Bruidspaar met groot bruidsboeket in hun handen

Fotocredits: Rose + Thyme Floral

Inspiratie en tips voor een zomers bruidsboeket

Trouwen jullie op een zomerse dag? Dan kunnen bloemen natuurlijk niet ontbreken! Kleurrijke bloemen zijn dé go-to voor jullie decoratie en ook jouw bruidsboeket zorgt voor de nodige flair op jullie trouwdag. Benieuwd welke zomerse bloemen er beschikbaar zijn in de zomermaanden? Wij hebben inspiratie en handige tips verzameld voor een bruidsboeket in de zomer. 

Officieel is het bruidsboeket uitzoeken de taak van de bruidegom, maar tegenwoordig zijn er heel wat bruidsparen die dit liever samen doen. Niet zo gek, want het is natuurlijk heel leuk om na te denken over de bloemen op jullie bruiloft. Als jullie een zomer bruiloft organiseren, kan een zomers bruidsboeket natuurlijk niet ontbreken!

Bloemen in de zomer

Het is het leukst en het groenst om te gaan voor seizoensbloemen. Eco chic én vriendelijk voor je bankrekening! Voor een zomers bruidsboeket maak je dus het best gebruik van bloemen die in dit seizoen groeien. Er is keuze genoeg in de zomermaanden! Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Rozen
  • Pioenrozen
  • Zonnebloemen
  • Lelies
  • Asters
  • Delphinium
  • Hortensia

Bruidsboeket inspiratie voor de zomer

Naast soorten bloemen is het ook goed om na te denken over kleuren. Zo kan een bonte verzameling aan kleuren erg vrolijk staan in een zomers bruidsboeket, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een selectie van een aantal kleuren te maken. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor jouw eigen bruidsboeket? Wij hebben hieronder wat mooie voorbeelden verzameld van een bruidsboeket in de zomer:

Bruid met een veldboeket in haar handen

Fotograaf: Kaitlyn Luckow via The Knot

Zomers bruidsboeket met pioenrozen

Fotograaf: Ashley Swenson Photography via Utah Bride and Groom

Handige tips voor jouw zomerse boeket

Een bruidsboeket is natuurlijk prachtig, maar in de zomer zul je wel extra goed voor de bloemen moeten zorgen. Zeker als de temperaturen hoog liggen, zullen de bloemen het snel zwaar krijgen. Laat je daarom goed adviseren door de bloemist welke bloemen allemaal geschikt zijn voor een bruidsboeket. Daarnaast is het handig om altijd een vaas met water in de buurt te hebben waar je het boeket even in neer kunt zetten. Zo blijven de bloemen zo lang mogelijk mooi.

Wil je echt een uniek zomers bruidsboeket? Dan is het een leuk idee om bij een pluktuin in de buurt je eigen boeket samen te stellen. In de pluktuin kunnen jullie waarschijnlijk ook prachtige foto’s laten maken en het is erg leuk om zelf de bloemen voor je bruiloft uit te kunnen kiezen. Bovendien is een veldboeket hartstikke hip! Trouwen jullie in bohemian sfeer? Dan is een droogbloemen boeket ook een leuk idee.