Popcorn en chocolademelk voor kerstfilms

Fotocredits: Pixabay

Top 10 romantische kerstfilms om samen te kijken

Ben jij klaar voor een heerlijke ontspannen kerstvakantie samen met je grote liefde? Dan kunnen romantische kerstfilms hier natuurlijk niet bij ontbreken. Dus pak een knus dekentje erbij, maar twee bekers warme chocolademelk en ga vast klaar zitten voor deze top 10 romantische kerstfilms om samen te kijken tijdens de feestdagen! 

Leuke kerstfilms zijn er genoeg en een flinke portie romantiek kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Want wat is er fijner dan samen met je lief naar deze heerlijke feel good movies te kijken? Zeker wanneer de temperaturen buiten steeds lager zakken en jullie binnen knus tegen elkaar aangekropen zitten, heb je eigenlijk niets anders meer nodig.

Top 10 Romantische kerstfilms

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben een top 10 samengesteld met romantische kerstfilms. Klassiekers die iedere vrouw minstens één keer in haar leven gezien moet hebben, maar ook nieuwe kerstfilms die nog maar net uit zijn. Laat je inspireren door dit lijstje en kies de film die jullie het meest aanspreekt of kijk ze gewoon allemaal!

#1. Love Actually

Love Actually is misschien wel dé film waar iedereen aan denkt als het om romantische kerstfilms gaat. In deze romcom komen de verhalen van acht koppels rondom de kerstdagen samen. Dit staat garant voor heel wat ontroerende momenten. In deze Britse film spelen grote namen zoals Hugh Grant, Colin Firth en Keira Knightley.

#2. Holidate

Holidate is een wat nieuwere kerstfilm uit 2020 waarin twee vrijgezellen besluiten om elkaars ‘holidate’ te worden voor de feestdagen. Ze zijn de bemoeizuchtige vragen van hun familie en vrienden zat en spreken daarom af om, geheel platonisch, elkaar de feestdagen door te helpen. Maar, je raad het al, er ontstaan natuurlijk tóch gevoelens.

#3. Bridget Jones’s Diary

Bridget Jones is een andere klassieker die niet in dit lijstje met kerstfilms kan ontbreken. De film gaat over een Londense vrouw die het jaar vol goede voornemens begint. Ze wil stoppen met roken, drinken en ongezond eten, en daarnaast hoopt ze natuurlijk eindelijk de man van haar dromen tegen te komen. Alles wat ze vervolgens meemaakt, beschrijft ze in haar dagboek.

#4. The Princess Switch

The Princess Switch is een kerstfilm met Vanessa Hudgens in de hoofdrol. De Amerikaanse Stacy doet mee aan een bakwedstrijd in het winterse Belgravia. Hier ontmoet ze de hertogin, die qua uiterlijk precies op haar lijkt. Ze besluiten een aantal dagen van rol te wisselen om te zien hoe het is om als iemand anders te leven. Dit leidt uiteraard tot een aantal ongemakkelijke situaties, maar ook tot een flinke dosis romantiek!

#5. The Holiday

The Holiday is weer zo’n lekkere klassieker die je gewoon een keer gezien moet hebben. Twee vrouwen besluiten tijdens de feestdagen van huis te wisselen om voor wat meer spanning in hun leven te zorgen. In hun nieuwe onderkomen worden ze allebei verliefd op een local. Willen ze daarna nog terug naar hun oude leven?

#6. Four Christmases

Meer kerstfeestjes dan er kerstdagen zijn, wie kent het probleem niet? In Four Christmases moet een stel verplicht de kerstdagen bij familie doorbrengen, terwijl ze eigenlijk gehoopt hadden op een ontspannen vakantie samen. Reese Witherspoon en Vince Vaughn zorgen voor een heerlijke kerstfilm met heel wat grappige momenten.

#7. Love Hard

Love Hard is een nieuwe kerstfilm uit 2021. In deze film ontmoet de journalist Natalie een leuke jongen op internet. Ze besluit hem te verrassen voor de feestdagen en vliegt hiervoor naar de andere kant van het land. Daar aangekomen blijkt het echter een heuse catfish situatie te zijn. De jongen die ze zo leuk vond, heeft zich namelijk als iemand anders voorgedaan. Maar betekent dit dan ook meteen het einde van de romantiek?

#8. Christmas Wedding Planner

Natuurlijk kan ook een kerstfilm over bruiloften niet ontbreken in dit lijstje. In Christmas Wedding Planner is Kelsey verantwoordelijk voor het plannen van de exclusieve bruiloft van haar nicht. Het lijkt een doorbraak in haar carrière te kunnen worden, maar dan komt een knappe privédetective de boel eens flink in de war schudden.

#9. Christmas Inheritance

In Christmas Inheritance wil de ambitieuze Ellen maar wat graag het bedrijf van haar vader overnemen. Voor ze dat kan doen, wordt ze echter op pad gestuurd om een kerstkaart af te leveren in Snow Falls, de stad waar haar vader vandaan komt. Daar komt ze vast te zitten in een sneeuwstorm waardoor ze noodgedwongen langer moet blijven. Hierdoor leert ze de inwoners van de stad steeds beter kennen en moet ze aan het werk om geld te kunnen verdienen. Dankzij haar verblijf in Snow Falls leert ze van alles over romantiek en kerst.

#10. A Castle for Christmas

En dan de laatste kerstfilm van dit rijtje: A Castle for Christmas. In deze film reist een Amerikaanse bestsellerauteur af naar Schotland waar ze een kasteel probeert te kopen waar ze verliefd op is geworden. De eigenaar is echter niet zo maar van plan zijn kasteel te verkopen aan een buitenlander. Ze gaan op zoek naar een compromis en leren elkaar daardoor steeds beter kennen.

Romantische kerstfilms op Netflix

Bijna al deze romantische kerstfilms zijn gewoon op Netflix te vinden. Wel zo gemakkelijk dus, voor een relaxed avondje op de bank. Alleen Bridget Jones’s Diary staat niet op Netflix, maar je kunt deze film wel voor een paar euro online bekijken. En anders is een ouderwetse DVD natuurlijk ook nog een optie!

En hebben jullie alle romantische films bekeken, maar zijn jullie op zoek naar andere leuke activiteiten om samen in de kerstvakantie te ondernemen? Lees dan ook zeker even deze 23 Date night ideeën voor thuis