Prachtig ombre effect met kleur voor jouw bruidsjurk

Wil je wat kleur toevoegen aan je bruidsjurk? Trouwjurken zijn meestal wit, maar je kunt ook voor een ombre exemplaar kiezen. Hierbij loopt het wit geleidelijk over in een kleur. Aan de bovenkant heb je een traditionele trouwjurk, aan de onderkant een opvallend kleurtje. Een tof idee voor bruiden die net even wat anders willen. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Wij hebben de leukste ideeën en mooiste voorbeelden van ombre trouwjurken voor je op een rijtje gezet!

Het ombre effect is een bijzondere toevoeging aan jullie bruiloft. Deze geleidelijke kleurovergang ziet er ontzettend gaaf uit. Deze trend wordt op allerlei manieren toegepast bij bruiloften. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ombre bruidstaart, trouwuitnodigingen of decoratie? Wil je helemaal opvallen, dan is een ombre trouwjurk een leuk idee. Dit is de ideale combinatie van klassiek wit en een knallend kleurtje.

Kleur aan de onderkant of bovenkant van de bruidsjurk?

Het kleurverloop wordt meestal aan de onderkant van de trouwjurk toegepast. De onderste laag van de jurk heeft dan een kleur, zoals bijvoorbeeld roze, blauw of lila. Deze kleur loopt naar boven langzaam over in het wit van de trouwjurk. Het ombre effect kan echter ook andersom toegepast worden en in het bovenstuk van de jurk zitten. In dit geval loopt de kleur naar onder over in wit.

Voorbeelden van ombre trouwjurken

Ben je benieuwd hoe dit er precies uit komt te zien? Wij hebben wat mooie voorbeelden van ombre trouwjurken voor je verzameld. Zoals je ziet kan het ombre effect op allerlei verschillende soorten trouwjurken worden toegepast. Wat dacht je bijvoorbeeld van een crop top of een trouwjurk met lange mouwen? Bovendien kun je hier iedere kleur voor gebruiken die je maar wilt en je kunt zelfs meerdere kleuren met elkaar combineren!

Trouwjurk met ombre effect

Fotocredits: Kelly Faetanini via One Fab Day

Something blue

Ken je het gezegde something old, something new, somthing borrowed, something blue? Volgens deze oude bruiloft traditie moet de bruid iets ouds, iets nieuws, iets dat ze geleend heeft en iets met de kleur blauw dragen op haar bruiloft. Hierdoor zie je vaak dat bruiden een blauw accessoire dragen zoals een kousenband of blauwe trouwschoenen. Wil jij ook graag een something blue toevoegen aan jullie bruiloft? Dan kun je kiezen voor een trouwjurk met een ombre effect waarbij de onderkant van de jurk blauw is. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar het heeft ook nog een bijzondere betekenis.

Zwarte trouwjurk

Eerder hebben we al eens laten zien hoe mooi een zwarte trouwjurk kan zijn, maar toch zijn er weinig bruiden die helemaal in het zwart trouwen. Een ombre trouwjurk die van wit overloopt in zwart is een mooi alternatief. Het effect is net zo mooi, maar het geheel is wat minder donker dan wanneer je een compleet zwarte trouwjurk hebt.

DIY ombre effect

Heb je een beetje lef? Dan zou je zelf het ombre effect kunnen creëren door je trouwjurk aan de onderkant te kleuren met verf die speciaal bedoeld is voor kleding. Test dit eerst even op een klein stukje stof om te kijken of het wordt zoals je in gedachten had. Als alles goed gaat, kun je de trouwjurk zelf gaan kleuren! Het is misschien een beetje spannend, maar zo heb je wel écht een unieke trouwjurk. Je zou bijvoorbeeld voor een goedkope trouwjurk kunnen kiezen die je met behulp van een beetje kleur heel bijzonder maakt.

Sluier met een ombre effect

Vind je een bruidsjurk met kleur toch wat te heftig? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen wat kleur toe te voegen aan je sluier. Ook hierbij staat het ombre effect super mooi. Het voordeel van een sluier met een kleurtje is dat je deze sluier ook altijd af kunt doen. Hierdoor kun je afwisselen tussen alleen je witte trouwjurk en een trouwoutfit waar een opvallende kleur aan toe is gevoegd. Zo kun je je sluier bijvoorbeeld bij een deel van de trouwfoto´s dragen en bij een ander deel juist af doen.

Bruidsjurk volledig in kleur?

Is alleen een ombre effect nog niet genoeg? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een bruidsjurk die volledig in kleur is. Zo kan een trouwjurk in de kleur blauw bijvoorbeeld prachtig zijn, maar ook roze tinten of juist een romantische rode jurk kunnen prachtig staan! Je leest er meer over in het blog Zó mooi kan een gekleurde trouwjurk zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *