(Gratis) Jullie eigen trouwkaarten maken, zo doe je dat!

Hebben jullie al nagedacht over de uitnodigingen voor jullie huwelijk? Je wilt de gasten natuurlijk wel een trouwkaart in stijl kunnen sturen! Er zijn allerlei soorten huwelijksuitnodigingen te krijgen, variërend van een simpel ontwerp tot kaarten met een enorm luxe uitstraling. In plaats van een standaard ontwerp te kiezen, kun je echter ook gratis jullie eigen trouwkaarten maken. Dit is niet alleen erg leuk om te doen, maar bespaart ook nog eens flink wat geld! 

Je eigen trouwkaarten maken? Het klinkt lastiger dan het is. Er zijn namelijk verschillende manieren om een simpel basisontwerp voor de kaart te maken die je vervolgens zelf verder kunt uitbreiden. Ben je benieuwd hoe dit werkt? Lees dan snel verder!

Trouwdag kaarten via een gratis of betaald ontwerp

Op internet zijn er heel wat verschillende soorten trouwkaarten te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bestaand ontwerp waarbij je alleen de tekst nog hoeft te veranderen. Er zijn daarnaast ook ontwerpers die speciaal voor jullie bruiloft een unieke trouwkaart samenstellen. Super leuk natuurlijk, maar ook best prijzig. In plaats daarvan kun je gebruikmaken van een gratis ontwerptool voor jullie trouwkaart. Als je voor een simpele basis kiest, kun je het ontwerp verder zelf helemaal aanpassen naar jullie wensen. Zo hebben jullie toch een unieke trouwkaart, maar dan wel zonder er veel geld voor te hoeven betalen.

Gratis trouwkaarten downloaden

Er zijn op internet gratis trouwkaarten te vinden die je kunt downloaden, maar nog leuker is het op gebruik te maken van een handige tool om het ontwerp aan te passen naar jullie eigen stijl. In het gratis vormgevingsprogramma Canva kun je bijvoorbeeld heel wat mooie templates voor trouwkaarten vinden. Je kunt een keuze maken uit alle ontwerpen om de kaart vervolgens naar wens aan te passen.

Zelf trouwkaarten maken en printen

Als je zelf de trouwkaarten voor jullie bruiloft wilt maken, is het slim om één van de templates als basis te gebruiken. Zo hoef je vaak nog maar een paar aanpassingen te maken om jullie eigen tekst op de kaart te plaatsen en het geheel nog wat persoonlijker te maken. Het hoeft op deze manier niet veel tijd te kosten om jullie eigen trouwkaart te ontwerpen. Hebben jullie verlovingsfoto’s laten maken? Ook van een foto kun je mooie trouwkaarten maken. Gebruik de foto als basis en download een mooi lettertype om tekst aan te brengen op de kaart. Voor je het weet heb je een mooie trouwuitnodiging ontworpen!

Is jouw trouwkaart af? Dan kun je hem als bestand op je computer downloaden en vervolgens printen op luxe papier. Wil je zeker weten dat de kwaliteit van de kaarten hoog genoeg is? Dan is het ook een idee om ze professioneel te laten drukken. Test vooraf altijd even hoe je kaart eruit komt te zien door hem een keer af te drukken op gewoon papier. Bij de drukker kun je altijd om een proefdruk vragen voordat alle kaarten in één keer worden geprint. Wil je ook de enveloppen extra persoonlijk maken? Dan is het leuk om de adressen van de gasten hier met de hand op te schrijven. Je leest hier alles over in het blog Een sierlijke envelop voor de trouwkaart schrijven, zo doe je dat!

Digitale trouwkaart versturen

Wil je helemaal veel geld besparen? Dan is het een idee om jullie trouwkaarten digitaal te versturen. Op deze manier heb je namelijk ook geen kosten voor de verzending. Als jullie graag een digitale trouwkaart willen versturen naar de gasten, kunnen jullie de trouwkaart op dezelfde manier maken als we hierboven al beschreven hebben. In plaats van de kaart te printen, sla je hem echter op als digitaal bestand. Op deze manier kun je jullie digitale trouwkaart heel gemakkelijk via WhatsApp of e-mail naar de gasten verzenden. Nóg slimmer is het om een eigen bruiloft website aan te maken. Hier kun je niet alleen de uitnodiging op kwijt, maar ook alle andere informatie voor jullie bruiloft. Bovendien kunnen de gasten heel gemakkelijk een RSVP via de trouwsite versturen en kun je achteraf de foto’s delen met iedereen die op de bruiloft aanwezig was. Super handig!

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *