Fotograaf: Mary Costa Weddings

Cocktailbar op jullie bruiloft? Dit zijn de lekkerste ideeën!

Trouwen jullie in de zomer? Dan kunnen cocktails natuurlijk niet ontbreken! Je kunt één of meerdere soorten cocktails laten uitdelen tijdens de receptie of het trouwfeest. Nog leuker is het om een cocktailbar neer te zetten op jullie bruiloft waar de gasten hun favoriete cocktail kunnen halen. Wij hebben de leukste ideeën voor je verzameld! 

Cocktails brengen het ultieme zomergevoel met zich mee. De gasten zullen het dan ook zeker kunnen waarderen wanneer jullie cocktails serveren op de bruiloft. Hoe je dat op een leuke manier kunt doen? Met een echte cocktailbar natuurlijk!

Cocktailbar op jullie bruiloft

Een instant vakantiegevoel? Met een cocktailbar voor een zwoele zomeravond op jullie bruiloft moet dat zeker lukken! Een cocktailbar kun je zo groot of zo klein maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld een tafel decoreren en hier de ingrediënten op zetten voor verschillende cocktails die de gasten vervolgens zelf kunnen maken. Je kunt natuurlijk ook een echte cocktailbar inhuren mét een professionele cocktailshaker. Wat jullie ook kiezen, zorg er in ieder geval voor dat het geheel er vrolijk en feestelijk uit komt te zien. Zo kan dat vakantiegevoel niet meer stuk!

Lekkere cocktail ideeën

Op een bruiloft kun je allerlei soorten cocktails serveren. Klassiekers zoals de mojito, cosmopolitan, piña colada en margarita doen het natuurlijk altijd goed. Liever een ander drankje? Dan kun je ook gaan voor een cocktail met aperol spritz. In plaats van een toost uitbrengen met een glas champagne, kun je ook kiezen voor een speciale cocktail met prosecco er in. Dit is een feestelijk drankje voor jullie bruiloft. Lopen de temperaturen buiten hoog op? Zet dan een waterijsje omgekeerd in het glas en giet hier prosecco overheen. Op deze manier heb je een heerlijk cocktailijsje.

Willen jullie echt iets unieks aanbieden aan de gasten? Dan is het leuk om jullie eigen cocktail samen te stellen. Jullie zouden hiervoor een cocktailworkshop kunnen volgen voor de bruiloft zodat jullie echte experts worden op dit gebied. Vergeet niet om de cocktails ook feestelijk aan te kleden. Met wat vers fruit, een takje munt, een speciaal glas en een vrolijk rietje er in worden de cocktails echt een plaatje!

Een welkomstdrankje voor de gasten

Zijn jullie bang dat de kosten te hoog oplopen als jullie de hele avond cocktails schenken? Dan is het ook een idee om alleen een cocktailbar neer te zetten voor het welkomstdrankje op de bruiloft. Een chic welkomstdrankje zorgt namelijk meteen voor de juiste sfeer. Benieuwd waar je aan kunt denken? Lees dan ook zeker even ons blog met 7 Originele ideeën voor het welkomstdrankje op jullie bruiloft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *