Bloemen als decoratie op de tafels bij het diner

Fotocredits: Rock My Wedding

7 Goedkope decoratie tips voor jullie bruiloft

Decoratie is ontzettend belangrijk omdat het de sfeer van jullie bruiloft bepaalt. Als bruidspaar kunnen jullie zo veel of zo weinig geld aan decoratie uitgeven als jullie zelf willen. Zo is het mogelijk om een bedrijf in te huren die de styling van jullie bruiloft tot in de puntjes verzorgd, maar kun je ook zelf aan de slag gaan met deze goedkope decoratie tips!

Een bruiloft organiseren kost flink wat geld en voor je het weet geef je weer een paar tientjes extra uit. Ook de decoratie van jullie trouwdag kan verraderlijk zijn, de kosten hiervan lopen al snel op. Daarom hebben wij 7 handige tips voor je verzameld om voor goedkope decoratie te zorgen.

#1. Kies een trouwlocatie waar weinig aan hoeft te gebeuren

De trouwlocatie is heel bepalend voor de decoratie die jullie uiteindelijk gaan gebruiken. Wanneer jullie voor een trouwlocatie kiezen die er uit zichzelf al prachtig uitziet, heb je weinig decoratie meer nodig. Kiezen jullie echter voor een trouwlocatie die van zichzelf wat minder mooi is, dan zullen jullie alles uit de kast moeten trekken om de boel mooi te kunnen stylen.

Verder lezen: De styling van jullie bruiloft, handige tips van experts!

#2. Spaar flesjes, blikjes enz. als goedkope decoratie voor jullie bruiloft

Goedkope decoratie voor jullie bruiloft maak je gewoon zelf. Dit kun je doen met simpele materialen zoals lege flesjes of blikjes. Glazen colaflesjes zijn bijvoorbeeld heel geschikt als kleine vaasjes! Zorg dat je ver van tevoren vast begint met sparen en vraag hierbij eventueel de hulp van vrienden en familie.

#3. Kies de beste IKEA hacks

Heb je deze IKEA hacks voor bruiloften wel eens gezien? Met een beetje creativiteit kun je heel wat leuke bruiloft decoratie maken met de goedkoopste IKEA producten. Zeker de moeite waard om eens te proberen!

#4. Vraag vrienden om hulp

In je eentje de hele decoratie voor jullie bruiloft regelen is niet gemakkelijk. Vraag daarom vrienden om hulp. Misschien hebben ze nog leuke ideeën, kunnen ze helpen met het zoeken van materialen of willen ze op de ochtend van de bruiloft helpen met het ophangen van alle decoratie.

Wijnkurken vormen het woord bar

Fotocredits: Etsy

#5. Organiseer knutsel avonden

Een ander leuk idee is het organiseren van knutsel avonden of middagen met een groep vrienden. Als jullie veel van de decoratie zelf willen maken, kan het gezellig zijn om dit met een grotere groep te doen. Op deze manier heb je niet alleen snel veel goedkope decoratie bij elkaar, maar levert het ook een gezellige dag op!

#6. Ga langs rommelmarkten en tweedehands winkeltjes

Je kunt alles nieuw kopen, maar eigenlijk is dit best een beetje zonde. Tenslotte gebruik je de decoratie alleen tijdens jullie bruiloft. Ga daarom ook eens langs rommelmarkten en tweedehands winkeltjes om leuke items te scoren. Dit kost minder geld en is bovendien duurzamer dan wanneer je alles nieuw moet kopen.

#7. Maak gebruik van wilde bloemen

Bloemen worden veel gebruikt als decoratie op bruiloften. Niet zo gek, want ze zorgen meteen voor heel wat kleur en vrolijkheid. Bloemen bij de bloemist kunnen erg duur zijn. Ga in plaats daarvan eens langs bij een pluktuin waar je zelf wilde bloemen kunt plukken. Niet alleen ziet dit er erg leuk uit, ook zijn deze bloemen een stuk goedkoper. Op de markt kun je ook flink wat geld besparen. Je bent dan wel afhankelijk van het aanbod van die dag.

Zeker weten dat je aan alle decoratie gedacht hebt voor jullie bruiloft en je niets vergeet? Maak dan gebruik van deze handige decoratie checklist!