Regen op de bruiloft brengt geluk: 7 Tips voor slecht weer

Regen op jullie trouwdag, natuurlijk hoop je dat het jullie bespaart blijft. Maar helaas is er in Nederland nooit garantie dat het droog blijft. En slecht weer op jullie bruiloft hoeft helemaal niet zo erg te zijn als je misschien denkt. Trouwen in de regen kan namelijk hartstikke leuk zijn! 

De meeste bruiloften vinden plaats van mei tot en met september. Waarom? Dan is de kans op lekker weer het grootst. Maar ook in de zomermaanden kan het natuurlijk zo zijn dat jullie op een slechte dag trouwen met veel regen of wind. Dat lijkt misschien heel vervelend, maar hoeft helemaal niet zo’n groot probleem te zijn. Met deze 7 tips voorkom je dat slecht weer jullie bruiloft zal verpesten!

#1. Regen op bruiloft brengt geluk

Is slecht weer op de bruiloft erg? Welnee! Sterker nog, regen op jullie bruiloft zou zelfs geluk kunnen brengen. De Italianen kennen het gezegde ‘Sposa Bagnata, Sposa Fortunata’, wat ‘Natte bruid, gelukkige bruid’ betekent. En ook in het Hindoeïsme geloven ze dat een regenachtige bruiloft geluk brengt bij het huwelijk. Komt de regen op jullie trouwdag met bakken uit de lucht? Dan is dat dus alleen maar een goed teken en niets om je zorgen over te maken!

#2. Houd rekening met het maken van de trouwfoto’s

Ook trouwfoto’s maken met slecht weer hoeft niet per se een probleem te zijn, het is alleen wel even iets waar je vooraf goed over na moet denken. Je zou zeggen dat je zo veel mogelijk binnen moet blijven als het regent, maar toch is het slim om buiten de trouwfoto´s te laten maken. Natuurlijk licht is namelijk het beste licht dat je kunt hebben, ook op een regenachtige dag. Gelukkig zijn er buiten heel wat plekken waar je toch een beetje droog kunt staan. Kies bijvoorbeeld een knus plekje uit onder de bomen of een afdakje. Soms lukt het ook om tussen de buien door wat mooie foto´s te maken. Houd de buienradar dus goed in de gaten.

Is het weer buiten echt te slecht om mooie trouwfoto´s te kunnen maken? Ga dan op zoek naar een binnenlocatie waar veel natuurlijk licht naar binnen komt. Wanneer jullie voor een raam gaan staan, worden jullie gezichten mooi verlicht. En als jullie een goede trouwfotograaf boeken, weet hij precies hoe hij zo goed mogelijk gebruik kan maken van het beschikbare licht.

Tot slot kun je er maar beter het beste van maken als het regent op jullie trouwdag. Dat betekent dat je van de situatie gebruik kunt maken door voor unieke trouwfoto´s te gaan die je op een zonnige dag nooit zou kunnen laten maken. Er zijn namelijk verschillende shots mogelijk die voor een waanzinnig resultaat zorgen. Bovendien zijn de trouwfoto’s vooral bedoeld als herinnering aan een onvergetelijke dag.

#3. Koop een transparante paraplu voor de bruiloft

Het is altijd slim om een aantal paraplu´s in te slaan voor jullie bruiloft, zeker wanneer het weerbericht voor jullie huwelijk slechte voorspellingen laat zien. Niet alleen zijn deze paraplu´s handig om droog op jullie trouwlocatie aan te komen, ook kunnen ze goed van pas komen wanneer jullie trouwfoto´s in de regen moeten laten maken.

Hoe leuk het ook is om bruiloft paraplu´s in jullie themakleuren te kopen, het is toch verstandiger om voor de transparante variant te gaan. Door een transparante paraplu komt namelijk veel licht waardoor de gezichten duidelijker zichtbaar zijn op de foto´s.

#4. Zorg voor een paar mooie regenlaarzen

Ook een paar mooie regenlaarzen kunnen niet ontbreken wanneer er slecht weer is voorspeld voor jullie bruiloft. Zeker wanneer jullie op een buiten locatie trouwen of de natuur in gaan voor de trouwfoto’s kan de grond nog wel eens modderig worden. Het zou zonde zijn als je hiermee je mooie trouwschoenen verpest! Bovendien kunnen regenlaarzen ontzettend leuk staan onder je trouwjurk. Kies dus vooral een vrolijk paar uit om te dragen in geval van nood. Via je regenlaarzen kun je ook meteen de themakleur van jullie bruiloft terug laten komen of een something blue toevoegen aan je trouwoutfit.

#5. Huur een bruiloft tent

Trouwen jullie buiten? Met mooi weer is dit heel fijn, maar wanneer het koud en regenachtig is, zit je hier vast niet op te wachten. Het huren van een bruiloft tent is hier een goede oplossing voor. Zo hebben jullie toch het buitengevoel, maar blijven de gasten beschermd tegen regen, wind en kou. Overigens kun je de tenten gewoon reserveren en eventueel een paar dagen voor de bruiloft nog annuleren wanneer de voorspellingen toch heel goed zijn. De meeste verhuurders rekenen een bedrag voor de aanbetaling, maar dit kun je ook zien als een soort verzekering.

#6. Maak een plan B voor regen op je trouwdag

Omdat je vooraf niet weet wat voor weer het op jullie bruiloft zal zijn, zul je overal rekening mee moeten houden. Een goede voorbereiding kan niet voorkomen dat de regen met bakken uit de lucht komt, maar het maakt de bruiloft wel een stuk aangenamer als dit toch het geval is. Alleen hopen dat het goed weer wordt is dan ook niet genoeg. Jullie zullen een plan B moeten hebben. Denk vooraf na over alle mogelijke scenario’s. Jullie kunnen bijvoorbeeld last hebben van regen, maar er zijn ook andere vormen van slecht weer mogelijk op jullie bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van stormachtige wind of sneeuw als jullie trouwen in de winter? Bedenk goed wat je in zo’n geval kunt doen om jullie bruiloft toch door te laten gaan.

#7. Check niet constant het weerbericht voor jullie huwelijk

Het is natuurlijk verleidelijk om in de weken voorafgaande aan jullie huwelijk constant het weerbericht te checken. Veel schiet je hier echter niet mee op, je wordt er waarschijnlijk alleen maar zenuwachtig van. Het weerbericht verandert constant en de kans is dan ook groot dat er helemaal niets van de voorspellingen blijkt te kloppen. Natuurlijk is het wel verstandig om vooraf vast een beetje een beeld te krijgen van het weer dat voorspeld wordt. Ieder uur checken of er nog updates zijn, is echter absoluut niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *