Je trouwring of verlovingsring schoonmaken, zo doe je dat!

Jullie trouwringen zijn ontzettend waardevol. Na de bruiloft zullen deze ringen jullie namelijk elke dag opnieuw aan het huwelijk laten denken. Ook jouw verlovingsring heeft natuurlijk heel wat waarde. Het is dus belangrijk om goed voor je trouwring en verlovingsring te zorgen. Met deze tips kun je zelf je ring schoonmaken en netjes houden zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten! 

Een trouwring is een prachtig sieraad dat waarschijnlijk heel belangrijk voor je is. Niet alleen kosten de meeste trouwringen veel geld, ook zit er een enorme emotionele lading aan verbonden. Het is dus belangrijk om hier voorzichtig mee om te gaan en hem lang mooi te houden. Je trouwring een keer in de zoveel tijd schoonmaken is daarom zeker verstandig. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Zelf je trouwring schoonmaken

Door je trouwring schoon te maken, blijft hij mooi stralen en er prachtig uitzien. Het is niet heel lastig om dit zelf te doen, maar het is wel belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat. Hoe je jouw trouwring schoon kunt maken, hangt af van het materiaal waar hij van gemaakt is.

  • Gouden ring schoonmaken: Goud is een zacht en kwetsbaar materiaal waar snel krasjes in komen. Het is dus belangrijk voorzichtig om te gaan met je gouden trouwring. Trouwringen van goud, palladium of platina kun je mooi houden door ze schoon te maken in een sopje van groene zeep. Je kunt ze schoonpoetsen met een zachte tandenborstel en vervolgens aan de lucht laten drogen. Gebruik nooit tissues of keukenpapier om een gouden ring schoon te maken, hier kun je hem namelijk mee beschadigen.
  • Zilveren ring schoonmaken: Zilveren ringen kunnen na verloop van tijd zwart worden doordat ze in contact komen met zwavel in de lucht. Ook een zilveren ring kun je schoonmaken in een sopje met groene zeep. Vervolgens kun je de ring voorzichtig drogen met een zachte doek. Met zilverpoets kun je de zwarte aanslag verwijderen. Doe dit wel voorzichtig, want de zilverpoets maakt kleine krasjes op je ring. Je kunt daarom het beste in één richting poetsen zodat de krasjes zo min mogelijk opvallen.
  • Diamanten ring schoonmaken: Ook een diamant kan dof worden, bijvoorbeeld door de verzorgingsproducten die je gebruikt. Om een diamant schoon te maken, poets je hem voorzichtig met een zachte tandenborstel en warm water. Let wel op dat de diamant niet per ongeluk in de afvoer terecht kan komen wanneer hij loslaat tijdens het schoonmaken.

Setje trouwring en verlovingsring

Niet alleen je trouwring is een belangrijk sieraad, ook je verlovingsring maakt waarschijnlijk veel herinneringen in je los. Je kunt ervoor kiezen je verlovingsring alleen tijdens de verlovingsperiode te dragen, maar ook daarna kun je hem om blijven houden. Maak bijvoorbeeld een mooi setje van je trouwring en verlovingsring en draag ze naast elkaar. In dit geval zul je beide ringen goed moeten verzorgen om ze er allebei mooi uit te laten zien. Je kunt je verlovingsring op dezelfde manier schoonmaken als je trouwring.

Trouwring schoonmaken samen met verlovingsring

Fotograaf: Melissa Jill

Ring schoonmaken en mooi houden

Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom hebben we ook wat tips voor je om ervoor te zorgen dat je trouwring en verlovingsring mooi blijven en niet beschadigen:

  • Moet je intensief werk verrichten? Doe je trouwring en verlovingsring dan voor de zekerheid even af. Hiermee voorkom je dat de ringen beschadigen.
  • Ook als je gaat schoonmaken, is het verstandig om je trouwring en verlovingsring veilig op te bergen. Schoonmaakmiddelen kunnen de ringen namelijk aantasten en ook hierbij is weer kans op beschadigingen.
  • Draag jij je trouwring en verlovingsring als setje? En hebben ze allebei diamanten? Berg ze dan niet samen op, want de diamanten uit beide ringen kunnen elkaar beschadigen.
  • Zeker weten dat je er op tijd bij bent als er toch iets mis is met je trouwring? Laat hem dan regelmatig checken bij de juwelier. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de zetting van de diamant slijt waardoor de diamant los kan raken. Wanneer je dit op tijd laat controleren, voorkom je dat je de diamant kwijtraakt.
  • Een gouden ring kan gemakkelijk krassen. Gelukkig is het ook goed mogelijk om de krassen uit een gouden ring te verwijderen. Maak hiervoor een afspraak bij de juwelier zodat jouw ring er weer als nieuw uit zal zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *