5 Soorten bruidsboeketten die passen bij iedere bruiloft

Het bruidsboeket is niet alleen een eeuwenoude traditie, het is ook een prachtig accessoire voor de bruid. Het traditionele boeket is strak ingebonden en bevat bloemen van dezelfde lengte. Je kunt echter ook kiezen voor een minder traditioneel boeket. Wij laten je 5 ideeën zien voor verschillende soorten bruidsboeketten.

Bij bruiloften horen bloemen, niet alleen als decoratie, maar ook in de handen van de bruid. Volgens de traditie kiest de bruidegom dit boeket uit, maar tegenwoordig zijn er ook veel bruiden die liever zelfs in gesprek gaan met de bloemist.

Soorten bruidsboeketten

Het uitzoeken van een bruidsboeket is niet altijd even gemakkelijk. Er is namelijk enorm veel keus! Niet alleen kun je kiezen uit verschillende bloemen en kleuren, ook zijn er heel wat verschillende soorten bruidsboeketten. Het is handig als je vooraf al een beetje een idee hebt van wat je mooi vindt. Daarom hebben wij vast 5 soorten bruidsboeketten voor je op een rijtje gezet!

1. Hoog bruidsboeket

Allemaal bloemen van dezelfde hoogte? Dat hoeft natuurlijk niet! Het is leuk om te spelen met hoogte. Combineer korte bloemen met langere exemplaren en werk zo de hoogte in. Op deze manier krijg je een prachtige eyecatcher als bruidsboeket!

Soorten bruidsboeketten die hoog zijn

Fotograaf: Trouw Trendy

2. Hangend boeket

In plaats van de hoogte in te werken, kun je het boeket ook juist naar beneden laten gaan. Een hangend bruidsboeket ziet er heel speciaal uit. De hangende bloemen geven een soort watervaleffect. Dit staat prachtig in combinatie met een lange trouwjurk.

3. Vetplantjes

Vetplantjes zijn hartstikke leuk om te gebruiken voor jullie bruiloft. Je kunt ze prachtig in het bruidsboeket verwerken, maar het is ook leuk om er meer mee te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van vetplantjes als decoratie op de tafels en een vetplantje verwerkt in de corsages? Zo past alles mooi bij elkaar. Je kunt vetplantjes overigens ook goed combineren met pastelkleuren.

4. Groen boeket

Veel bruidsboeketten hebben een bepaalde kleur of zijn juist een combinatie van allerlei verschillende kleuren. Je kunt echter ook kiezen voor een boeket met minder bloemen en meer groen. Dit heeft een hele rustige en natuurlijke uitstraling. Een fijne bijkomstigheid is dat groen over het algemeen goedkoper is dan bloemen. Op deze manier krijg je een mooi vol bruidsboeket zonder dat het veel geld hoeft te kosten!

5. Wilde bloemen

En dan kun je ook nog kiezen voor wilde bloemen in je bruidsboeket. Je zou deze bloemen zelf kunnen plukken en een eigen bruidsboeket samen kunnen stellen. Dit past goed bij een bohemian bruiloft en het kost je niets. Je zou hiervoor ook eens kunnen Googlen op pluktuinen bij jou in de buurt waar je voor een klein bedrag een mooie bos bloemen bij elkaar mag plukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *