Originele tekst voor wel of geen social media op jullie bruiloft

Tegenwoordig gaat bijna alles via het internet. We lopen dag en nacht met onze smartphone rond en delen alles via Instagram, Facebook en WhatsApp. Op bruiloften kan dat nog wel eens voor problemen zorgen. Het is daarom verstandig om hier van tevoren over na te denken. Willen jullie wel of juist geen social media op jullie bruiloft, dan kun je dat aangeven met een originele tekst voor de gasten! 

Willen jullie social media op de bruiloft? Er zijn natuurlijk nadelen te bedenken van het gebruik van social media op jullie trouwdag, maar er zitten ook zeker voordelen aan verbonden. Het maakt dan ook niet veel uit wat jullie kiezen, als jullie er vooraf maar goed over hebben nagedacht. Wij geven je vast wat punten die je in de overwegingen mee kunt nemen:

Smartphones en social media

Een groot deel van jullie gasten heeft ongetwijfeld een smartphone op zak waar de nodige foto´s mee worden gemaakt. Voor je het weet verschijnen er foto´s van jullie bruiloft op social media zonder dat je ze zelf gezien hebt. Niet iedereen kan het waarderen als er plotseling allerlei foto´s op het internet zwerven en sommige bruidsparen vinden het bijvoorbeeld fijn om zelf als eerste een foto te plaatsen. Hoe jullie hier ook over denken, het is altijd slim om dit vooraf met de gasten te bespreken.

Alleen foto´s van de fotograaf

Een andere reden waarom het vervelend kan zijn dat gasten zelf foto´s maken, is omdat ze de fotograaf er mee in de weg kunnen lopen. Wil je voorkomen dat op elke trouwfoto ook een aantal gasten met hun mobiel in hun handen staat? Dan kun je van te voren duidelijk aangeven dat jullie een goede fotograaf hebben ingehuurd en de gasten verzoeken hun smartphone hier niet voor te gebruiken. Dit kun je vooraf via de uitnodigingen duidelijk maken of op de trouwdag zelf. Zet bijvoorbeeld een mooi bord neer met een leuke tekst of vraag aan de ceremoniemeester of ze de gasten op de hoogte wil brengen van jullie wensen. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan zeker even dit artikel van RTL Nieuws waarin een aantal fotografen vertelt over hun ervaringen met fotograferende gasten.

Tekst voor geen social media op de bruiloft

Zo’n bord op jullie bruiloft is helemaal geen gek idee. Met een leuke of originele tekst kun je aangeven dat jullie geen social media op de bruiloft willen. Op deze manier is het meteen voor iedereen duidelijk wat jullie wensen zijn en hoeft het bovendien niet al te streng te klinken.

Tekst geen social media op de bruiloft

Bovenstaande poster kun je gratis downloaden voor eigen gebruik via deze link.

Tekst voor wél social media op de bruiloft

Het kan echter ook heel leuk zijn om juist wel gebruik te maken van social media op jullie bruiloft. Op deze manier krijgen jullie namelijk allerlei soorten foto´s van de bruiloft. Misschien niet van de beste kwaliteit, maar wel erg leuk als herinnering. Vraag de gasten bijvoorbeeld om een bepaalde hashtag te gebruiken wanneer ze iets op social media plaatsen. Op deze manier heb je vanzelf heel wat (vaak spontane) foto´s van jullie trouwdag.

Instagram hashtag voor trouwfoto's

Fotograaf: Session Nine Photographers via Brides

Smartphones gebruiken voor de trouwfoto´s

Overigens kun je al die smartphones ook gebruiken als leuke toevoeging voor de trouwfoto´s. Vraag je fotograaf om foto´s te maken wanneer jullie een selfie maken of maak een foto´s van de foto op je telefoon. Dit levert een leuk effect op!