Je trouwjurk doneren na de bruiloft, zo werkt dat!

Je trouwjurk is een heel bijzonder onderdeel van jullie bruiloft. Waarschijnlijk ben je al maanden voor de trouwdag bezig met deze jurk. Maar hoe blij je er ook mee bent, de kans is klein dat je er na de bruiloft nog veel mee gaat doen. Daarom is het een goed idee om je trouwjurk na jullie grote dag te doneren aan een goed doel. 

Een trouwjurk is natuurlijk ontzettend mooi en heeft een grote emotionele waarde, maar waarschijnlijk doe je er na de bruiloft weinig meer mee. Natuurlijk kun je hem nog een aantal jaar laten verstoffen op zolder, maar beter is het om er iets nuttigs mee te doen. Zo kun je je trouwjurk bijvoorbeeld doneren. Een mooie manier om jouw jurk een tweede leven te geven!

Trouwjurk doneren aan een andere bruid

Trouwen in een mooie witte jurk is de droom van veel vrouwen. Toch is dat niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Een trouwjurk is namelijk ook ontzettend duur. Er zijn veel vrouwen die de financiële middelen niet hebben om een trouwjurk te kopen, maar die toch graag willen trouwen in een mooie jurk. Je kunt een andere bruid enorm helpen door jouw trouwjurk aan haar te doneren. Zo heb jij niet alleen een onvergetelijke trouwdag, maar kun je ook een ander een prachtige ervaring bezorgen. Ben je benieuwd hoe je jouw trouwjurk aan een andere bruid kunt geven? Check dan eens of er een liefdadigheidsinstelling bij jou in de buurt is waar je jouw trouwjurk kunt doneren. Zij weten waarschijnlijk wel waar hij het best benut zal worden.

Doneren van je trouwjurk aan een goed doel

Er zijn meer manieren om je trouwjurk te doneren aan een goed doel. Zo worden er van oude trouwjurken ook ‘Angel Gowns’ gemaakt. Dit zijn kleertjes die bedoeld zijn voor pasgeboren overleden baby’s die vaak nog te klein zijn om de kleertjes uit de gewone winkel aan te kunnen. Heel verdrietig dus, maar ook mooi als jouw trouwjurk iets kan betekenen voor ouders die in deze situatie terechtkomen. In Nederland maakt de stichting Floor de Lis deze Angel Gowns. Wil je hier graag aan bijdragen? Check dan wel even van tevoren of ze nog nieuwe trouwjurken aannemen.

Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen met je trouwjurk nadat je hem zelf al gedragen hebt? Lees dan zeker even het blog Wat doe je met je trouwjurk na de bruiloft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *