Bruidspaar lacht bij bruiloft stukjes

Fotograaf: Mon et Mine

5 Ideeën voor stukjes op de bruiloft die wél leuk zijn

De meningen zijn nogal verdeeld als het op bruiloft stukjes aan komt. De één vindt het fantastisch, terwijl de ander het vreselijk vindt. Lijkt het jullie leuk om wat voor het bruidspaar te doen? Dan hebben wij 5 ideeën voor stukjes op een bruiloft die over het algemeen wél gewaardeerd worden.

Natuurlijk kun je nooit iedereen tevreden stellen, maar je kunt wel zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de wensen van het bruidspaar en de andere gasten op de bruiloft. Wil het bruidspaar liever geen stukjes op hun bruiloft? Respecteer deze wens dan. Vinden ze het juist wel leuk als er iets gedaan wordt? Probeer dan iets te verzinnen wat voor zoveel mogelijk mensen leuk is om naar te kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 5 ideeën?

#1. Flashmob

Bij een flashmob doen jullie niet alleen zelf een dansje, maar betrekken jullie hier ook de andere bruiloft gasten bij. Het is leuk om dit met een zo groot mogelijk groep, of misschien zelfs met alle gasten tegelijk te doen. Jullie kunnen het dansje met een klein groepje beginnen, zodat het bruidspaar nog niets in de gaten heeft. Langzaamaan kunnen er steeds meer gasten mee doen tot iedereen staat te dansen. Wat zal het bruidspaar verrast zijn! Belangrijk is wel dat jullie een simpel dansje uitkiezen dat iedereen thuis kan oefenen. Je zou bijvoorbeeld een filmpje naar de gasten kunnen mailen zodat ze weten wat de bedoeling is.

Flashmob als bruiloft stukje

Fotograaf: Mon et Mine

#2. Filmpje als bruiloft stukje

Sta je liever niet zelf in de schijnwerpers? Dan kun je gebruik maken van een stukje film. Zet bijvoorbeeld vooraf een filmpje in elkaar dat je tijdens de bruiloft op een groot scherm af kunt spelen. Zo is het leuk om stukjes te filmen tijdens het vrijgezellenfeest van de bruid en bruidegom en hier een aftermovie van te maken op een leuk muziekje.

#3. Quiz met de gasten

De stukjes draaien vaak vooral om het bruidspaar, maar het is ook leuk om de andere gasten actief aan de slag te laten gaan. Speel bijvoorbeeld een quiz met alle gasten waarbij je steeds vragen stelt over het bruidspaar. Wanneer je gebruik maakt van een knock-out quiz (alleen de gasten die de vraag goed hebben, mogen door naar de volgende vraag) kun je er nog een leuk prijsje aan koppelen voor de winnaar. Je kunt de antwoordopties het best simpel houden, door bijvoorbeeld twee antwoorden te kiezen waarbij de gasten voor antwoord A links moeten gaan staan en voor antwoord B rechts.

#4. Mr en Mrs spel

In plaats van een quiz met de gasten, kun je ook het bruidspaar zelf aan het werk zetten. Het Mr en Mrs spel is bijvoorbeeld heel populair op bruiloften. Zet het bruidspaar met de ruggen tegen elkaar en geef ze allebei twee bordjes met ´bruid´ en ´bruidegom´ er op. In plaats hiervan kunnen ze ook allebei hun eigen schoen en een schoen van de ander vasthouden. Vervolgens kunnen jullie een aantal vragen bedenken zoals ´Wie is het meest eigenwijs?´ en ´Wie is het meest romantisch?´ Het bruidspaar geeft antwoord op deze vragen door het bordje of de schoen van diegene omhoog te houden. Doordat ze met de ruggen tegen elkaar zitten, kunnen ze het antwoord van de ander niet zien. Hilariteit verzekerd!

Verder lezen: Dit is waarom elk bruidspaar het Mr & Mrs spel zou moeten spelen

Mr en Mrs spel bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

#5. Verzameling aan foto´s voor het bruidspaar

Het is ook altijd leuk om iets met foto´s te doen. Verzamel bijvoorbeeld foto´s van het bruidspaar van vroeger of van de eerste jaren van hun relatie en presenteer deze foto´s met een aantal leuke anekdotes er bij. Let er wel op dat dit niet te lang duurt. In plaats hiervan kun je ook een diashow met foto´s laten afspelen tijdens het diner of het trouwfeest. Zo kunnen de gasten de foto´s zelf bekijken zonder dat het feest hiervoor hoeft te worden gepauzeerd. Je zou ook een aantal foto´s kunnen laten afdrukken om verspreid over de trouwlocatie op te hangen. Tot slot zou je ook nog foto´s van alle gasten samen met het bruidspaar kunnen verzamelen en deze foto´s vervolgens bundelen in een boekje. Dit boekje kun je tijdens de bruiloft aan het bruidspaar aanbieden, wellicht vergezeld van een paar mooie woorden.

Handige tips voor stukjes op een bruiloft

  • Eigenlijk is de belangrijkste tip als het om stukjes op een bruiloft gaat: houd het kort. Wanneer het te lang duurt, gaan de gasten zich namelijk vervelen. Vaak kun je in een paar minuten al wat leuks doen. Probeer dus niet langer dan 5 minuten bezig te zijn met je stukje.
  • Het moment waarop je je stukje opvoert is ook erg belangrijk. Zorg dat je dit moment goed met de ceremoniemeester overlegt. Misschien heeft het bruidspaar vooraf al wat momenten aangegeven waarop bruiloft stukjes gewenst zijn. Anders zou je zelf na kunnen denken over een geschikt moment. Vaak is het bijvoorbeeld leuk om iets tijdens het diner te doen. Het trouwfeest kun je beter niet te vaak onderbreken, het is vooral leuk als er genoeg tijd is om te dansen. Tenzij het bruidspaar daar juist niet van houdt, dan is het prima om wat meer stukjes tijdens het feest op te voeren.
  • Zorg voor een goede voorbereiding. Zeker wanneer jullie het trouwfeest onderbreken voor een bruiloft stukje, is het belangrijk dat alles soepel verloopt. Ga op tijd klaarstaan en zorg dat je de techniek getest hebt. Check of alles achterin ook verstaanbaar is en zorg dat het scherm groot genoeg is om het goed te kunnen zien.
  • En tot slot: voorkom gênante details of grapjes die alleen jij en het bruidspaar begrijpen. Natuurlijk is humor altijd leuk, maar zorg dat iedereen mee kan lachen. Het bruidspaar voor schut zetten is sowieso geen goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *