Bruidsboeketten hoeven niet meer zo netjes en strak te zijn als vroeger. Jaren geleden was de biedermeier van rozen bijvoorbeeld erg populair, terwijl er tegenwoordig heel wat meer variatie is op het gebied van bruidsboeketten. Alles mag en kan, ook een veldboeket van wilde bloemen. 

Ben je niet zo van de strakke, chique bruiloften, maar mag alles wel wat losser en gezelliger? Dan hoef je waarschijnlijk ook geen keurig netjes bruidsboeket. Misschien is een boeket van wilde bloemen dan wel iets voor jou!

Bohemian bruiloft

Trouwen jullie buiten in de natuur of in de eigen achertuin? Of hebben jullie een bruiloft met een bohemian tintje? Een bruidsboeket van wilde bloemen past hier erg goed bij. Zo´n veldboeket is namelijk veel natuurlijker dan wanneer jullie bloemist een perfect bruidsboeket voor je in elkaar zet. Je maakt alleen gebruik van bloemen uit het seizoen en je bent ook nog eens goed bezig voor het milieu. De bloemen die je gebruikt hebben immers geen lange reis afgelegd voor ze in jouw bruidsboeket belanden, ze komen gewoon uit de regio. Reden genoeg dus om voor zo´n prachtig veldboeket te kiezen!

Veldboeket

Fotograaf: Karti Fotografie via Wedding Forward

Je eigen veldboeket plukken

Nog leuker is het natuurlijk om je eigen veldboeket van wilde bloemen bij elkaar te plukken. Er zijn heel wat pluktuinen te vinden waar het mogelijk is om zelf de bloemen te plukken die je wilt gebruiken. Google maar eens naar een locatie bij jou in de buurt. Heb je zelf een tuin met veel mooie bloemen? Hier zou je natuurlijk ook zelf een veldboeket van kunnen maken. Zo kun je veel kosten besparen op het bruidsboeket en dit maakt het ook nog eens extra bijzonder!

Verder lezen: Maak je eigen bruidsboeket

Wilde bloemen als decoratie

Natuurlijk kun je ook goed decoreren met wilde bloemen. Zet bijvoorbeeld mini veldboeketjes neer in simpele vaasjes die je maakt van lege glazen potjes of lege (wijn)flessen. Je kunt de wilde bloemen ook gebruiken om de stoelen voor de gasten tijdens de trouwceremonie te decoreren. Hang hiervoor vaasjes met een beetje water en een aantal mooie bloemen aan de stoelen die langs het middenpad staan. Dit is niet duur en zorgt al snel voor een kleurrijk gezicht!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *