7 Ideeën voor het vrijgezellenfeest van een zwangere bruid

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een vrijgezellenfeest voor je vriendin te mogen organiseren, maar ook best een grote verantwoordelijkheid. Je wilt immers dat ze een onvergetelijke dag krijgt waar ze nog lang met veel plezier op terug kan kijken. Maar wat als de bruid zwanger is? Wat voor activiteiten kun je dan doen tijdens deze bijzondere dag? Dit zijn 7 leuke ideeën voor het vrijgezellenfeest van een zwangere bruid! 

Een vrijgezellenfeest organiseren is best een flinke klus. Natuurlijk wil je er een prachtige dag van maken voor de bride to be, maar je wilt ook haar vriendinnen tevreden houden. Een vrijgezellenfeest met een zwangere bruid is daarom net even wat ingewikkelder dan een gewoon vrijgezellenfeest. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke dingen die jullie op deze dag kunnen doen.

Verdiep je in de bruid: Hoe lang is ze zwanger op het vrijgezellenfeest?

Voordat je van alles gaat bedenken voor het vrijgezellenfeest is het belangrijk om te weten hoeveel weken de bruid zwanger is op de datum dat jullie het feest willen organiseren. Het tweede trimester is het meest gunstig voor een vrijgezellenfeest. In dit trimester zijn de meeste kwaaltjes uit het eerste trimester namelijk verdwenen en voelen de meeste vrouwen zich nog fit genoeg om iets te ondernemen. Hoe actief de bride to be daadwerkelijk is, hangt natuurlijk helemaal af van hoe haar zwangerschap verloopt. Check dus zeker even bij haar hoe ze zich voelt en wat voor activiteiten ze aan zou kunnen.

Leuke activiteiten voor zwangere vrouwen

Zodra je weet hoe de bruid er in staat, kun je beginnen met het plannen van de activiteiten. Deze 7 dingen zouden jullie kunnen doen op het vrijgezellenfeest van een zwangere bruid:

#1. Uitgebreide fotoshoot

Zo’n dag samen met al je vriendinnen is natuurlijk hartstikke gezellig en mooi om vast te leggen voor later. Het is daarom leuk om met elkaar een fotoshoot te houden met een professionele fotograaf. Voorafgaande aan de fotoshoot kunnen jullie uitgebreid de tijd nemen je op te tutten. Het kan ook leuk zijn om een bepaald thema aan de fotoshoot te koppelen. Let er wel op dat de fotoshoot geen zwangerschapsshoot wordt, jullie organiseren immers een vrijgezellenfeest.

#2. High tea voor de zwangere bruid

Een high tea wordt eigenlijk altijd wel door iedereen gewaardeerd. Het is een gezellige manier om lekker bij te kletsen en ondertussen van allerlei lekkere hapjes te genieten. Jullie kunnen een mooie locatie uitkiezen voor deze high tea of er zelf een maken. In dat geval is het handig als alle vriendinnen van de bruid iets lekkers meenemen.

#3. Een vrijgezellenfeest workshop

Er zijn allerlei soorten workshops voor vrijgezellenfeesten die ook heel geschikt zijn voor een zwangere bruid. Denk bijvoorbeeld aan een workshop voor het maken van sieraden, bonbons, (alcoholvrije) cocktails of taarten. Jullie zouden deze workshop op locatie kunnen doen, maar veel workshops kunnen ook thuis gegeven worden. Helemaal handig, want zo hoeft de bruid niet ver te reizen en kan ze altijd even rustig gaan liggen als het toch te druk wordt.

#4. Etentje met vriendinnen

Hoeven jullie geen uitgebreid programma? Dan is een etentje altijd een leuk idee. Zo hebben jullie alle tijd om gezellig bij te kletsen en te genieten van een aantal lekkere gerechten. Gaan jullie uit eten in een restaurant? Geef dan zeker even door dat de bruid zwanger is. Als het goed is weten ze in het restaurant precies waar ze rekening mee moeten houden. Natuurlijk kunnen jullie ook een etentje thuis organiseren. In dat geval is het slim om vooraf even deze lijst te checken met alle voedingsmiddelen die de zwangere bruid beter niet kan eten. Twijfel je nog? Het Voedingscentrum heeft een handige tool waarmee je losse producten kunt opzoeken.

#5. Samen een voorstelling bezoeken

Heeft de bruid nog energie genoeg om er op uit te gaan? Dan is het leuk om met elkaar een voorstelling te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan een musical, theatervoorstelling of cabaret. Jullie zullen op deze manier zeker een gezellige avond hebben met elkaar zonder dat het te veel energie hoeft te kosten.

#6. Een dagje varen

Liever een dagje lekker naar buiten samen? Huur dan één of meerdere bootjes en ga gezellig varen. Neem een picknickmand mee aan boord zodat jullie onderweg ergens kunnen aanmeren en kunnen genieten van een uitgebreide lunch. Wanneer iedereen wat lekkere hapjes meeneemt, moet dat zeker lukken!

#7. Ontspannen in de thermen

Wist je dat je gewoon naar de thermen kunt gaan als je zwanger bent? Vaak hebben ze speciale arrangementen voor zwangere vrouwen. Natuurlijk is er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, maar er kan nog genoeg. Zo zal een rugmassage niet lukken, maar is het bijvoorbeeld wel mogelijk om de bruid te trakteren op een ontspannen gezichtsbehandeling. Wel is het slim om vooraf even te checken of ze het ziet zitten om naar de thermen te gaan met haar zwangere buik. Voor de ene bruid zal dit een heerlijk momentje ontspannen zijn met haar vriendinnen, terwijl de ander er misschien niet zo op zit te wachten als ze zwanger is.

Andere vrijgezellenfeest activiteiten

Ben je nog op zoek naar andere leuke activiteiten voor het vrijgezellenfeest? Lees dan zeker even dit blog met 25 Ideeën voor een vrijgezellenfeest voor vrouwen. Deze activiteiten zijn niet per se geschikt voor de zwangere bruid, maar je kunt hier wellicht wel wat inspiratie uit halen.

Vrijgezellenfeest voor een zwangere bruid is geen baby shower

Tot slot nog even dit: bedenk je goed dat jullie een vrijgezellenfeest organiseren en géén baby shower. Natuurlijk houden jullie rekening met de zwangerschap van de bruid en is het leuk wat aandacht te besteden aan het feit dat ze een baby verwacht. Dat hoeft alleen niet te betekenen dat alles in het teken moet staan van de zwangerschap. Waar het tijdens deze dag namelijk écht om gaat is de bruiloft. Bewaar de babycadeautjes en het maken van een gipsbuik dus liever voor de baby shower en zet tijdens het vrijgezellenfeest de bruid zelf in het zonnetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *