Bruidspaar voor schilderij

Fotograaf: Heart & Rae via Red Oak Weddings

Trouwen in een museum als unieke trouwlocatie

Zijn jullie nog op zoek naar een unieke trouwlocatie? Een plek die de gasten niet snel meer zullen vergeten? Wat dacht je van trouwen in een mooi museum? Aan decoreren hoef je hier in ieder geval weinig aandacht te besteden, want deze locatie is uit zichzelf al bijzonder genoeg! Wist je bijvoorbeeld dat je kunt trouwen in het Scheepvaartmuseum, het Prinsenhofmuseum of het Archeon? 

Natuurlijk kun je trouwen bij het gemeentehuis en de receptie, het diner en het feest op een andere locatie in de buurt plaats laten vinden. Gemakkelijk, maar niet heel spectaculair. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor een bijzondere trouwlocatie.

Museum als decor voor de bruiloft

Zijn jullie gek op bepaalde kunst of willen jullie een spectaculaire achtergrond voor jullie bruiloft? Dan is het leuk om te kijken of het mogelijk is om te trouwen in een museum. Aan de decoratie hoeven jullie wat minder aandacht te besteden omdat jullie al op zo´n bijzondere locatie trouwen. Het kan wel leuk zijn om het thema van het museum door te voeren op jullie eigen bruiloft. Zo kun je de uitnodigingen en de bedankjes voor de gasten bijvoorbeeld aan het thema aanpassen.

Trouwen in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Een toffe locatie om te trouwen is het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Dit prachtige museum vormt een waanzinnig decor voor jullie bruiloft. Het karakteristieke gebouw zorgt voor een sprookjesachtige omgeving. Daarnaast heb je vanuit dit museum een prachtig uitzicht over het water. Een unieke plek voor een bruiloft in de stad.

In welke andere musea kun je trouwen?

Het Scheepvaartmuseum is een plek waar jullie officieel mogen trouwen, maar er zijn nog veel meer mooie musea in Nederland die zich heel goed lenen voor een bruiloft. Wat een geschikte plek is, hangt natuurlijk ook een beetje af van jullie eigen interesses, maar je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan deze musea:

Dit zijn voorbeelden, het kan dus best zijn dat jouw favoriet er niet bij staat, maar dat het wel mogelijk is om daar een bruiloft plaats te laten vinden. Heb je een specifieke plek in gedachten waar jullie graag zouden willen trouwen? Je kunt altijd contact met ze opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Overigens kan het wel zo zijn dat de prijzen per locatie erg verschillen. Je zou dus ook bij verschillende musea een offerte op kunnen vragen en kunnen informeren naar de mogelijkheden.