De handigste tips & ideeën voor als jullie trouwen in de zomer

De zomer is een heerlijk seizoen om in te trouwen. De temperaturen liggen wat hoger, het zonnetje schijnt vaak en het is lang licht. Niet zo gek dus dat er in de zomermaanden veel bruiloften plaatsvinden. Toch brengen warme dagen ook wat ongemakken met zich mee. Trouwen jullie in de zomer? Met deze tips kunnen jullie je optimaal voorbereiden! 

De zomermaanden zijn enorm populair als het op bruiloften aankomt. Het zijn dan ook de drukste maanden van het trouwseizoen. Trouwen jullie ook op een zomerse dag? Dan kun je deze tips waarschijnlijk goed gebruiken!

Bereid je op alles voor als jullie trouwen in de zomer

Het is natuurlijk fijn om te trouwen als het zonnetje buiten schijnt, maar de zomer brengt ook wat ongemakken met zich mee. Zo kun je gemakkelijk verbranden en het is dan ook verstandig om je goed in te smeren. Zorg ook dat er voldoende zonnebrandcrème aanwezig is voor de gasten. Trouwen jullie buiten? Dan is het vervelend als jullie veel last hebben van insecten. Je kunt hiervoor eventueel insectenspray meenemen of andere maatregelen treffen om de overlast van insecten te beperken. Ook is de kans op zweten groot wanneer de temperaturen oplopen. Zorg daarom voor een goede deo en neem een tasje mee met producten waarmee je je op kunt frissen. Je kunt tussendoor bijvoorbeeld je oksels weer even wassen, wat nieuwe deo en een luchtje opdoen en je make-up bijwerken. Plakken je benen aan elkaar van de warmte? Gebruik dan talkpoeder om schuren te voorkomen.

Pas je kleding aan op hoge temperaturen

In de zomer draag je andere kleding dan in de winter. Ook met je trouwkleding kun je hier rekening mee houden. Kies voor een luchtige trouwjurk of ga op zoek naar een korte variant. Zorg er verder voor dat je een zonnebril meeneemt. Niet alleen is dit fijn voor je ogen, ook staat het leuk als afwisseling op de trouwfoto’s. Draag je hakken onder je trouwjurk? Wissel ze dan af met sandaaltjes zodat je geen pijnlijke voeten krijgt. Wel zo fijn!

Regel koele drankjes en cocktailijsjes

Als het buiten warm is, zullen de gasten snel dorst krijgen. Het is dus slim om voor voldoende koele drankjes te zorgen. Om de drankjes koud te houden, kun je een grote bak neerzetten met ijsklontjes er in. Helemaal gaaf is het als je een kano weet te regelen die je vult met ijs en drankjes. Dit is niet alleen erg praktisch, maar ziet er ook prachtig uit. Naast koele drankjes kun je ook ijsjes voor de gasten regelen. Cocktailijsjes zijn helemaal origineel!

Kies een buiten locatie voor de zomer

In de zomer is het heerlijk om buiten te trouwen. Voor veel bruidsparen is dit dan ook een droom. Daarom is het leuk om een mooie buiten locatie voor jullie bruiloft te kiezen. Zorg er echter ook voor dat er een mogelijkheid is om toch naar binnen te gaan als het onverhoopt wat slechter weer is. Het kan handig zijn om een bruiloft tent te huren voor jullie bruiloft. Hier kunnen jullie eventueel schuilen voor een bui, maar een tent biedt ook schaduw op een dag dat het erg zonnig is.

Ga voor een tof thema en zorg voor genoeg decoratie

Met de juiste decoratie zorg je voor een fijne sfeer op jullie bruiloft. Er is natuurlijk genoeg mooie decoratie voor een zomer bruiloft te bedenken. Door een thema te kiezen, kun je de decoratie mooi op elkaar afstemmen en wordt het een geheel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zomers thema zoals bohemian, tropical of een zomerse vakantiebestemming zoals Mexico? Naast Mexicaanse decoratie zit je met Mexicaanse hapjes natuurlijk ook altijd goed!

Houd rekening met hoge kosten

De zomermaanden zijn het hoogtepunt van het trouwseizoen, de meeste bruiloften vinden namelijk plaats tussen mei en september. Dat betekent dat de kosten over het algemeen een stuk hoger liggen dan in het laagseizoen. Hier zul je dus vooraf al rekening mee moeten houden. Daarnaast is het verstandig om jullie trouwlocatie en leveranciers tijdig te boeken. De kans is namelijk groot dat ze anders al vol zitten. Door op tijd te beginnen met plannen, kun je toch jullie droombruiloft plannen.