ideeën

Wil je toch liever een traditioneel bruidsboeket? Dat is natuurlijk ook prima! Er zijn immers genoeg mooie en originele ideeën voor bedenken. Je vindt ze in het blog Bruidsboeket inspiratie: Tips, ideeën en 25 voorbeelden