Trouwen op de Pollepleats

Fotograaf: Fotografika

12 Unieke trouwlocaties in Nederland

Het plannen van een bruiloft is een flinke klus, er moet van alles geregeld worden. Eén van de belangrijkste onderdelen van de voorbereidingen is misschien wel het kiezen van een goede locatie. Er zijn namelijk heel wat verschillende trouwlocaties, maar hoe kiezen jullie de perfecte plek uit voor een sprookjesachtige bruiloft? Wij hebben 12 bijzondere trouwlocaties in Nederland op een rijtje gezet die jullie zeker eens moeten overwegen! 

Jullie bruiloft locatie is belangrijk voor de sfeer op jullie trouwdag. Als jullie een prachtige locatie kiezen waar jullie allebei een prettig gevoel bij hebben, zorgt dit voor een goede basis voor jullie bruiloft. Natuurlijk kun je op zoek gaan naar een populaire trouwlocatie bij jullie in de buurt, maar dit levert niet altijd het mooiste plekje op. Om de echte pareltjes te vinden, moet je soms wat beter zoeken. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij deze 12 unieke trouwlocaties in Nederland!

1. Trouwlocaties in een kas

Trouwen in een kas is een unieke ervaring. Je waant je buiten, midden in de  natuur, maar tegelijk zijn jullie gewoon overdekt. Wel zo fijn als er plotseling een regenbui over komt zetten! Doordat een kas helemaal van glas is gemaakt, heb je prachtig natuurlijk licht binnen. Daarnaast heb je bij een kas nog maar weinig decoratie nodig. Het geheel ziet er al snel feestelijk uit!

Trouwlocatie tip: It Flinkeboskje in Friesland

Trouwen in een kas

Fotograaf: Mon et Mine

2. Trouwlocaties op het strand

Gaan jullie voor het vakantiegevoel op jullie bruiloft? Dan is trouwen op het strand een goed idee. Niet alleen in het buitenland is dit erg tof, ook in Nederland zijn er genoeg leuke trouwlocaties op het strand te vinden. Natuurlijk is een strand bruiloft heel erg afhankelijk van het weer, maar als je een goede strandtent uitkiest als trouwlocatie dan kun je gewoon binnen schuilen als het toch te nat of koud is buiten. Jullie blijven hoe dan ook het uitzicht over het zand en de zee houden, dat is toch genieten?

Trouwlocatie tip: Strandclub Zee in Zeeland

3. Bruiloft in een kasteel

Heb je altijd al gedroomd van een sprookjesachtige bruiloft? Dan is een kasteel de perfecte trouwlocatie. Zo weet je zeker dat je je de hele dag een echte prinses zult voelen. In Nederland zijn verschillende kastelen te vinden waar je mag trouwen. Dit zijn stuk voor stuk bijzondere trouwlocaties waar je hart meteen sneller van gaat kloppen. Jullie zouden eventueel ook op zoek kunnen gaan naar een mooi kasteel waar jullie de huwelijksnacht door kunnen brengen. En wist je dat er ook in België prachtige kastelen zijn die heel geschikt zijn om te trouwen? Dit is een leuk idee wanneer jullie op zoek zijn naar een mooie locatie voor een trouwweekend.

Trouwlocatie tip: Kasteel de Haar in Utrecht

4. Festival bruiloft op een festival terrein

Zijn jullie gek op festivals? Dan is het mogelijk om jullie bruiloft tot een festival om te toveren. Hiervoor kunnen jullie op zoek gaan naar trouwlocaties met een mooie buitenruimte waar jullie een aantal festivaltenten neer kunnen zetten. Natuurlijk kunnen ook de foodtrucks en een goede band niet op jullie festival bruiloft ontbreken!

Trouwlocatie tip: De Kruimel in Drenthe

Trouwlocaties voor een festival bruiloft

Fotograaf: Anouk Wubs

5. Trouwen in het bos

Vinden jullie het heerlijk om tijd in de natuur door te brengen? Dan is het bos de ideale trouwlocatie. Trouwen in het bos heeft iets sprookjesachtigs. Het geeft een magisch gevoel om samen met jullie gasten tussen de hoge bomen te staan. Je kunt niet zomaar een mooi stukje bos uitkiezen om te trouwen, hier zijn heel wat regels aan verbonden. De plek waar jullie trouwen moet namelijk wel een officiële trouwlocatie zijn die door de gemeente is aangewezen. Bovendien heb je een trouwlocatie nodig waar jullie ook even naar binnen kunnen. Je leest hier alles over in het blog De beste tips & ideeën voor trouwen in het bos

Trouwlocatie tip: Verschillende locaties verspreid over Nederland via Trouwen in het Bos.

Trouwen in het bos

Fotograaf: Mon et Mine

6. Trouwlocatie aan het water

Trouwen aan het water is heerlijk romantisch. Zeker tijdens een warme, zomerse dag is het geweldig om over een trouwlocatie naast een meer te beschikken. Dit zorgt ook meteen voor leuke mogelijkheden. Jullie zouden bijvoorbeeld in een bootje aan kunnen komen varen bij de ceremonie of samen met een bootje weg kunnen varen als afsluiting van jullie bruiloft. Sommige trouwlocaties aan het water verhuren bootjes waar jullie en de gasten gebruik van kunnen maken.

