23 Date night ideeën voor thuis

Als jullie verloofd zijn gaat er waarschijnlijk veel tijd naar het plannen van de bruiloft. Toch is het ook heel belangrijk om leuke dingen samen te blijven doen. Plan daarom zo nu en dan eens een momentje in voor jullie twee. Dit hoeft overigens niet veel geld of moeite te kosten. Je kunt bijvoorbeeld gewoon thuis een date night organiseren. We hebben de leukste ideeën voor je verzameld! 

Een date night in jullie eigen huis heeft heel wat voordelen. Jullie hoeven er de deur niet voor uit, het is knus en romantisch en bovendien kost het vaak minder geld dan wanneer jullie een uitje buitenshuis hebben. Wel zo handig, want dat geld kunnen jullie goed gebruiken om te sparen voor de bruiloft! Ben je nog op zoek naar wat romantische ideeën voor thuis? Met deze 23 activiteiten kun je thuis op date night!

#1. Een wijn- of bierproeverij organiseren

Houden jullie wel van een lekker wijntje? Organiseer dan jullie eigen wijnproeverij waarbij jullie verschillende soorten wijn proeven met wat lekkere bijpassende hapjes. In plaats hiervan kunnen jullie ook voor een bierproeverij gaan. In dat geval kunnen jullie een aantal bijzondere biertjes in huis halen.

#2. Spelletjesavond organiseren

Wie is er niet gek op spelletjes? Een spelletjesavond is dan ook hartstikke gezellig en heel geschikt voor een date night thuis. Kies een aantal spellen die je met twee personen kunt spelen en jullie hebben gegarandeerd een aantal uur plezier samen.

#3. Een spa aan huis maken

Willen jullie echt even helemaal kunnen ontspannen? Maak dan een spa aan huis waar jullie lekker tot rust kunnen komen en jullie lichaam kunnen verwennen met wat fijne verzorgingsproducten. De ideale voorbereiding voor jullie bruiloft! Koop bijvoorbeeld wat fijne hammam producten waarmee jullie je meteen in een luxe wellness wanen. Een lekkere massageolie om elkaar te kunnen masseren, mag natuurlijk ook niet ontbreken.

#4. Je eigen moodboard maken

Een moodboard is een soort inspiratiebord waarop je al jullie toekomstdromen kunt plakken. Je kunt een moodboard maken voor jullie toekomst in het algemeen, maar ook voor het komende jaar of bijvoorbeeld voor jullie bruiloft. Het is leuk om hier een avondje samen creatief mee aan de slag te gaan. Koop bijvoorbeeld een canvasdoek waarop jullie plaatjes plakken die jullie uitprinten of uit tijdschriften halen. Jullie kunnen één gezamenlijk moodboard maken, maar het is ook leuk om allebei een eigen versie te maken die jullie vervolgens met elkaar kunnen vergelijken.

#5. Uitgebreid samen koken

Ook thuis is een date night niet compleet zonder een lekker etentje. Ga daarom samen de keuken in een zet een chique maaltijd op tafel. Maak bijvoorbeeld zelf verse pasta of probeer een ander lekker gerecht uit. Samen koken is namelijk hartstikke gezellig, zeker wanneer jullie er uitgebreid de tijd voor nemen.

#6. Jullie vakantieherinneringen verzamelen

Hebben jullie al een aantal mooie reizen gemaakt samen? Dan is het leuk om de foto’s en herinneringen hiervan weer door te kijken en te verzamelen. Je kunt bijvoorbeeld The Adventure Book aanschaffen, een boek met een pagina voor alle landen van de wereld. Hierin kunnen jullie alle herinneringen sparen, van de afgelopen jaren en de jaren die nog komen gaan.

#7. De woonkamer omtoveren tot een thuisbioscoop

In plaats van naar de bioscoop te gaan, kunnen jullie ook thuis een film kijken. Dit kan nog veel romantischer zijn. Maak er een echte thuisbioscoop van waar jullie heerlijk kunnen relaxen. Sleep alle kussens bij elkaar zodat jullie een knus hoekje hebben en vergeet de drankjes en snacks niet. Nu alleen nog een goede film uitzoeken en jullie zijn er helemaal klaar voor!

#8. Een bucketlist opstellen

Welke dingen wil jij ooit nog eens doen in je leven? Een bucketlist opstellen is leuk om te doen, zeker wanneer jullie een bucketlist voor jullie samen maken. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde reizen die jullie willen maken? Doelen die jullie willen halen? Of momenten die jullie graag samen zouden willen beleven? Het is heerlijk om hierover te dromen tijdens het opstellen van jullie ultieme lijst. Heb je zelf weinig inspiratie? In dit bucketlistboek voor koppels vind je 250 leuke ideeën!

#9. Taart of koekjes bakken

Gezellig samen de keuken in? Zeker als het weer buiten wat minder is, kan het leuk zijn om knus binnen te zitten en iets lekkers te bakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een taart of koekjes? Dit is niet alleen een leuke activiteit, maar na afloop kunnen jullie ook nog eens genieten van jullie zelfgebakken lekkernijen.

#10. Dilemma’s aan elkaar voorleggen

Ken je het Dilemma op Dinsdag spel? Hierbij krijg je steeds twee verschillende dilemma’s voorgelegd waaruit je moet kiezen. Je leert elkaar zo nóg beter kennen en bovendien levert het gegarandeerd heel wat hilariteit op!

