Je trouwjurk is een ontzettend bijzonder kledingstuk waar je waarschijnlijk lastig afstand van kunt doen. Aan de andere kant kun je er na de bruiloft weinig meer mee en is het fijn om er dan nog wat geld voor te kunnen krijgen. Wil je je trouwjurk daarom graag verkopen? Wij helpen je op weg! 

Een trouwjurk die thuis in de weg hangt, is natuurlijk niet handig. Bovendien is het eigenlijk zonde als zo´n prachtige jurk maar één keer gedragen kan worden. Je trouwjurk verkopen is daarom een slim idee. Niet alleen is dit een duurzame oplossing, ook krijg je zo nog een deel van het aankoopbedrag terug waar je weer iets leuks mee kunt doen.

Zelf je trouwjurk verkopen

De eerste mogelijkheid die je hebt, is zelf je trouwjurk verkopen. Je kunt hem via internet te koop aanbieden, bijvoorbeeld op Marktplaats of een website die speciaal bedoeld is voor de verkoop van tweedehands trouwjurken. Zorg er voor dat je trouwjurk er voor de verkoop weer als nieuw uitziet. Laat hem daarom altijd goed reinigen.

Zorg dat je de merknaam en het model van je trouwjurk duidelijk noemt, het liefst in de titel van je advertentie. Zo weten bruiden die op zoek zijn naar deze specifieke jurk je gemakkelijk te vinden.

Verkopen via een bruidswinkel

Een andere mogelijkheid is het verkopen van je trouwjurk via de bruidswinkel. Misschien biedt de winkel waar je de jurk hebt gekocht deze mogelijkheid wel aan en anders zou je op zoek kunnen gaan naar een bruidswinkel die zich specialiseert in tweedehands trouwjurken. Een voordeel van het verkopen via een bruidswinkel is dat je hier zelf weinig werk aan hebt. In sommige gevallen reinigen zij de jurk ook voor je en hoef je hem dus alleen maar aan te leveren. Uiteraard lever je wel een deel van de winst in, de bruidswinkel moet immers ook aan jouw trouwjurk verdienen.

Dan nog wat tips

  • Bied je trouwjurk zo snel mogelijk te koop aan om te voorkomen dat jouw model al te erg verouderd is.
  • Zorg voor mooie foto´s van je trouwjurk. Mensen zullen alleen geïnteresseerd zijn wanneer ze goed kunnen zien wat ze kopen.
  • Wees realistisch. Natuurlijk kun je een mooi bedrag krijgen voor je trouwjurk, maar het zal niet veel meer dan 50-60% van de aankoopprijs zijn. Daarnaast moet je ook kosten betalen voor het reinigen van de trouwjurk en gaat er eventueel een deel van de winst naar de bruidswinkel.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *