Trouwkaarten in het groen

Fotocredits: Design By Emily

Zo werkt het versturen van de trouwkaarten

De trouwkaarten zijn een belangrijk onderdeel van de voorbereidingen van jullie bruiloft. Hiermee nodig je jullie gasten uit voor deze bijzondere dag. Maar wanneer verstuur je de trouwkaarten eigenlijk? Hoe werkt de adressering? En kun je de trouwkaarten ook online versturen? Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt!

Het is leuk om mooie, persoonlijke trouwkaarten te laten maken voor jullie bruiloft. Zo kun je al jullie gasten op een bijzondere manier uitnodigen. Maar de trouwkaarten moeten natuurlijk ook opgestuurd worden. Zo doe je dat!

Namen van gasten op de envelop

Schrijf alle namen van de mensen die je uitnodigt duidelijk op de envelop. Houd hierbij ook rekening met de partner van gasten die je uit wilt nodigen. Willen jullie slechts een beperkt aantal gasten uitnodigen en niet kiezen voor het mee laten brengen van een partner of kinderen? Zorg er dan voor dat je gasten hier vanaf weten en dat dit voor iedereen duidelijk is.

Adressen schrijven voor het versturen van de trouwkaarten

De adressen van de personen die de kaart ontvangen, kun je zelf op de enveloppen schrijven. Dit kost alleen veel werk en daarom kiezen veel bruidsparen er voor om gebruik te maken van etiketten. Je kunt de adressen ook op de enveloppen laten drukken. Kies een mooi sierlijk lettertype zodat het er alsnog mooi uitziet. Heb je wel flink wat geduld en een mooi handschrift? Dan lees je hier hoe je de mooiste handgeschreven enveloppen maakt!

Dan is het natuurlijk nog handig om te weten op welke manier je de naam van je gasten op de envelop schrijft. Daarvoor kun je gebruikmaken van de volgende regels:

  • Hele familie (ouders + kinderen): Familie J. Jansen (waarbij de J. de eerste letter van de voornaam van de vader is)
  • Ouders wel, kinderen niet: De heer en mevrouw Jansen of Jan en Elly Jansen
  • Samenwonend stel: P. Smit en M. van Vliet of Peter Smit en Mariska van Vliet
  • Iemand die alleen woont: De heer S. de Bruin (heer altijd met een kleine letter) of Stef de Bruin
  • Iemand waarvan je de voornaam niet weet: Mevrouw Van Doren (in dit geval is Van het begin van de naam, dus die moet met een hoofdletter)

Postzegels plakken op de trouwkaart

Trouwkaarten kunnen jullie gewoon via PostNL versturen. Zorg er voor dat je voldoende postzegels op de trouwkaarten plakt. Hoe zwaarder de uitnodiging voor jullie bruiloft is, hoe meer postzegels er op moeten. Hoeveel postzegels je nodig hebt voor welk gewicht, kun je lezen op de website van PostNL. Wil je een echt originele postzegel? Je kunt zelf postzegels laten personaliseren voor jullie bruiloft met een foto van jullie samen! Ook deze persoonlijke bruiloft postzegels om de trouwkaarten mee te versturen, kun je kopen bij PostNL.

Wanneer kun je de trouwkaarten versturen?

De trouwkaarten kun je ongeveer zes tot acht weken voor de bruiloft versturen. Bestel ze ruim te voren zodat je voldoende tijd hebt om eventuele wijzigingen door te voeren. Het is zeker verstandig hier ongeveer vier tot drie maanden voor de bruiloft mee te beginnen. Wil je zeker weten dat alle gasten een plekje in hun agenda voor jullie vrij kunnen houden? Stuur dan zes tot vier maanden voor de trouwdatum vast een save the date op!

Uitnodiging voor festival bruiloft

Fotograaf: Bonnie Sen

Trouwkaarten online versturen

Willen jullie wat geld besparen? Dan kan het ook een idee zijn om jullie trouwkaarten online te versturen. Digitale uitnodigingen leveren over het algemeen minder stress op, zijn duurzamer en natuurlijk een stuk goedkoper. Aan de andere kant vinden de meeste bruidsparen het ook heel fijn om een echte trouwkaart te hebben die ze kunnen bewaren als aandenken. Of jullie je trouwkaarten online willen versturen, is dus een keuze die jullie helemaal zelf moeten maken.

Heb je veel informatie die je met al jullie gasten wilt delen? Of vind je het handig om een digitaal RSVP formulier te hebben? Dan is een bruiloft website een handige uitkomst. Via zo’n website kun je na afloop van de bruiloft ook heel gemakkelijk de foto’s met jullie gasten delen.

Trouwuitnodiging met cadeaulijst

Fotocredits: Boon & Bliss

Cadeaulijst toevoegen aan de uitnodiging

Voor jullie de trouwkaarten versturen, is het handig om vast na te denken over jullie wensen voor de bruiloft. Veel bruidsparen krijgen namelijk veel goedbedoelde cadeaus die uiteindelijk helaas op zolder belanden. Om dat te voorkomen, kun je een digitale cadeaulijst bij Boon & Bliss opstellen. Hiermee geven de gasten niet zo maar geld cadeau, maar dragen ze bij aan het realiseren van de dromen van het bruidspaar. Denk bijvoorbeeld aan een romantisch weekendje Parijs, een mooi kunstwerk voor in huis of een luxe loungeset voor in de tuin waar jullie al lang van dromen. Op deze manier krijgen jullie cadeaus waar jullie écht blij van worden en hebben ook de gasten het gevoel iets waardevols te geven. Bovendien levert dit geen onnodige spullen op, maar krijgen jullie een memorabel en duurzaam cadeau waar jullie nog lang plezier van zullen hebben.

Je kunt jullie lijst met dromen heel gemakkelijk met de gasten delen via de uitnodiging. Zet bijvoorbeeld een QR-code op de trouwkaart die de gasten kunnen scannen. Dit is niet alleen leuk en handig, het ziet er ook strak en modern uit! Start meteen jullie cadeaulijst bij Boon & Bliss zodat jullie de lijst kunnen delen met jullie gasten en zij kunnen helpen met het verwezenlijken van jullie dromen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *