Vrijgezellenfeest met vrouwen

Fotograaf: Olive Photography

De 10 gezelligste steden voor een legendarisch vrijgezellenfeest

Bij een vrijgezellenfeest gaat het er vooral om dat de bruid of bruidegom een onvergetelijke dag heeft met zijn of haar beste vrienden. Vaak worden er allerlei leuke workshops en opdrachten bedacht en is er ’s avonds nog tijd om flink te feesten. Alleen waar kun je dat het beste doen? Wij hebben 10 leuke steden voor een vrijgezellenfeest in Nederland en het buitenland voor je op een rijtje gezet! 

Een legendarische avond beleven jullie waarschijnlijk niet zo snel in jullie eigen dorp. Hoe gezellig de plaatselijke kroeg ook is, voor het vrijgezellenfeest is het leuk om wat groter uit te pakken. Maar waar kun je dat het beste doen?

Wat is de beste stad voor een vrijgezellenfeest?

Een vrijgezellenfeest kun je eigenlijk overal wel organiseren. Als jullie maar genoeg leuke mensen bij elkaar hebben en wat lekkere hapjes en drankjes meenemen, kom je al een heel eind. Toch geeft een bijzondere locatie nog meer sfeer aan deze dag. Alleen hoe kies je dan de beste stad om een vrijgezellenfeest te organiseren? De locatie hangt sowieso af van de activiteiten die jullie willen gaan doen. Je zult moeten kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn in de stad waar jullie graag naartoe zouden willen gaan. Daarnaast is het belangrijk dat jullie een sfeervolle stad kiezen waar jullie ’s avonds nog gezellig een paar drankjes kunnen drinken of zelfs een avond flink kunnen feesten.

Steden voor een vrijgezellenfeest

Fotograaf: Flytographer

Leuke steden voor een vrijgezellenfeest in Nederland

Willen jullie een beetje in de buurt van huis blijven? Er zijn in Nederland heel wat leuke steden te vinden waar je een gezellig vrijgezellenfeest kunt organiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Amsterdam: Amsterdam is als hoofdstad van Nederland natuurlijk dé plek om een vrijgezellenfeest te vieren. Leuke barretjes zijn hier genoeg en als jullie wilde plannen hebben, zit je hier ook zeker goed!
  • Utrecht: Vanuit Utrecht kun je heel wat kanten op, deze stad ligt namelijk midden in Nederland en is daarom lekker bereikbaar. Daarnaast is Utrecht ook een heel gezellige stad. Je vindt hier genoeg lekkere restaurants en leuke kroegjes.
  • Groningen: Ook helemaal in het noorden van Nederland kun je goed terecht voor een feestje. Of jullie nou op zoek zijn naar een leuke dansworkshop, een lekker etentje of een gezellige avond in de kroeg, het kan hier allemaal.
  • Rotterdam: Rotterdam staat bekend om de bijzondere architectuur en hippe clubs. Je kunt hier allerlei verschillende vrijgezellenfeest activiteiten ondernemen. En ’s avonds kunnen jullie tot in de late uurtjes doorfeesten.
  • Breda: In deze Brabantse stad is het eigenlijk altijd wel gezellig. In de stad zelf is genoeg te doen en er zijn altijd wel wat leuke cafeetjes te vinden voor een lekker drankje.

Leuke steden voor vrijgezellenfeest in het buitenland

Willen jullie het nog wat grootser aanpakken? Dan kan het een leuk idee zijn om het vrijgezellenfeest in het buitenland te vieren. Deze steden zijn daar zeker geschikt voor:

  • Berlijn: In de Duitse hoofdstad vind je veel geschiedenis en cultuur, maar ook is dit een hippe stad vol bijzondere uitgaansgelegenheden.
  • Londen: Britten houden wel van een feestje en dus zit je in Londen zeker goed. Je hebt hier heel wat chique clubs en gezellige pubs waar je een leuke avond kunt beleven. Bovendien hoeft het niet lang te duren voor jullie in Londen zijn. Met de boot, trein of het vliegtuig ben je er zo!
  • Boedapest: Ook Oost-Europese steden lenen zich prima voor een onvergetelijk vrijgezellenfeest. Zo is Boedapest een heerlijke stad om met vrienden naartoe te gaan. Deze stad kent heel wat mooie bezienswaardigheden en bovendien is alles er spotgoedkoop.
  • Barcelona: Zoek je liever een warmere plek op voor jullie vrijgezellenfeest? Dan is Barcelona the place to be. Hier kun je tapas eten en sangria drinken tot jullie erbij neervallen!
  • Las Vegas: Dé vrijgezellenfeest hoofdstad van de wereld is natuurlijk Las Vegas. Hier hoef je niet te wachten met feesten totdat de avond valt, alles draait hier 24/7 door. Ga bijvoorbeeld met elkaar naar het casino of bezoek één van de velen shows. Jullie zullen je zeker vermaken!

Regel het verblijf voor jullie vrijgezellenfeest

Hebben jullie de beste stad gevonden voor het vrijgezellenfeest? Dan is het belangrijk om alles goed te regelen. Of jullie nu naar een stad in Nederland gaan of naar het buitenland, het is altijd fijn als jullie ’s avonds niet te ver meer hoeven te reizen. Je kunt bijvoorbeeld een hotel regelen in de buurt van het centrum. Communiceer dit zo snel mogelijk naar alle deelnemers van het vrijgezellenfeest en zorg dat je duidelijk bent over de kosten. Zo weet je zeker dat je hier achteraf geen problemen mee krijgt. Zeker wanneer jullie een vrijgezellenfeest in het buitenland willen organiseren, kan dit best duur worden. Check daarom altijd hoe de andere vrienden van de bruid of bruidegom hierin staan om discussies te voorkomen.