Als je aan het organiseren van een bruiloft denkt, zal IKEA niet meteen bij je op komen. Toch heeft dit Zweedse woonwarenhuis allerlei producten die je hier goed voor kunt gebruiken. Door deze 5 IKEA hacks te gebruiken en aan te passen naar jullie eigen stijl, kun je heel wat geld besparen! 

IKEA is een goedkope winkel met heel veel soorten producten. Niet allemaal even stijlvol, maar met een beetje creativiteit maak je er zo een compleet ander product van. Niet zo gek dus dat er heel wat IKEA hacks bestaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze leuke ideeën?

Krijtbord als welkomsbord of menu

IKEA welkomsbord

Links: IKEA MÅLA krijtbord, rechts: fotograaf: Leigh Elizabeth via Brit + Co

Wat heb je nodig? 

Hoe maak je het? 

Haal het middenstuk van het krijtbord er uit en lak of verf de houten delen zodat ze een andere look krijgen. Schrijf vervolgens in sierlijke letters een tekst op het krijtbord. Denk bijvoorbeeld aan een welkomsbord of het menu voor het diner. Niet zo tevreden over je eigen handschrift? Met dit simpele trucje maak je binnen korte tijd de mooiste sierletters op je krijtbord! Vervolgens kun je de bovenkant van het bord nog versieren met bloemen en groene takken. Deze kun je eventueel met een stukje vissersdraad aan het bord bevestigen.

Lantaarn met bloemen of kaarsen

IKEA lantaarn voor bruiloft

Links: IKEA BORRBY lantaarn, rechts: Fotograaf: Awake Photography via Brit + Co

Wat heb je nodig? 

Hoe maak je het? 

Voor het maken van deze lantaarn hoef je weinig moeite te doen. Hij is verkrijgbaar in het wit en zwart en eventueel zou je hem nog in een andere kleur kunnen spuiten. Vervolgens doe je er een mooie, grote kaars in of een aantal bloemen. Maak meerdere van deze lantaarns en zet ze bij elkaar neer, bijvoorbeeld op de trap of als decoratie op de tafels. ´s Avonds is het mooi om lantaarns te gebruiken om het pad naar de feestlocatie te verlichten.

Backdrop van witte vitrage

Wat heb je nodig? 

Hoe maak je het? 

Eigenlijk is deze vitrage meteen klaar om opgehangen te worden. Wil je hem echter nog wat extra mooi maken als backdrop? Dan kun je bloemen over de bovenkant draperen of slingers van bloemen maken die je van boven naar beneden ophangt. ´s Avonds is het mooi om deze backdrop met lichtjes te versieren.

Gegraveerde glazen voor de gasten

IKEA champagneglazen gegrafeerd

Links: IKEA SVALKA champagne glazen, rechts: Fotocredits: Swooned

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

Het is leuk om gepersonaliseerde champagne- of wijnglazen voor jullie gasten te maken met hun eigen naam er op. Dit glas is handig om aan te geven waar de gasten zitten tijdens het diner en bovendien heb je zo ook meteen een gastenbedankje. Je kunt de naam eerst in sierletters printen op papier. Vervolgens graveer je hem met de graveerpen in het glas.

Hanger voor de trouwjurk

Kleerhanger voor de trouwjurk

Links: IKEA BUMERANG kleerhangers, rechts: Fotocredits: Something Turquoise

Wat heb je nodig? 

Hoe maak je het? 

Net als de vorige IKEA hacks kun je ook deze kleerhangers zonder veel moeite maken. Bovenaan de hanger kun je de tekst ´bruid´of ´bride´ schrijven. Verder kun je je eigen naam en de trouwdatum nog toevoegen als je dat leuk vindt. Met een strikje maak je het geheel helemaal af. Het is ook leuk om zo´n hanger voor het bruidsmeisje te maken!

Nog niet genoeg gekregen van alle mogelijkheden? Op internet zijn nog veel meer IKEA hacks te vinden!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *