Fotocredits: Grace Loves Lace via Bridal Musings

7 Veelgehoorde misverstanden bij het kopen van een trouwjurk

De trouwjurk van je dromen uitkiezen is één van de leukste onderdelen van de voorbereidingen voor jullie bruiloft. Veel vrouwen dromen er stiekem al jaren van om in zo´n prachtige (witte) jurk te kunnen lopen. Toch zijn er ook veel misverstanden over het kopen van een trouwjurk. Wij hebben er 7 uitgekozen die we graag voor je ophelderen!

Ga jij binnenkort een trouwjurk kopen? Een leuk en ook best een spannend moment! De trouwjurk is namelijk een belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Het is heel bijzonder om jezelf opeens in zo´n prachtige jurk te zien. Voordat je op pad gaat naar een geschikte bruidswinkel, willen wij alleen wel even deze 7 misverstanden uit de wereld helpen!

#1. Trouwjurken passen doe je met een groot gezelschap

Als je het programma Say Yes To The Dress wel eens kijkt, zul je al snel het idee krijgen dat je een compleet gezelschap mee moet nemen bij het uitkiezen van een trouwjurk. Sommige bruiden nodigen hun (schoon)moeder, zussen en vriendinnen allemaal uit en komen met een grote groep aan bij de bruidsmodezaak. Misschien wel heel gezellig, maar niet echt praktisch. Iedereen wil namelijk zijn mening geven en het is lastig om iedereen tevreden te houden. Kies daarom een select groepje mensen uit die jou kunnen helpen met de zoektocht naar de perfecte jurk. Uiteindelijk gaat het namelijk om wat jij mooi vindt en wat jou goed staat.

Slimme tip: Kun je het toch niet laten om een flinke groep mensen mee te nemen bij het kopen van jouw trouwjurk? Zorg dan voor een handig systeem waarmee iedereen zijn mening kan geven zonder dat het een grote chaos wordt. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit soort leuke bordjes?

#2. Hoe groter de bruidsmodezaak, hoe beter

Een grote bruidsmodezaak heeft vaak een enorme collectie trouwjurken van verschillende merken en uiteenlopende prijsklassen. Daar moet dan wel de trouwjurk van jouw dromen bij zitten toch? Het klinkt misschien gek, maar waarschijnlijk is de kans van slagen groter bij een wat kleinere bruidsmodewinkel. Hier raak je namelijk niet overweldigd door het aantal trouwjurken en bovendien is de kans groot dat je hier geholpen wordt door een professional die alles weet over de trouwjurken die ze in huis hebben. Zorg er natuurlijk wel voor dat je een bruidswinkel uitkiest die past bij jouw stijl. Zo kun je in één keer de perfecte trouwjurk kopen en hoef je niet eerst een heleboel winkels langs.

#3. Op zoek gaan naar het perfecte plaatje

Misschien heb je Pinterest al afgezocht naar de trouwjurk van jouw dromen. Het is natuurlijk altijd fijn om een beetje een idee te hebben van wat je mooi vindt, maar probeer niet te veel aan dit perfecte plaatje vast te houden. Het zou namelijk best eens kunnen zijn dat de trouwjurk die je hebt gevonden in het echt veel minder mooi is of gewoon niet goed bij je figuur past. Misschien denk je nu dat je een strapless trouwjurk wilt en kom je er in de winkel achter dat je toch liever voor een exemplaar met mouwtjes gaat. Stel je dus open en probeer verschillende dingen uit, dan merk je vanzelf waar jij je prettig bij voelt.

#4. Het prijskaartje laat de totaalprijs zien

Het is zeker verstandig om vooraf een budget te bepalen voor jouw trouwjurk en hier gericht mee op zoek te gaan. Zo voorkom je namelijk dat je helemaal verliefd wordt op een jurk die ver boven je budget ligt. Let wel even op, want het totale budget omvat veel meer dan alleen het prijskaartje van de trouwjurk. Vergeet bijvoorbeeld ook de kosten voor het op maat laten maken, de hoepel, accessoires en bruidslingerie niet.

#5. Een trouwjurk kun je vlak voor de bruiloft kopen

De meeste bruidsparen nemen ruim de tijd om de bruiloft voor te bereiden, maar het kan natuurlijk ook zijn dat jullie wat krapper zitten of dat je pas op het laatste moment de trouwjurk gaat kopen. Hoe later je bent, hoe groter het risico. Vaak zit er namelijk een levertijd op trouwjurken van enkele maanden. Natuurlijk zijn er ook trouwjurken die je al sneller mee naar huis kunt nemen, maar de keuze is dan beperkt. Zorg er dus voor dat je het bezoek aan de bruidswinkel minimaal 4 maanden voor de bruiloft op de planning zet zodat er genoeg tijd is om de mooiste trouwjurk uit te kiezen.

#6. Bruidslingerie koop je bij de plaatselijke lingeriewinkel

Uiteraard mag je helemaal zelf kiezen waar je de lingerie voor jullie bruiloft koopt en je kunt inderdaad gewoon een setje kopen bij de plaatselijke lingeriewinkel. Het is echter een misverstand dat je geen goede bruidslingerie nodig hebt. Een wit setje van de Hunkemöller is heel wat anders dan goede bruidslingerie die je lichaam ondersteunt tijdens de bruiloft. Laat je dus uitgebreid adviseren bij de bruidswinkel en investeer in een setje dat jouw trouwjurk nog mooier tot zijn recht laat komen.

#7. De trouwjurk hoeft pas bij ophalen betaald te worden

Wanneer je een trouwjurk uitkiest, duurt het nog wel even voor je hem op kunt halen. De kans is groot dat de levering al een aantal weken tot maanden duurt en vervolgens moet hij nog op maat gemaakt worden. Dit betekent echter niet dat de betaling ook uitgesteld wordt. De bruidswinkel vraagt een aanbetaling van maximaal 50%. De rest van het bedrag kun je vervolgens betalen wanneer je de jurk op komt halen. Check vooraf even of de bruidswinkel CBW-erkend is. Dit keurmerk geeft jou als klant veel zekerheid en zorgt ervoor dat je veilig een aanbetaling kunt doen. Wel zo fijn als het om grote bedragen gaat!

Dit artikel is geschreven met input van Weddings Bruidsmode.