Trouwen in de winter

Fotograaf: Mon et Mine

Winter bruiloft decoratie ideeën voor een romantische sfeer

De meeste bruiloften vinden in de zomermaanden plaats, maar dat wil niet zeggen dat een winter bruiloft geen waanzinnig goed idee is. Een bruiloft in de winter kan namelijk ontzettend romantisch zijn en met de juiste decoratie zorg je voor een sprookjesachtige sfeer. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Wij hebben wat mooie inspiratie voor je verzameld! 

Trouwen in de winter heeft heel wat voordelen. Niet alleen zijn de wintermaanden een stuk rustiger dan het zomerseizoen, ook kun je helemaal los gaan met de decoratie. Want in de winter is het natuurlijk extra leuk om een heerlijk romantische sfeer neer te zetten!

Kleuren voor winter bruiloft decoratie

De juiste decoratie voor jullie winter bruiloft begint met het uitkiezen van mooie, warme kleuren. Denk bijvoorbeeld aan rood, groen of aardetinten. Ook kleuren als goud en zilver doen het altijd goed op een bruiloft in de winter. Je zou zelfs zwart kunnen toevoegen aan jullie kleurenpalet voor een chique uitstraling.

Kerstbomen en dennentakken

Trouwen jullie in de periode rond kerst? Dan horen daar natuurlijk dennenbomen bij. Je kunt een complete boom neerzetten op jullie bruiloft, maar dennentakken doen het ook heel goed als decoratie. Zo kun je bijvoorbeeld dennentakken gebruiken in combinatie met een boog als backdrop voor jullie bruiloft. Met lichtjes in de takken maak je het geheel nog mooier, zeker als het ’s avonds vroeg donker wordt.

Romantische kaarsen en lichtjes

En als het buiten donker is, kunnen kaarsen natuurlijk ook niet ontbreken. Combineer kaarsen in verschillende hoogtes voor een gezellige sfeer tijdens het diner. Ook buiten kun je gebruikmaken van kaarsen. Zet bijvoorbeeld waxinelichtjes in candlebags langs het pad. Dit geeft een extra mooi effect als jullie ’s avonds laat naar huis gaan.

Knusse dekentjes en kleden

Wat natuurlijk ook niet kan ontbreken zijn knusse dekentjes, kleden en kussens om alles er nóg gezelliger uit te laten zien. Bovendien is het heerlijk om weg te kruipen onder een dekentje of diep in de kussens te duiken als het buiten donker en koud is. Super romantisch dus!

Warme chocolademelk bar

Ook een goed idee: decoratie combineren met lekkere drankjes. Maak bijvoorbeeld een gezellige warme chocolademelk bar waar de gasten heerlijk kunnen opwarmen. Niet alleen is dit erg lekker, het ziet er ook nog eens fantastisch uit!

Nóg meer winter bruiloft inspiratie

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken voor jullie eigen winter bruiloft? Leuke ideeën zijn er genoeg! Lees daarom ook zeker even het blog met 18 Tips & ideeën voor een romantische winter bruiloft

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *