Bruidspaar hand in hand

Fotograaf: Ray Sawyer

Recept voor een goed huwelijk, zo kunnen jullie samen oud worden

Gaan jullie trouwen? Dan hopen jullie natuurlijk gelukkig oud te worden samen. Toch stranden er jaarlijks heel wat huwelijken. Ook na de bruiloft is het dan ook heel belangrijk om genoeg energie in jullie relatie te blijven steken. Benieuwd hoe je dat kunt doen? De gouden tip voor een goed huwelijk is wellicht voor ieder stel weer anders, maar wij hebben wel 10 handige regels die je kunt gebruiken als recept voor een goed huwelijk. 

Tijdens de verloving zweven jullie waarschijnlijk op een roze wolkje. Hoeveel jullie ook van elkaar houden, er komen natuurlijk momenten in jullie relatie dat het even wat minder gaat. In een goed huwelijk weten jullie deze tegenslagen samen te overwinnen. Maar hoe doe je dat? Dit zijn 10 regels die de basis vormen voor een recept voor een goed huwelijk.

10 Regels als recept voor een goed huwelijk

Het woord regels klinkt misschien een beetje zwaar, maar deze 10 richtlijnen kunnen jullie zeker helpen voor een goed huwelijk:

  • Blijf met elkaar praten. Toon interesse in elkaar en neem elke dag even de tijd om iets over de dag van de ander te horen.
  • Laat elkaar vrij. Natuurlijk is het leuk om dingen samen te doen, maar het is minstens zo belangrijk om dingen zonder de ander te ondernemen. Trek er dus vooral lekker met je vrienden of vriendinnen op uit en wees niet jaloers als de ander dat ook doet.
  • Neem de tijd voor elkaar. Op sommige momenten is het heel belangrijk om juist bewust tijd voor elkaar in te plannen. Zeker wanneer jullie erg druk zijn, is het goed om met elkaar momenten af te spreken dat jullie er echt even voor elkaar zijn. Ga op een romantische date night samen en leg die telefoons even aan de kant.
  • Maak ruzie. Dat klinkt misschien gek, maar ruzie maken is heel belangrijk in een relatie. Soms moet je je frustraties nou eenmaal even kwijt en dat is een stuk beter dan ermee te blijven zitten. Blijf wel respectvol met elkaar omgaan en zorg dat je het na afloop ook weer bijlegt. Lang boos blijven op elkaar is voor niemand leuk.
  • Ga erop uit om herinneringen te maken samen. Door bijzondere momenten met elkaar te delen, wordt jullie band alleen maar hechter. Trek er dus lekker samen op uit en koop het Bucketlistboek voor Koppels voor wat leuke uitdagingen. Het is ook een tof idee om samen The Adventure Book zo veel mogelijk te vullen!
  • Blijf je best doen voor elkaar. Ook als je getrouwd bent, kun je je nog steeds aantrekkelijk kleden voor een avondje uit. Natuurlijk ziet je partner je thuis regelmatig in een joggingbroek met vlekken op je shirt, maar zo nu en dan mag je best een beetje extra uitpakken. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie je netjes kleden voor date night.
  • Verras je partner zo nu en dan. En dan niet alleen op de verplichte dagen zoals een verjaardag of Valentijnsdag. Neem juist eens een kleinigheidje mee als hij of zij het niet verwacht. Denk bijvoorbeeld aan een bloemetje, een lief briefje of een etentje buiten de deur.
  • Gebruik humor. Hoe meer jullie lachen samen, hoe gezelliger het leven wordt. Humor is dan ook een belangrijk ingrediënt van een goed huwelijk.
  • Accepteer de ander voor 100%. Dat betekent dat je niet moet proberen om de ander te veranderen, ook de minder perfecte onderdelen horen er nou eenmaal bij. Wees blij met elkaar zoals jullie zijn.
  • Heb vertrouwen. In elkaar, in jullie huwelijk. Denk niet bij elke kleine hobbel op de weg dat er iets mis is met jullie huwelijk, maar blijf de blik vooruit richten en vertrouw op jullie relatie samen, dan komt alles goed.
Recept voor een goed huwelijk samen lachen

Fotograaf: Toth Photography

Jullie geheim van een goed huwelijk om samen oud te worden

Uiteraard is ieder huwelijk anders en zullen jullie ook vooral zelf moeten kijken wat belangrijk is in jullie relatie. Samen oud worden betekent dat er heel wat grote momenten in jullie levens voorbij zullen komen, zowel mooie momenten als lastige periodes. Geniet van alle herinneringen die jullie maken en zorg dat je er voor elkaar bent als het even wat minder gaat. Vergeet ook vooral niet de jubilea van jullie huwelijk te vieren. Elk jaar van jullie huwelijk wordt de relatie weer een stukje sterker, jullie trouwdag is een mooi moment om samen bij stil te staan!

Recepten voor een goed huwelijk als huwelijkscadeau

Ben je nog op zoek naar een persoonlijk huwelijkscadeau voor het bruidspaar? Dan is het leuk om samen met de andere gasten een receptenboek voor een goed huwelijk samen te stellen. Laat alle gasten hun gouden tip voor een goed huwelijk opschrijven en bundel al deze tips tot een leuk boekje voor het bruidspaar. Een origineel cadeau voor de bruiloft!

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *