Wil je wat kleur toevoegen aan jullie bruiloft? Trouwjurken zijn meestal wit, maar je kunt ook voor een ombre exemplaar kiezen. Hierbij loopt het wit geleidelijk over in een kleur. Aan de bovenkant heb je een traditionele trouwjurk, aan de onderkant is hij net even anders! 

Ombre is heel populair. Niet zo gek, want deze geleidelijke kleurovergang ziet er ontzettend gaaf uit. Deze trend wordt op allerlei manieren toegepast bij bruiloften. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ombre bruidstaart, trouwuitnodigingen of decoratie? Wil je helemaal opvallen, dan is een ombre trouwjurk een leuk idee. Dit is de ideale combinatie van klassiek wit en een knallend kleurtje.

Onderkant of bovenstuk van de trouwjurk?

Het kleurverloop wordt meestal aan de onderkant van de trouwjurk toegepast. De onderste laag van de jurk heeft een kleur, zoals bijvoorbeeld roze, blauw of lila. Deze kleur loopt naar boven langzaam over in het wit van de trouwjurk. De kleur kan echter ook andersom toegepast worden en in het bovenstuk van de jurk zitten. In dit geval loopt de kleur naar onder toe over in wit.

Ombre trouwjurk

Fotocredits: Etsy

Something blue

Wil je graag een something blue toevoegen aan jullie bruiloft? Dan kun je kiezen voor een trouwjurk met een ombre effect waarbij de onderkant van de jurk blauw is. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het heeft ook nog een traditionele betekenis.

Ombre DIY

Heb je een beetje lef? Dan zou je zelf het ombre effect kunnen creëren door je trouwjurk aan de onderkant te kleuren met verf die speciaal bedoeld is voor kleding. Test dit eerst even op een klein stukje stof om te kijken of het wordt zoals je in gedachten had. Als alles goed gaat, kun je de trouwjurk zelf gaan kleuren!

Ombre trouwjurk

Fotograaf: Emm and Clau via French Wedding Style

Wat vind jij van deze trouwjurken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *