Wereldkaart voor bruiloft

Fotograaf: Art Photo via Southbound Bride

Wereldbol als gastenboek en 5 andere ideeën voor reislustige bruidsparen

Heel wat mensen reizen tegenwoordig al op jonge leeftijd de wereld over. Er zijn ook veel stellen die samen zo veel mogelijk van de wereld willen zien. Zijn jullie zo´n reislustig koppel? Dan is het leuk om het thema reizen aan jullie bruiloft te koppelen. Zet bijvoorbeeld een wereldbol neer als gastenboek of kies één van deze andere toffe ideeën voor jullie bruiloft! 

Staat jullie harde schijf bomvol prachtige foto´s van al jullie reizen? Hangt er een grote wereldkaart in huis met speldjes geprikt in alle landen waar jullie zijn geweest? Dan is het thema reizen erg passend voor jullie bruiloft. Wij hebben 6 leuke ideeën verzameld voor jullie bruiloft, van een wereldbol als gastenboek tot bordjes met afstanden naar verschillende landen.

#1. Wereldbol als gastenboek

Als jullie een reislustig stel zijn, is het sowieso leuk om een mooie globe in huis te hebben. Maar wist je dat je een wereldbol ook kunt inzetten als alternatief voor het gastenboek? De gasten kunnen allemaal hun naam op een plekje van de wereld schrijven. Na afloop van de bruiloft kunnen jullie de wereldbol in jullie eigen huis neerzetten, een leuke manier om jullie gastenboek elke dag weer even te zien.

#2. Wereldkaart met speldjes

In plaats van een wereldbol kun je ook een kaart van de wereld als gastenboek gebruiken. Koop een mooie, grote wereldkaart op canvas en laat de gasten hier speldjes in prikken, eventueel met een kaartje en een boodschap er aan. De gasten kunnen bijvoorbeeld hun favoriete plek op de wereld kiezen. Komen er veel internationale gasten op jullie bruiloft? Dan kan iedereen een speldje prikken op de plek waar hij vandaan komt.

#3. Bucketlistboek voor op reis

Gaan jullie op huwelijksreis? Vergeet dan niet het Bucketlistboek voor op Reis mee te nemen. Hierin staan allerlei leuke dingen om te doen tijdens alle reizen die jullie nog gaan maken als getrouwd stel. Zeker weten dat jullie je niet gaan vervelen!

#4. Centerpieces met het thema reizen

Het is leuk om de tafels tijdens het diner te decoreren met mooie centerpieces, hierdoor zorg je voor extra sfeer. Met een (kleine) wereldbol, een ouderwetse camera en wat bloemen maak je prachtige decoratie van jullie centerpieces binnen het thema reizen.

#5. The Adventure Book voor alle mooie herinneringen op reis

Willen jullie alle herinneringen die jullie maken als getrouwd stel vastleggen? Dan is The Adventure Book een echte musthave. In dit boek hebben alle landen ter wereld een plekje. Je kunt de pagina’s vullen met foto’s, tickets, teksten en andere herinneringen. Dit is een geweldig huwelijkscadeau of een cadeautje aan jullie zelf. Je zou The Adventure Book ook cadeau kunnen geven aan een reislustige getuige of ceremoniemeester.

#6. Wegwijzer met afstanden naar verschillende landen

Een echte wereldreiziger wil natuurlijk altijd weten waar hij zich op dat moment bevindt. Het is daarom leuk om een wegwijzer neer te zetten met de afstanden naar bepaalde plaatsen of landen. Kies bijvoorbeeld belangrijke plaatsen uit jullie jeugd uit of steden waar jullie samen bijzondere herinneringen aan hebben.

Een avontuurlijke elopement in het buitenland

Zijn jullie echte avonturiers? Dan is het wellicht ook een idee om jullie bruiloft in te ruilen voor een intieme elopement in het buitenland. Jullie kunnen de mooiste plek op de wereld opzoeken om elkaar daar het jawoord te geven. Hoe romantisch is dat?

Dit blog bevat affiliate links.