Het bruidsboeket is niet alleen een eeuwenoude traditie, het is ook een prachtig accessoire voor de bruid. Het traditionele boeket is strak ingebonden en bevat bloemen van dezelfde lengte. Je kunt echter ook kiezen voor een minder traditioneel boeket. Wij laten je 5 ideeën zien voor verschillende soorten bruidsboeketten. 

Bij bruiloften horen bloemen, niet alleen als decoratie, maar ook in de handen van de bruid. Volgens de traditie kiest de bruidegom dit boeket uit, maar tegenwoordig zijn er ook veel bruiden die liever zelfs in gesprek gaan met de bloemist.

Soorten bruidsboeketten

Het uitzoeken van een bruidsboeket is dan ook niet zo gemakkelijk. Er is namelijk enorm veel keus! Niet alleen kun je kiezen uit verschillende bloemen en kleuren, ook zijn er heel wat verschillende soorten bruidsboeketten. Wij hebben er 5 voor je op een rijtje gezet:

1. Hoog bruidsboeket

Allemaal bloemen van dezelfde hoogte? Dat hoeft natuurlijk niet! Het is leuk om te spelen met hoogte. Combineer korte bloemen met langere exemplaren en werk zo de hoogte in.

Hoog bruidsboeket

Fotograaf: Trouw Trendy

2. Hangend boeket

In plaats van de hoogte in te werken, kun je het boeket ook juist naar beneden laten gaan. Een hangend bruidsboeket ziet er heel speciaal uit. De hangende bloemen geven een soort watervaleffect. Dit staat prachtig in combinatie met een mooie bruidsjurk.

3. Vetplantjes

Vetplantjes zijn hartstikke leuk om te gebruiken voor jullie bruiloft. Je kunt ze prachtig in het bruidsboeket verwerken, maar het is ook leuk om er meer mee te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van vetplantjes als decoratie op de tafels en een vetplantje verwerkt in de corsages? Zo past alles mooi bij elkaar. Je kunt vetplantjes overigens ook goed combineren met pastelkleuren.

4. Groen boeket

Veel bruidsboeketten hebben een bepaalde kleur of zijn juist een combinatie van allerlei verschillende kleuren. Je kunt echter ook kiezen voor een boeket met minder bloemen en meer groen. Dit heeft een hele rustige en natuurlijke uitstraling.

5. Wilde bloemen

En dan kun je ook nog kiezen voor wilde bloemen in je bruidsboeket. Je zou deze bloemen zelf kunnen plukken en een eigen bruidsboeket samen kunnen stellen. Dit past goed bij een bohemian bruiloft en het kost je niets. 

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *