Stel met matchende tatoeages

Fotocredits: Takmeomeo via Pixabay

Trouwen zonder ring? 5x Alternatief voor de trouwring

Trouwringen hebben een speciale betekenis, ze staan symbool voor de verbintenis die jullie met elkaar aangaan op de bruiloft. Het is daarom mooi om allebei een ring aan elkaars vinger te schuiven tijdens de ceremonie. Maar wat als jullie willen trouwen, maar dan zonder ring? Dan zou je voor een alternatief voor de traditionele trouwring kunnen kiezen! 

Ondanks dat de meeste bruidsparen kiezen voor het kopen van een set mooie trouwringen, betekent dit niet dat het verplicht is voor jullie bruiloft. Er kunnen redenen genoeg zijn om geen trouwring te willen dragen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die nooit ringen dragen, omdat ze ze bijvoorbeeld niet prettig vinden zitten. Het kan zo zijn dat je geen ringen kunt dragen in verband met het werk dat je doet. Ook zijn er mensen die allergisch zijn voor het materiaal van de trouwringen en tot slot kan het natuurlijk ook zo zijn dat je er gewoon niet van houdt. In al deze gevallen is het mogelijk om te trouwen, maar dan zonder ring. In plaats van een trouwring kun je kiezen voor een leuk alternatief. Wij hebben vast 5 ideeën voor je op een rijtje gezet!

#1. Trouwring aan een ketting

Een trouwring is een bijzonder sieraad dat symbool staat voor de eeuwige verbintenis tussen jullie. Het kan daarom heel mooi zijn om een set trouwringen uit te kiezen, ook als jullie ze uiteindelijk niet kunnen dragen. In dit geval kunnen jullie de ringen tijdens de ceremonie gewoon bij elkaar om doen. Na de bruiloft kun je de trouwring aan een ketting hangen en zo om je nek dragen. Op deze manier heb je je trouwring altijd bij je, maar hoeft hij niet om je vinger te zitten.

#2. Uitwisselen van horloges als alternatief voor de trouwring

In plaats van ringen kun je ook iets anders met elkaar uitwisselen. Horloges worden bijvoorbeeld steeds vaker als alternatief voor de trouwring gebruikt. Een horloge is niet alleen heel handig, maar kan ook nog eens erg mooi zijn. Je kunt hem extra persoonlijk maken door er een tekst in te laten graveren. Laat bijvoorbeeld jullie namen of trouwdatum aan de binnenkant zetten of kies voor een mooie spreuk.

Trouwen zonder ring maar met een horloge

Fotograaf: Yolande de Vries

#3. Trouwen zonder ring maar met een ander sieraad

In plaats van trouwringen kun je ook voor een ander sieraad kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi armbandje of een ketting? Als jullie houden van een symbolische betekenis kan het leuk zijn om hierbij gebruik te maken van een infinity symbool. Dit staat, net als de trouwring, voor jullie oneindige verbintenis met elkaar. Natuurlijk kun je ook gewoon jullie initialen gebruiken of een tekst in het sieraad laten graveren die goed bij jullie past. Zo maak je het extra persoonlijk!

#4. Bruiloft tatoeages als alternatief trouwring

Gaan jullie liever voor een écht definitieve verbintenis? Dan kunnen jullie als stel een tatoeage laten zetten als alternatief voor de trouwring. Een bruiloft tatoeage heeft een bijzondere betekenis en draag je, net als bij een trouwring de bedoeling is, de rest van je leven bij je. Het laten tatoeëren van de naam van je partner is een mogelijkheid, maar je kunt ook voor een bijzonder teken of symbool gaan. Je kunt allebei voor dezelfde tatoeage kiezen of twee tatoeages (laten) ontwerpen die bij elkaar horen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze X en O? Laat de tatoeages voor de bruiloft vast zetten zodat jullie er een aantal mooie foto´s mee kunnen laten maken. Eventueel kun je de tatoeages nog even verborgen houden en ze pas tijdens de ceremonie onthullen.

#5. Een gezamenlijke blijvende herinnering

Dragen jullie liever niets op je lichaam? Dan is het ook mogelijk om voor een gezamenlijke, blijvende herinnering aan jullie trouwdag te kiezen. Plant bijvoorbeeld een boompje tijdens de ceremonie of maak samen een mooi kunstwerk dat jullie een plekje in huis kunnen geven. Wat jullie precies kiezen maakt eigenlijk niet zoveel uit, als het maar iets is waardoor jullie dagelijks weer even aan jullie huwelijk herinnerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *