Heel wat vrouwen dromen al hun hele leven over het perfecte, romantische aanzoek. En bij zo´n aanzoek hoort natuurlijk een prachtige ring. Zodra je die bijzondere verlovingsring om je vinger hebt zitten, zul je hem dan ook niet zo snel meer af doen. Alleen hoe doe je dat als je een trouwring gaat dragen? Ga je dan voor een setje van de trouwring en verlovingsring?

Het uitzoeken van een verlovingsring is best even spannend voor een man. Hij moet tenslotte een mooie ring vinden die jij nog een flinke tijd zult blijven dragen. Sommige vrouwen kiezen er dan ook voor deze bijzondere verlovingsring ook na de bruiloft nog om te houden.

Aan welke hand komt je trouwring?

Zowel bij je verlovingsring als bij je trouwring kun je kiezen aan welke hand je hem wilt dragen. Het kan zijn dat je beide ringen graag aan een andere hand wilt dragen, maar je kunt ze ook met elkaar combineren.

Hoe combineer je de trouwring en verlovingsring met elkaar?

Het combineren van je trouwring en verlovingsring is zeker een goed idee. Zo kun je je verlovingsring blijven dragen, terwijl je ook je trouwring om hebt. Hiervoor is het belangrijk dat de ringen goed op elkaar zijn afgestemd. Natuurlijk zul je in eerste instantie vooral moeten kijken naar de stijl van de ringen. Je wilt er voor zorgen dat ze er samen mooi uitzien.

Daarnaast zijn er nog wat andere dingen om op te letten. Het is bijvoorbeeld wat minder mooi wanneer de aanzet van de steen uit je verlovingsring erg laag zit. Op deze manier ontstaat er namelijk een gat tussen beide ringen. Ook is het mooi wanneer de breedte van de ringen net iets verschilt. Een te groot verschil ziet er echter weer gek uit.

Setje trouwring en verlovingsring

Fotocredits: Rosados Box via Brit + Co

Setje van trouwring en verlovingsring

Helemaal ideaal is het natuurlijk wanneer de trouwring en verlovingsring voor elkaar gemaakt zijn. Er zijn dan ook setjes te koop van ringen die bij elkaar horen. Zo weet je zeker dat ze perfect op elkaar zijn afgestemd en dat jouw setje er prachtig uit zal zien als je ze samen draagt. De kans is echter groot dat je niet zelf je verlovingsring uit zult zoeken. Je hebt dus geluk wanneer je verloofde je een ring heeft gegeven die ook als setje krijgen is. Informeer hiernaar bij de juwelier waar de verlovingsring gekocht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *