25 Ideeën & voorbeelden als bruidsboeket inspiratie

Bij een prachtige trouwjurk hoort natuurlijk ook een bijzonder bruidsboeket. Als bruid loop je de hele dag met dit boeket rond en ook zullen ze regelmatig op de foto worden gezet. Het is daarom belangrijk dat je de juiste bloemen kiest. Kun jij of jouw bruidegom wel wat bruidsboeket inspiratie gebruiken? Er is heel wat moois te kiezen, dus ga er even rustig voor zitten!

Bloemen zijn een belangrijk onderdeel van de bruiloft. Niet alleen zijn ze prachtig als decoratie, ook vormen ze samen het bruidsboeket voor de bruid. Wist je dat een bruidsboeket vroeger uit verschillende soorten kruiden bestond? De geur van deze kruiden zou boze geesten wegjagen. Tegenwoordig hebben we de kruiden vervangen door bloemen in allerlei kleuren. Hoe het bruidsboeket er precies uit komt te zien, kun je zelf bepalen. Met dit artikel kun je vast wat bruidsboeket inspiratie opdoen voor het boeket van jouw dromen!

Vorm van het bruidsboeket

Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden op het gebied van bruidsboeketten. Een klassiek bruidsboeket wordt ook wel een biedermeier genoemd. Hierbij zijn de bloemen kortstelig en worden ze in het rond geschikt. Dit wordt bijvoorbeeld vaak met rozen gedaan. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om bloemen te schikken, je kunt ze zelfs laten hangen. De hoogte van de bloemen hangt ook van je eigen smaak af, de stelen kun je lang laten of juist kort afknippen.

Ben je op zoek naar een echt uniek bruidsboeket? Dan zou je ook voor een bloemenslinger kunnen gaan. Hierbij zijn de bloemen niet in de vorm van een boeket geschikt, maar hangen ze aan een touw naar beneden. Dit geeft een heel bijzonder effect!

Verder lezen: 5 Soorten bruidsboeketten die prachtig staan op iedere bruiloft

Kleur van het bruidsboeket

De kleur van het bruidsboeket kun je aan laten sluiten bij de themakleur(en) van jullie bruiloft. Bij de bloemist kun je aangeven wat de hoofdkleur van het boeket moet worden. Felle kleurtjes zijn de laatste tijd erg populair. Zo worden er steeds meer boeketten gemaakt met allemaal verschillende kleuren door elkaar, een vrolijk geheel! In plaats hiervan kun je ook voor allemaal witte bloemen gaan of een bruidsboeket kiezen waar veel groen in zit.

Wist je trouwens dat de kleur van het bruidsboeket bepalend is voor de trouwfoto´s? Het is slim om hier even bij stil te staan voor je de kleuren voor de bloemen kiest!

Bloemen voor in het trouwboeket

Bloemen zijn net als groenten en fruit niet in elk seizoen te krijgen. Informeer van tevoren dus naar de mogelijkheden van de maand waarin jullie trouwen. Sommige bloemen zijn ook buiten het seizoen te krijgen, maar kosten dan veel meer geld. Je kunt dus beter kiezen voor bloemen die wel bij de tijd van het jaar passen. In de zomer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tropisch bruidsboeket en in de lente zijn vetplantjes leuk om in het boeket te verwerken. Tegenwoordig zijn veldboeketten ook helemaal hip. Hebben jullie een pluktuin in de buurt? Dan kun je hier zelf de bloemen voor het bruidsboeket plukken!

Bijzondere bruidsboeketten als voorbeeld

Omdat er zoveel keuze is, hebben wij 25 voorbeelden van prachtige bruidsboeketten voor je verzameld. Zo kun je vast wat inspiratie opdoen en kijken wat voor soort boeket goed bij jullie bruiloft past. Met de bloemist kun je dit boeket vervolgens helemaal naar jullie eigen smaak aanpassen.

Slimme tip: Bewaar je favoriete boeketten op je Pinterest bord zodat je ze later weer gemakkelijk terug kunt vinden.

Hoog bruidsboeket

Fotograaf: Trouw Trendy, Boeket: Galerie Moen

Boeket in zachte kleuren

Photography via Style Me Pretty, Boeket: La Fleuriste

Bruidsboeket met vetplantje en lint

Fotograaf: Warm Photo via Wedding Chicks, Boeket: Flower Girl

Wit bruidsboeket

Fotograaf: Lindsey Larue

Protea boeket bruid

Fotograaf: House of Lucie, boeket: Viva Flowers via Nouba

Bruid met bruidsboeket

Fotograaf: Alex Motta, boeket: Pomp & Splendour via Nouba

Boeket met zonnebloem

Fotograaf: Tilly Clifford via Nouba

Wie kiest het bruidsboeket?

Wist je dat het traditioneel de taak van de bruidegom is om een mooi bruidsboeket voor zijn bruid uit te kiezen? Op de ochtend van de bruiloft haalt de bruidegom zijn bruid op bij haar ouderlijk huis en geeft haar het bruidsboeket. Een hele verrassing als je als bruid nog niet weet hoe jouw boeket er uit komt te zien! Tegenwoordig zijn er echter nog maar weinig bruidsparen die zich aan dit soort tradities houden. Toch kan het leuk zijn om de traditie in ere te houden en de bruidegom op pad te sturen voor het bruidsboeket. Kun je het niet helemaal loslaten? Dan kun je jouw bruidegom ook helpen bij het uitzoeken van het bruidsboeket!

Alternatief bruidsboeket

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je liever geen (echte) bloemen op jullie bruiloft wilt hebben of dat je geen fan  bent van een traditioneel bruidsboeket. In dat geval kun je ook voor een alternatief bruidsboeket kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boeket met vilten bloemen of een papieren bruidsboeket? Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Je vindt het in het blog 5 Ideeën voor een alternatief bruidsboeket