Trouwlocatie tip: De Pollepleats in Friesland

7. Industriële trouwlocaties

Gaan jullie liever voor een wat stoerdere locatie? Dan is een industriële trouwlocatie een tof idee! Natuurlijke materialen met een ruwe uitstraling staan hierbij centraal. Denk bijvoorbeeld aan beton, metaal en hout. Ook grote raampartijen met veel natuurlijk licht kunnen natuurlijk niet ontbreken. Dit levert namelijk prachtige plaatjes op! Vind je een industriële trouwlocatie iets te heftig? Je kunt ook een mooie industriële plek opzoeken voor het maken van de trouwfoto’s.

Trouwlocatie tip: Metaal Kathedraal in Utrecht

Industriële trouwlocaties

Fotograaf: Mon et Mine

8. Bruiloft op een boerderij

Als jullie van het buitenleven houden, is een boerderij een leuke locatie voor jullie bruiloft. Er zijn in Nederland heel wat mooie boeren trouwlocaties te vinden, platteland is er genoeg! Zeker op een zomerse dag is het natuurlijk heerlijk om samen door de weilanden te wandelen en een trouwceremonie tussen de hooibalen te plannen. Komen er veel kinderen op jullie bruiloft? Op een boerderij hebben zij ruimte genoeg om gezellig met elkaar te spelen. Zo heeft iedereen het naar zijn zin!

Trouwlocatie tip: Boerderij de Boerinn in Utrecht

Trouwlocaties op een boerderij

Fotocredits: De Boerinn

9. Trouwlocaties buiten

Vinden jullie het vooral belangrijk om buiten te kunnen trouwen? Ga dan op zoek naar een trouwlocatie waar dit mogelijk is. Uiteraard is het wel belangrijk om na te vragen of het om een officiële trouwlocatie gaat waar jullie huwelijk rechtsgeldig kan worden verklaard. Check ook meteen even of er binnen voldoende ruimte is voor jullie gasten. Mocht het onverhoopt erg slecht weer zijn, dan kun je jullie buiten locatie altijd nog verruilen voor een overdekte trouwlocatie. De meeste trouwlocaties met een buiten ruimte bieden ook de mogelijkheid om grote bruiloft tenten neer te zetten. Dit geeft een knusse sfeer en houdt iedereen droog als er een buitje over komt zetten.

Trouwlocatie tip: Het Ruiterhuys in Noord-Holland

10. Trouwen in de dierentuin

Zijn jullie op zoek naar de meest unieke trouwlocaties van Nederland? De dierentuin hoort hier zeker tussen. Een aantal dierentuinen in Nederland maakt het namelijk mogelijk om tussen de wilde dieren te trouwen. Als dat geen bijzondere ervaring is! Lijkt het jullie wel wat om in de dierentuin te trouwen? Meer informatie kun je vinden in het blog Trouwen in de dierentuin als unieke trouwlocatie

Trouwlocatie tip: Ouwehands Dierenpark in Utrecht

Trouwen in de dierentuin

Fotograaf: Raisa Zwart

11. Camping bruiloft

Zijn jullie gek op de gezelligheid van de camping en hoeft een bruiloft niet zo formeel te zijn wat jullie betreft? Dan is een camping bruiloft een perfect idee! Gezellig samen met jullie familie en beste vrienden in de buitenlucht en na afloop kan iedereen blijven slapen. ’s Avonds kunnen jullie nog lang na blijven kletsen bij het kampvuur, als dat niet romantisch is!

Trouwlocatie tip: Kampeerterrein de Lievelinge in Gelderland

12. Goedkope trouwlocaties op eigen terrein

Ligt jullie budget wat lager en zijn jullie op zoek naar goedkope trouwlocaties in Nederland? Dan zou het een idee kunnen zijn om te trouwen op eigen terrein. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bijzondere bruiloft in jullie eigen tuin of in de achtertuin van je (schoon)ouders? Op deze manier kunnen jullie flink wat geld besparen op de kosten van de trouwlocatie en hebben jullie bovendien een unieke plek om elkaar het jawoord te geven. Overigens kan een bruiloft in eigen tuin toch best duur worden als jullie veel spullen moeten huren. Bekijk alle mogelijkheden dus goed voor je hiervoor kiest.

Trouwlocaties bezichtigen

Hebben jullie een aantal mooie trouwlocaties gevonden waar jullie misschien wel willen gaan trouwen? Dan is het tijd om een selectie te maken en de mooiste trouwlocaties te bezichtigen. Bereid je bezoek goed voor er zorg dat je weet waar je op moet letten. Ook is het handig om deze 15 vragen mee te nemen en aan de trouwlocatie te stellen. Zo weet je zeker dat je alle informatie krijgt die je nodig hebt. Het is sowieso verstandig om meerdere trouwlocaties te bezichtigen. Op deze manier kun je de verschillende mogelijkheden namelijk goed met elkaar vergelijken en heb je een beter beeld van wat er allemaal mogelijk is. Bezoek bijvoorbeeld verschillende trouwlocaties bij jullie in de buurt of ga op zoek naar een aantal unieke locaties waar jullie zouden willen trouwen.