Bruiloft styling ceremonie

Fotograaf: Trouw Trendy

De handigste bruiloft styling tips van experts!

Bruiloft styling is ontzettend belangrijk voor jullie trouwdag. Je creëert hiermee namelijk de sfeer die jullie belangrijk vinden. Wanneer je een beetje creatief bent, kan het heel leuk zijn om de decoratie zelf te regelen. Bruiloft Inspiratie verzamelde de beste tips van experts waarmee jij kunt zorgen voor een perfecte styling op jullie bruiloft!

Het ene bruidspaar kiest voor een trouwlocatie waarbij de decoratie al zit inbegrepen, terwijl de ander het liever zelf doet of een professionele bruiloft stylist inhuurt om de locatie geheel naar eigen wens te stylen. Dit laatste is erg leuk om te doen, maar vergt wel een goede voorbereiding. Daarom hebben wij wat handige tips voor jullie bruiloft styling!

Zelf de bruiloft styling regelen

Hoe leuk zou het zijn als je de hele dag door complimentjes krijgt over de decoratie die jij zelf hebt geregeld? Het stylen van een bruiloft is ontzettend leuk om te doen en het kan je bovendien een heleboel geld besparen. Natuurlijk is het wel zo fijn om precies te weten waar je mee bezig bent en hoe je alles het beste kunt regelen. Het zou zonde zijn als je alleen maar stress krijgt van het organiseren of het eindresultaat uiteindelijk lang niet zo mooi blijkt te zijn als het plaatje dat je in je hoofd had. Om dit te voorkomen hebben wij wat tips verzameld van experts die precies weten hoe je de bruiloft styling aan kunt pakken!

Monique van KEKstyle

Monique van de webshop KEKstyle (met allerlei leuke decoratie op hun Wedding afdeling) geeft aan dat het handig is om eerst een thema voor jullie bruiloft te bedenken. “Denk aan een bepaalde stijl, zoals bijvoorbeeld vintage, bohemian of Ibiza. Natuurlijk is een kleurenthema ook prima. Het thema vormt dan de basis voor de decoratie, maar kan ook terugkomen in de trouwuitnodigingen, trouwkleding en corsages.”

Volgens Monique is het ook erg belangrijk om voor het stylen goed naar de bruiloft locatie zelf te kijken. “Denk van tevoren na over de volgende vragen: Wat is er al aanwezig? Hoe groot is de ruimte? Wil je alleen de zaal voor het feest decoreren of juist de plek waar de trouwceremonie plaatsvindt? Misschien wil je zelfs alle ruimtes wel stylen!”

En de laatste tip van Monique? “Durf! Ga lekker los met kleuren of juist met mooie vintage elementen. Eigen decoratie en DIY-en is helemaal van nu! Zo maak je het extra persoonlijk.”

Trouwfotograaf Floortje

Als er een trouwfotograaf is die veel van DIY styling af weet, dan is het Floortje van Trouw Trendy wel. Niet alleen fotografeert zij samen met Micha heel wat bruiloften waarbij de mooiste zelfgemaakte decoratie gebruikt wordt, ook laat ze regelmatig eigen DIY´s zien op haar blog.

Floortje vertelt ons graag wat zij zo leuk vindt aan het zelf stylen van een bruiloft. “Vanuit fotografisch oogpunt zijn we er natuurlijk dol op wanneer bruidsparen zelf aan de slag zijn gegaan om hun bruiloft, of zichzelf, te stylen! Dit omdat het er niet alleen heel tof uitziet, het vertelt ook een verhaal, een verhaal dat misschien alleen jullie kennen en waar jullie aan terugdenken bij het bekijken van de foto’s. Herinneringen aan het afstruinen van websites als Pinterest, op zoek naar inspiratie, herinneringen aan de avonden zwoegen om alles af te krijgen en vervolgens de voldoening die je voelde bij het zien van het resultaat. DIY is echter niet iets voor iedereen, je moet er natuurlijk wel echt van houden. Het is de bedoeling dat je er plezier uit haalt!”

Natuurlijk heeft ook Floortje wat tips geven voor het regelen van jullie eigen bruiloft styling:

  • Begin op tijd! Dit voorkomt stress, je hebt vast genoeg andere dingen aan je hoofd vlak voor je bruiloft.
  • Schakel vrienden en vriendinnen in. Heb je vriendinnen die ook graag toffe dingen creëren? Vraag of ze willen helpen, dat vinden ze vast heel leuk en gezellig! Wie weet hebben ze ideeën waar je zelf nog niet opgekomen was.
  • Doe heel veel inspiratie op! Een heerlijke fase van het DIY-en, lekker rondstruinen op internet. Doe inspiratie op en geef er je eigen unieke draai aan, dat geeft nóg meer voldoening.
  • Ben je niet zo héél handig? Op internet vind je websites waar je DIY pakketjes kunt kopen, zo hoef je het niet helemaal zelf te doen.
  • Wil je werken met papier decoratie? Denk dan even na wat voor papier je daar voor wilt gebruiken. Gerecycled papier of papier uit duurzame bronnen is een goede optie.
  • Low budget DIY? Winkels als Xenos hebben toffe spulletjes, maar denk ook aan de markt of een stoffenwinkel (of hobbywinkel) waar ze stoffen coupons verkopen (dit zijn kleinere lappen stof).
    Verder lezen: 7 IKEA hacks als goedkope bruiloft decoratie
  • En tot slot: Have fun!

Bruid Lisanne:

De tips van professionals zoals Monique en Floortje zijn natuurlijk handig, alleen hoe gaat dat dan in de praktijk? De maanden voor de bruiloft kun je al heel wat voorbereidingen treffen, maar natuurlijk moet er ook nog veel op de dag zelf gebeuren. ´s Ochtends zul je waarschijnlijk al vroeg genoeg op moeten staan en het is ook niet echt handig om in je bruidsjurk pompons op te hangen. Bruid Lisanne had hier een handige oplossing voor: “Alle aankleding voor onze bruiloft had ik zelf gemaakt, maar ik had de hulp van een paar lieve vriendinnen die ´s ochtends alles hebben klaargezet op de trouwlocatie.” Het resultaat van deze styling door de bruid en haar vriendinnen kun je zien in deze Real Wedding.

Bruiloft decoratie checklist

Ben je helemaal klaar voor het regelen van jullie eigen bruiloft styling? Start dan met het opzetten van een plan waarin je bepaalt wat jullie precies nodig zullen hebben. Je kunt hierbij gebruik maken van onze handige bruiloft decoratie checklist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *