De leukste ideeën voor bruidsparen die trouwen met kerst

De kerstdagen zijn altijd extra romantisch. Dit zijn dagen dat de meeste mensen bij hun familie en geliefden willen zijn. Iedereen zit warm en gezellig binnen en overal is het mooi versierd. Sommige bruidsparen kiezen er dan ook voor te trouwen met kerst of in de dagen hier omheen. Wij hebben wat mooie inspiratiefoto´s verzameld van bruiloften in deze gezellige periode.

Trouwen met kerst kan heel sfeervol en romantisch zijn. Een bruiloft op Eerst of Tweede Kerstdag is misschien niet zo handig omdat jullie gasten waarschijnlijk ook op familiebezoek willen, maar jullie kunnen natuurlijk ook een van de dagen rond kerst uitkiezen. Decoratie is er in ieder geval in overvloed aanwezig en je hoeft niet lang na te denken over het thema!

Kerst bruiloft decoratie

Willen jullie trouwen met kerst of tussen de feestdagen in? Denk dan aan de kleuren rood, wit, donker groen en goud. Maak gebruik van winterse accessoires zoals dennenappels, kerstballen, nepsneeuw en warme kleedjes voor als jullie trouwen. En vergeet vooral niet om een flinke lading lichtjes en kaarsjes in te slaan! Natuurlijk kan ook een kerstboom niet ontbreken en is het leuk om de gasten te verwennen met lekkere, warme hapjes. Zo wordt het zeker een gezellige winter bruiloft!

Trouwen met kerst

Zouden jullie ook wel willen trouwen met kerst, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben weer een mooie verzameling gemaakt met inspiratiefoto´s. Het zijn stuk voor stuk sfeervolle beelden waarop de kerstkleuren zeker terugkomen.  Je kunt deze foto´s gebruiken als inspiratie voor jullie eigen bruiloft, of om gewoon even weg te dromen bij een paar romantische plaatjes!

Bruidspaar tussen de kerstbomen

Fotograaf: Jo Photo

Leuke ideeën voor als jullie trouwen met kerst

Ben je enthousiast geworden en lijkt het jullie ook wel wat om te trouwen met kerst? Dan kun je deze tips waarschijnlijk goed gebruiken:

  • De feestdagen zijn voor veel mensen een drukke periode. Denk daarom goed na over jullie trouwdatum.
  • Vergeet niet om wat lekkere winterse drankjes in huis te halen. Wat dacht je bijvoorbeeld van warme chocolademelk en glühwein?
  • Een bruiloft draait om de liefde, vergeet de mistletoe niet op te hangen!
  • Geef jullie gasten een leuk bedankje mee na afloop van de bruiloft. Een kerstbal met jullie namen en trouwdatum er op is bijvoorbeeld een leuk idee als bedankje na het trouwen.
  • Gaan jullie pas volgend jaar rond kerst trouwen? Koop jullie decoratie dan vlak na de feestdagen. Veel winkels hebben dan namelijk een grote uitverkoop voor de kerstspullen waardoor je veel mooie decoratie met hoge kortingen kunt scoren.