De leukste voorbeelden en ideeën voor een zonnebril op jullie bruiloft

In Nederland weet je nooit goed wat het weer gaat doen. De ene keer komt de regen met bakken uit de lucht, terwijl het de andere keer juist weer stralend weer is. Wordt er veel zon voorspeld voor jullie trouwdag? Dan is het leuk om een mooie zonnebril te regelen voor de bruiloft. Niet alleen is dit heel praktisch, het kan ook nog eens leuk staan op de trouwfoto’s! 

Als jullie het geluk hebben op een mooie, zonnige dag te trouwen, dan is het fijn om een zonnebril mee te nemen. Zo voorkom je dat je last krijgt van je ogen in het felle licht en bovendien kan een zonnebril hartstikke leuk staan. Ook jullie gasten kun je hier vast blij mee maken. Wij hebben vast wat leuke ideeën voor je verzameld!

Zonnebril op jullie bruiloft

Trouwen met een zonnebril op is helemaal geen gek idee. Een zonnebril kan namelijk leuk staan en zorgt voor een echt vakantiegevoel tijdens jullie bruiloft. Bovendien voorkomt het dat je last krijgt van de felle zon, wel zo fijn! Willen jullie leuke, originele en spontane trouwfoto´s maken? Trek er dan lekker op uit in het heerlijke weer en zet allebei een zonnebril op. Dit kan een normale zonnebril zijn, maar ook een bril in een opvallend kleurtje (bijvoorbeeld jullie themakleur) of een opvallende vorm. Zo doet de hartjeszonnebril het bijvoorbeeld altijd goed op bruiloften! Jullie zouden ook allebei dezelfde zonnebril kunnen dragen.

Wanneer draag je een zonnebril tijdens de bruiloft?

Het is wel belangrijk om het juiste moment uit te kiezen voor het dragen van een zonnebril op de bruiloft. Natuurlijk is het bij zonnig weer prettig om een zonnebril op te hebben, maar je wilt je ook niet de hele tijd achter de glazen van je bril verstoppen. Tijdens de ceremonie is het dragen van een zonnebril bijvoorbeeld echt een no go. Op deze manier zijn jullie emoties namelijk veel minder zichtbaar en kun je elkaar niet goed aankijken. Trouwen jullie buiten terwijl de zon fel schijnt? Zorg er dan voor dat jullie met je gezicht in de schaduw kunnen zitten zodat je geen zonnebril nodig hebt. Ook wanneer je met de gasten aan het praten bent, wil je niet de hele tijd een bril op hebben. Probeer dus zoveel mogelijk af te wisselen, ook tijdens het maken van de foto’s.

Zonnebrillen voor de bruidskinderen of getuigen

Niet alleen jullie als bruidspaar kunnen een zonnebril dragen op de bruiloft, het is ook leuk als jullie bruidskinderen of getuigen er een op hebben. Koop bijvoorbeeld voor alle bruidskinderen, bruidsmeisjes of getuigen dezelfde zonnebril zodat ze hieraan herkenbaar zijn en goed bij elkaar passen. Dit zorgt voor een leuk effect op de foto’s. Bovendien is een zonnebril ook meteen een leuk cadeautje om aan de bruidskinderen of getuigen te geven als bedankje voor hun bijdrage aan jullie bruiloft.

Zomers bruiloft bedankje voor de gasten

Trouwen jullie buiten? Dan vinden de gasten het vast fijn om een zonnebril te krijgen tijdens de ceremonie of de receptie. Je kunt een hele stapel zonnebrillen klaarleggen met een leuk bordje er bij. Wil je er meteen een bedankje voor de gasten van maken? Dat kan natuurlijk! Hang dan een leuk kaartje aan elke zonnebril of laat jullie namen en trouwdatum in het montuur graveren. Zo hebben de gasten een leuke herinnering aan jullie bruiloft om mee naar huis te nemen. Bij een festival bruiloft is het leuk om voor felgekleurde zonnebrillen te gaan. Natuurlijk kun je ook voor een zonnebril in jullie themakleur kiezen.

Voorbereiden op alle weersomstandigheden

Je weet nooit precies wat het weer gaat doen op jullie bruiloft, daarom is het juist zo belangrijk je goed voor te bereiden. Haal dus zeker een paar mooie zonnebrillen in huis die je op kunt zetten tijdens de bruiloft, maar zorg er ook voor dat je bent voorbereid op regen. Met een aantal transparante paraplu’s en deze tips voor een regenachtige bruiloft kom je al een heel eind. Helemaal in de hand heb je het natuurlijk nooit, maar met een goede voorbereiding kun je veel problemen op jullie trouwdag zelf voorkomen! En mocht je de paraplu’s en zonnebrillen toch niet nodig hebben, dan kun je ze altijd nog gebruiken tijdens de huwelijksreis of de wittebroodsweken.