#11. Een land als thema kiezen

Thuis het gevoel hebben dat jullie op vakantie zijn? Kies dan een bepaald land uit als thema voor jullie date night. Maak er bijvoorbeeld een Spaanse avond van met lekkere tapas of organiseer een Mexicaanse avond met nacho’s, limoen biertjes en een piñata.

#12. Samen een online escaperoom doen

Wist je dat je thuis een online escaperoom kunt spelen? Je lost dan samen alle puzzels op en probeert binnen de tijd de virtuele ruimte weer te verlaten. Op internet worden er allerlei gratis escaperooms aangeboden, maar de betaalde variant is vaak nóg beter. Zeker de investering waard dus als jullie op zoek zijn naar een leuke activiteit voor de date night bij jullie thuis.

#13. Kamperen in eigen tuin

Romantisch kamperen? Dat kan ook in eigen huis! Zet de tent op in jullie achtertuin, of eventueel zelfs in de huiskamer, en versier alles met lichtjes en zachte kussens. Zeker weten dat jullie een romantische avond zullen hebben!

#14. Marshmallows roosteren bij een vuurtje in de tuin

Heb je als kind ook vaak marshmallows geroosterd boven het vuur? Als volwassene kan dat ook nog erg gezellig zijn! Maak daarom een vuurtje in jullie tuin, pak er een dekentje bij en kruip lekker tegen elkaar aan terwijl jullie de marshmallows warm en zacht laten worden.

Date night bij het kampvuur

Fotograaf: Kaylie Sirek

#15. Je in het zweet werken tijdens een workout

Vinden jullie het leuk om samen te sporten? Dan kunnen jullie samen een workout doen thuis. Kies bijvoorbeeld een leuke fitnessles uit op YouTube waar jullie aan deel kunnen nemen of zet zelf een programma in elkaar. Of je nou gaat voor krachttraining, conditie of juist liever een ontspannen yogales doet, alles is mogelijk!

#16. Romantische date tijdens een avondwandeling

Willen jullie toch graag even het huis uit? Maak dan een romantische avondwandeling samen. Het is heerlijk om door de koele avondlucht te lopen en het is het ideale moment om uitgebreide gesprekken te voeren.

#17. Meezingen tijdens een karaokeavond

Gezellig meezingen met de muziek? Tijdens een karaokeavond aan huis kunnen jullie helemaal losgaan op jullie favoriete nummers. Bovendien hoef je je niet te schamen, want er is toch niemand anders bij. De perfecte date night!

Verlovingsshoot in eigen huis

Fotograaf: Avery Phillips

#18. Zelf cocktails maken

Houden jullie wel van een goede cocktail? Ga dan thuis aan het experimenteren en probeer jullie favoriete cocktails na te maken. Je kunt op internet allerlei lekkere recepten en filmpjes vinden. Een cocktailset hoeft niet veel geld te kosten en hier kunnen jullie nog veel plezier aan beleven. Het is ook leuk om er een wedstrijdje van te maken. Wie van jullie kan de lekkerste cocktail maken? Misschien kunnen jullie deze cocktail wel schenken op de bruiloft!

#19. Een kok aan huis inhuren

Willen jullie een echt chic etentje? Dan is het mogelijk om thuis een kok in te huren voor jullie date night. Deze kok maakt een heerlijke maaltijd voor jullie klaar, gewoon in jullie eigen keuken. Hoe bijzonder is dat?

#20. Oefenen met dansen

Volgen jullie al dansles samen voor de openingsdans? Het is leuk om jullie openingsdans thuis samen te oefenen. Niet alleen is dit handig voor de bruiloft, maar ook is het erg gezellig om samen te dansen thuis.

#21. Gezellig samen puzzelen

Puzzelen klinkt als iets wat alleen bejaarde mensen doen, maar ook voor jonge stellen kan het ontzettend leuk zijn om een keer samen een puzzel te maken. Kies bijvoorbeeld een uitdagende puzzel van 1000 stukjes uit waar jullie wel even mee zoet zijn. Zet er een gezellig muziekje bij aan, zorg voor wat lekkere hapjes en drankjes en je zult zien dat jullie een heerlijk ontspannen avond hebben samen.

#22. Een jacuzzi huren

Willen jullie een écht romantische date night? Dan hoort daar natuurlijk een jacuzzi bij! Wist je dat het mogelijk is om een jacuzzi voor thuis te huren voor één of meerdere dagen? Zo kunnen jullie heerlijk ontspannen in het bubbelende water, met een lekker drankje erbij natuurlijk!

#23. Jullie bruiloft plannen

Eigenlijk zouden jullie op een date night geen voorbereidingen voor de bruiloft moeten treffen, maar het kan ook heel gezellig zijn om je hier juist samen een avondje mee bezig te houden. Schenk bijvoorbeeld een goed glas wijn in en praat over jullie bruiloft plannen. Of maak samen vast een bruiloft website waar jullie alle informatie over jullie trouwdag op kwijt kunnen. Dit is niet alleen handig, maar ook nog eens heel leuk om samen te doen.

Dit blog bevat affiliate links.