Een DIY bruiloft is helemaal hip en hartstikke leuk wanneer je een beetje creatief bent. Het kan jullie veel geld besparen en bovendien is alles wat jullie maken uniek. Aan de andere kant kan het ook veel stress opleveren om zelf zo veel te moeten doen. Daarom geven wij je 10 tips om een DIY bruiloft te kunnen organiseren. 

DIY is natuurlijk hartstikke leuk, maar het kost ook flink wat tijd. Een goede voorbereiding is essentieel. Met deze 10 tips kom je een heel eind:

Tip 1: Kies een thema

Voor je aan de slag gaat met allerlei leuke DIY projectjes, is het handig om eerst een thema of themakleuren te kiezen. Zo voorkom je dat je allerlei verschillende stijlen door elkaar gebruikt. Een thema zorgt er voor dat alle verschillende DIY´s een geheel vormen.

Tip 2: Speur het internet af naar leuke DIY ideeën

Vervolgens kun je op zoek gaan naar leuke DIY ideeën. Op internet is van alles te vinden. Zo is Pinterest een waar online paradijs voor alle creatieve bruidjes onder ons.

Tip 3: Verzamel goedkope of gratis materialen

Een DIY bruiloft kan er voor zorgen dat jullie flink wat geld besparen, maar dan wel alleen wanneer je gebruik kunt maken van goedkope of zelfs gratis materialen. Ga hiervoor naar marktjes, tweedehands winkels en vrienden en familie. Kijk ook goed naar kosteloos materiaal, zoals bijvoorbeeld glazen potjes en bakjes.

Tip 4: spaar het hele jaar door

Om genoeg materialen bij elkaar te krijgen, is het belangrijk om vroeg te beginnen met sparen. De meeste bruidsparen beginnen ongeveer een jaar voor hun bruiloft met het plannen hiervan. Deze tijd kun je ook al gebruiken om materialen en ideeën voor een DIY bruiloft bij elkaar te sparen.

Tip 5: Creëer een opbergplaats voor alle DIY bruiloft spullen

Natuurlijk moet je al die materialen en zelfgemaakte bruiloft spullen wel ergens kwijt kunnen. Creëer daarom een plek in huis, bijvoorbeeld op zolder, waar je alles neer kunt zetten. Zo heb je al je spullen bij elkaar en kun je alles gemakkelijk terugvinden.

DIY bruiloft vaasjes

Fotograaf: By Julieta via My Wedding

Tip 6: vraag om hulp

Het is een hele klus om alles voor jullie bruiloft zelf te maken, dus daarom is het slim om hulp te vragen. Bijvoorbeeld aan je zus, moeder of vriendinnen.

Tip 7: plan gezellige diy dagjes of avondjes

En als je dan toch hulp hebt, kun je er net zo goed een gezellig dagje of avondje van maken met elkaar. Haal wat lekkere hapjes in huis, zet een gezellig muziekje aan en voor je het weet hebben jullie heel wat werk gedaan!

Tip 8: oefenen, oefenen, oefenen

Het vergt wat tijd om bepaalde technieken goed onder de knie te krijgen. Op jullie bruiloft wil je natuurlijk dat alles perfect is, dus dat betekent oefenen, oefenen, oefenen. Houd hier rekening mee bij het aanschaffen van de materialen.

Polaroid gastenboek

Fotocredits: Etsy

Tip 9: Bij twijfel, niet doen!

Het kan zijn dat je iets maakt en het toch een beetje tegenvalt. In dat geval kun je het beter, hoe jammer het ook is, niet voor jullie bruiloft gebruiken. Je wilt tenslotte dat alles er perfect uit ziet en het zou zonde zijn als je achteraf spijt hebt van bepaalde beslissingen.

Tip 10: durf je de uitdaging aan? ga dan all the way!

Bij een DIY bruiloft hoeft natuurlijk niet alles zelf gemaakt te zijn, maar als je creatief bent en van een uitdaging houdt, kan dit wel heel leuk zijn. Van de uitnodigingen tot het ringkussentje en het eten: alles is mogelijk!

Heb jij nog een goede tip voor een DIY bruiloft? 

 

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *