Je verlovingsring en trouwring combineren als een setje

Heel wat vrouwen dromen al hun hele leven over het perfecte, romantische aanzoek. En bij zo´n aanzoek hoort natuurlijk een prachtige ring. Zodra je die bijzondere verlovingsring om je vinger hebt zitten, zul je hem dan ook niet zo snel meer af doen. Alleen hoe doe je dat als je een trouwring gaat dragen? Ga je dan voor een setje? Het kan namelijk heel mooi zijn om je verlovingsring en trouwring met elkaar te combineren! 

Het uitzoeken van een verlovingsring is best even spannend voor een man. Hij moet tenslotte een mooie ring vinden die jij nog een flinke tijd zult blijven dragen. Eigenlijk is het jammer als je je verlovingsring alleen tijdens de verlovingsperiode draagt. Ook daarna is er geen enkele reden om hem af te doen. Je kunt je verlovingsring namelijk heel goed combineren met de trouwring. Zo kun je van beide ringen nog een leven lang plezier hebben!

Aan welke hand draag je de trouwring?

Heb je er al over nagedacht aan welke kant je de trouwring wilt dragen? Je kunt natuurlijk voor een willekeurige kant gaan, maar er zijn ook redenen om heel bewust voor links of juist voor rechts te kiezen. Je leest hier alles over in het blog Aan welke hand draag je een trouwring? Als je je verlovingsring en trouwring met elkaar wilt combineren, zul je ze aan dezelfde hand gaan dragen. Je kunt natuurlijk ook beide ringen aan een andere hand dragen.

Hoe kun je een verlovingsring en trouwring met elkaar combineren?

Het combineren van je trouwring en verlovingsring is zeker een goed idee. Zo kun je je verlovingsring blijven dragen, terwijl je ook je trouwring om hebt. Bovendien kunnen ze elkaar mooi aanvullen en samen nóg meer de aandacht trekken. Hiervoor is het belangrijk dat de ringen goed op elkaar zijn afgestemd. Natuurlijk zul je in eerste instantie vooral moeten kijken naar de stijl van de ringen. Je wilt er voor zorgen dat ze samen een mooi setje vormen.

Daarnaast zijn er nog wat andere dingen om op te letten. Het is bijvoorbeeld wat minder mooi wanneer de aanzet van de steen uit je verlovingsring erg laag zit. Op deze manier ontstaat er namelijk een gat tussen beide ringen. Ook is het mooi wanneer de breedte van de ringen net iets verschilt. Een te groot verschil ziet er echter weer gek uit. Hier kun je rekening mee houden als je de ringen als setje wilt dragen.

Setje trouwring en verlovingsring

Fotocredits: Rosados Box via Brit + Co

Setje van de verlovingsring en trouwring

Helemaal ideaal is het natuurlijk wanneer de verlovingsring en trouwring speciaal voor elkaar gemaakt zijn. Er zijn dan ook setjes te koop van ringen die bij elkaar horen. Zo weet je zeker dat ze perfect op elkaar zijn afgestemd en dat jouw setje er prachtig uit zal zien als je ze samen draagt. De kans is echter groot dat je niet zelf je verlovingsring uit zult zoeken. Je hebt dus geluk wanneer je verloofde je een ring heeft gegeven die ook als setje krijgen is. Informeer hiernaar bij de juwelier waar de verlovingsring gekocht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *