Bij een prachtige jurk hoort natuurlijk ook een mooi bruidsboeket. Als bruid loop je hier de hele dag mee rond en daarom het is wel belangrijk dat je de juiste bloemen neemt. Er is heel wat moois te kiezen, dus wij geven je vast wat inspiratie. 

Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden op het gebied van bruidsboeketten. Een klassiek bruidsboeket wordt ook wel een biedermeier genoemd. Hierbij zijn de bloemen kortstelig en worden ze in het rond geschikt. Dit wordt bijvoorbeeld vaak met rozen gedaan. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om bloemen te schikken, je kunt ze zelfs laten hangen. De hoogte van de bloemen hangt ook van je eigen smaak af, de stelen kun je lang laten of juist kort afknippen.

Kleur van het bruidsboeket

De kleur van het bruidsboeket kun je aan laten sluiten bij de themakleur(en) van jullie bruiloft. Bij de bloemist kun je aangeven wat de hoofdkleur van het boeket moet worden. Je kunt ook voor allemaal witte bloemen gaan of een boeket waar veel groen in zit. Felle kleurtjes zijn de laatste tijd erg populair. Zo worden er steeds meer boeketten gemaakt met allemaal verschillende kleuren door elkaar.

Soorten bloemen

Bloemen zijn net als groenten en fruit niet in elk seizoen te krijgen. Informeer van te voren dus over de mogelijkheden van de maand waarin jullie trouwen. Sommige bloemen zijn ook buiten het seizoen te krijgen, maar kosten dan veel meer. Je kunt dus beter kiezen voor bloemen die wel bij de tijd van het jaar passen.

Inspiratie

Omdat er zoveel keuze is, hebben wij vast wat voorbeelden voor je verzameld. Zo kun je inspiratie opdoen en kijken wat voor soort boeket goed bij jullie bruiloft past. Met de bloemist kun je dit boeket vervolgens helemaal naar jullie eigen smaak laten maken.

Bruidsboeket met vetplantje

Fotograaf: Warm Photo via Wedding Chicks, Boeket: Flower Girl

Bruidsboeket 6_Bruiloft Inspiratie

Fotograaf: Trouw Trendy, Boekt: Galerie Moen

Alternatief bruidsboeket

Ben je niet zo van de bloemen of wil je iets anders dan andere bruidjes? Dan is een alternatief bruidsboeket misschien een leuk idee.

Welk bruidsboeket vind jij het mooist? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *