Bruidspaar met bruidsboeket

Fotograaf: Epic Love Story

Veldboeket met wilde bloemen als bruidsboeket

Bruidsboeketten hoeven niet meer zo netjes en strak te zijn als vroeger. Jaren geleden was de biedermeier van rozen bijvoorbeeld erg populair, terwijl er tegenwoordig heel wat meer variatie is op het gebied van bruidsboeketten. Alles mag en kan! Een veldboeket kan een leuk alternatief voor een strak en netjes bruidsboeket zijn. Een bruidsboeket met veldbloemen ziet er prachtig uit! 

Hoeft jullie bruiloft niet zo netjes en chic, maar gaan jullie liever voor wat losser en gezelliger? Dan hoef je waarschijnlijk ook geen keurig netjes bruidsboeket. Misschien is een boeket van wilde bloemen dan wel iets voor jou!

Wat is een veldboeket?

Een veldboeket is een boeket dat samengesteld is uit wilde bloemen. In tegenstelling tot een traditioneel bruidsboeket is een veldboeket niet netjes en strak gebonden, maar ziet het er juist wat wilder uit. De bloemen zijn niet allemaal dezelfde lengte en het geheel wordt losjes bij elkaar gebonden. Bovendien bestaat een veldboeket vaak uit een bonte verzameling aan kleuren. Bloemen kun je afwisselen met verschillende soorten kruiden en grassoorten. Zo stel je het perfecte veldboeket samen!

Bruidsboeket met veldbloemen

Trouwen jullie buiten in de natuur of in de eigen achertuin? Of hebben jullie een bruiloft met een bohemian tintje? Een bruidsboeket van wilde bloemen past hier erg goed bij. Zo´n veldboeket is namelijk veel natuurlijker dan wanneer jullie bloemist een perfect bruidsboeket voor je in elkaar zet. Bij een bruidsboeket van wilde bloemen maak je alleen gebruik van bloemen uit het seizoen, je bent op deze manier dus goed bezig voor het milieu. De bloemen die je gebruikt hebben immers geen lange reis afgelegd voor ze in jouw bruidsboeket belanden, ze komen gewoon uit de regio. Daarnaast is een veldboeket vaak een stuk goedkoper dan een traditioneel bruidsboeket. Reden genoeg dus om voor zo´n prachtig veldboeket op jullie bruiloft te kiezen!

Benieuwd hoe veldbloemen er als bruidsboeket uitzien? Wij hebben wat mooie voorbeelden voor je verzameld!

Bruidsboeket met wilde bloemen

Fotograaf: Bethany Jeffery Photography via Wedding Chicks

Je eigen wilde bloemen boeket plukken

Je kunt jouw veldboeket bij de bloemist bestellen, maar nog leuker is het om je eigen veldboeket van wilde bloemen bij elkaar te plukken. Er zijn heel wat pluktuinen te vinden waar het mogelijk is om zelf de bloemen te plukken die je wilt gebruiken. Google maar eens naar een locatie bij jou in de buurt. Heb je zelf een tuin met veel mooie bloemen? Hier zou je natuurlijk ook een eigen veldboeket van kunnen maken. Niet alleen bespaar je op deze manier veel kosten, ook wordt jouw bruidsboeket extra bijzonder!

Vind je het spannend om je eigen bruidsboeket te maken? Een voordeel aan een veldboeket is dat eigenlijk alles mogelijk is. Hoe meer variatie in het boeket, hoe beter. Kies dus vooral veel verschillende soorten bloemen uit en combineer er lekker op los!

Verder lezen: Maak je eigen bruidsboeket

Veldbloemen als bruiloft decoratie

Natuurlijk kun je ook goed decoreren met wilde bloemen. Zet bijvoorbeeld mini veldboeketjes neer in simpele vaasjes die je maakt van glazen potjes of lege (wijn)flessen. Je kunt de wilde bloemen ook gebruiken om de stoelen voor de gasten tijdens de trouwceremonie te decoreren. Hang hiervoor vaasjes met een beetje water op aan de stoelen die langs het middenpad staan. De vaasjes kun je vervolgens vullen met een aantal mooie veldbloemen. Dit is niet duur en zorgt al snel voor een kleurrijk gezicht!