Een groene bruiloft vol met planten

Heb jij je huis vol planten staan die je met liefde verzorgt? En kun je nooit genoeg krijgen van al dat groen? Als je groene vingers hebt, kunnen planten zeker niet ontbreken op jullie bruiloft. Ze zijn namelijk hartstikke hip en geven meteen extra sfeer aan jullie trouwlocatie. Zo kun je bijvoorbeeld planten gebruiken als decoratie, maar ook symbolisch een boom planten op jullie huwelijk. Leuke ideeën voor een groene bruiloft zijn er genoeg! 

Bij een bruiloft denk je waarschijnlijk meteen aan bloemen, maar ook planten kunnen erg mooi staan als decoratie. Wij hebben 5 manieren voor je verzameld waarop je je favoriete planten terug kunt laten komen op jullie trouwdag:

Groen bruidsboeket in plaats van bloemen

Een bruidsboeket met rozen is wel erg traditioneel, daarom zien we tegenwoordig steeds meer bijzondere boeketten voorbij komen. In plaats van bloemen kan een bruidsboeket ook (grotendeels) uit planten worden opgebouwd. Vetplantjes zijn bijvoorbeeld altijd leuk om in je bruidsboeket terug te laten komen.

Planten bij de ceremonie

Waarschijnlijk willen jullie wel wat decoratie toevoegen aan de plek waar jullie elkaar het jawoord gaan geven. De stoelen bij de ceremonie zijn vaak mooi versierd, bijvoorbeeld met bloemen. In plaats hiervan kun je ook planten in potten neerzetten langs het middenpad. Dit geeft een leuk gezicht! Trouwen jullie binnen? Dan zouden jullie ook voor hangende planten kunnen gaan!

Planten bij ceremonie

Fotograaf: Pat Moyer via Brides

Boom planten op jullie huwelijk

Veel bruidsparen willen hun ceremonie extra persoonlijk maken. Dit kan door het voorlezen van eigen geloften of het uitvoeren van een bijzonder ritueel. Sommige bruidsparen kiezen er bijvoorbeeld voor om samen een boom te planten tijdens hun huwelijk. Deze boom staat symbool voor de liefde tussen jullie die alsmaar groeit. Hoe bijzonder is dat? Je kunt de boom na de bruiloft een mooie plek geven in jullie tuin.

Overigens is een huwelijks boompje ook leuk om te gebruiken als gastenboek. Laat de gasten allemaal een wens voor het bruidspaar op een kaartjes schrijven en hang deze wensen vervolgens met een touwtje op aan de boom. Dit geeft een erg leuk effect!

Verder lezen: 7 Rituelen die jullie ceremonie extra bijzonder maken

Planten huren voor de bruiloft

Als jullie echt gek zijn op planten, kunnen jullie ze ook voor de rest van de decoratie gebruiken. Wat dacht je van een aantal plantjes op de tafels tijdens het diner? Of wat mooie planten die jullie bij de ingang van de trouwlocatie neerzetten? Natuurlijk is het duur om alle planten zelf te kopen, maar in plaats daarvan is het ook mogelijk om planten te huren voor de bruiloft. Een mooie manier om voor groene decoratie te zorgen!

Plant als bedankje voor de gasten

Als de bruiloft afgelopen is, is het leuk om de gasten een bedankje mee te geven. Er zijn heel wat soorten huwelijks bedankjes te bedenken, maar met een klein plantje zit je zeker goed! Vetplantjes of kleine cactusjes zijn hier heel geschikt voor. Je kunt er nog een leuke quote bij zetten zoals Let our love grow. Op zoek naar nog meer ideeën? Lees dan ook zeker ons blog met 30 originele trouwbedankjes.